Zdravím,
možná je to úplně hloupá otázka, ale zajímalo by mě, jestli je, v rámci Prahy, nějaký rozdíl, z jaké pošty odešlu doporučený dopis, nebo jsou ty svozy všude stejný?
Jde mi o to, že bych ráda, aby byl ten dopis na místě doručení co možná nejdříve, a kdybych věděla, že doručení z hlavní pošty v Jindřišské trvá kratší dobu, jela bych ráno rovnou tam, a neobtěžovala bych se v naší MČ. Bydlíme na Praze 3.
Předem díky!<3
Ja si myslím, že je to jedno, jelikož stejně to musí jít přes tu tridirnu a to stejně driv jak druhy den nevyda...a jak píše paní nade mnou i kdych to tady poslala sousedům tak jim to dojede ve stejný čas,jako bych to posilala od nás třeba do Prahy.Na poště jsem několik let pracovala a tak to tam tak chodilo,jestli je tam teď nějaká změna nevím,ale přestože došlo na poště k velkým změnám v doručování,tak nevěřím tomu, že by se změnilo něco v rychlejší doručováni😁
@luhana aha, ok, zkusím si vyzjistit aspoň tohle. Jinak do druhého dne to od ČP ani nečekám:D
@ajja87 jojo, jsem vděčná, že ČP aspoň nějak funguje, ale veškeré iluze už jsem ztratila, neboj:D Vždycky jsem nadšená, když dopis vůbec dojde, ideálně v horizontu 3 dnů.
@sofia_sofiova dulezita je taky doba svozu z jednotlivych post. Kdyz ji nestihnes, tak to z ni odejde az dalsi den. Ale to fakt netusim, kde se to da zjistit. Ale ji ak si myslim, ze kdyz nebatirujes na 1 nebo 2 dnech , tak to je fuk. Jo a pak zalezi na dorucovateli. K nam posta casto sla tyden(normalni male mesto), zatimco na druhe strane republiky byla druhy den
@sofia_sofiova posli to jako EMS a tam je garantovane dodani druhy den... mam to vyzkouseny. Jinak tridirna pro Phu je v Malešicich
@fyii super, díky moc! Jinak ems je to samý jako prioritní, že jo?:D
@sofia_sofiova Úplně ti neodpovím na otázku. Ale jen taková perlička z mých zkušeností posledních týdnů - vzhledem k akci balikovna za třicet peněz jsem teď posílala tři balíčky v krátké době a všechny došly druhý den. Až jsem se divila. Aby pak nebylo snažší poslat to jako balíček 😜😁
@sofia_sofiova pokud bys na to fakt spěchala, tak jedinou záruku ti dají u EMS zásilky, kde ti garantují, že pokud první den stihneš podání na kterékoliv poště v jí stanovené rozhodné době (u nás na pobočce to musím stihnout do 14:00 hod), tak to doručí druhé straně druhý den do 14:00 hod. Budou od tebe chtít telefon na adresáta a počítej samozřejmě s vyšší cenou (od 160 Kč do 269 Kč dle velikosti zásilky).
@mourovatakocka já bych tu balíkovnu neriskovala, já s ní mám totiž opačnou zkušenost. Balík, který mi jiní přepravci doručují druhý den, mi balíkovnou opakovaně chodí 5 pracovních dnů 🙈
@miryp 🤷 Taky zkušenost 🙈 Mě teda příjemně překvapili, ale teď budu sama na něco čekat, tak jsem zvědavá 😁
@mourovatakocka snad budeš mít stejné štěstí, jako adresáti z tvých balíčků 🍀
A úplně nejvíc je jejich zákaznická linka - tam napíšeš dotaz, kdy můžeš očekávat doručení zásilky, kterou mají v držení už čtyři dny a oni ti odpoví za tři týdny stylem "Dle trasování zásilky jste si zásilku převzala dne xy. Předpokládáme, že je vše v pořádku. Na shledanou." 😂
@miryp Ježíš 🙈 Tak snad se mládě těch návleků na botky na odrážedlo dočká dřív než začne jezdit na kole 🤔
Moje nedávná zkušenost, dopis z Ostravy do Prahy dorazil za neuvěřitelných 12 dní. No aspoň v něm nebylo nic, co hořelo, ale i tak, pěšky bych to asi zvládla rychleji.
@sofia_sofiova nemyslim, sluzba se jmenuje EMS..
@mourovatakocka tak to koukám:D nevím, začíná mě polívat stres:D
@miryp dobře, díky, v každém případě to budu posílat hned ráno kolem osmý a z hlavní pošty. Věřím jim nějak víc.
@mourovatakocka :DD
@badyr ježiš! Počkej a to bylo doporučeně?
@sofia_sofiova to sice nebylo, ale i tak jako dlouhá doba
@badyr no to jo...
Tak menší update, pokud by byl někdo v podobné situaci a zajímal ho proces.
Výsledek této anabáze byl takový, že jsem včera 6.5. kolem osmé hodiny ranní byla na hlavní poště v Jindřišské a posílala jsem všechny tři dopisy doporučeně a prioritně tak, aby to adresáti měli ve schránce ještě před státním svátkem. Výsledek? Jeden doručen, jeden se doručuje a jeden stále visí na poště v Jindřišské. Všechny tři dopisy měly adresáty v jedné městské části, tak nechápu ten chaos. Navíc to bylo v rámci Prahy.
@sofia_sofiova
Záleží na tom, kde máte v Praze hlavní třídírnu. Já jsem např. ze Zlína a i kdybych posílala dopis sousedům, tak to půjde přes třídírnu v Olomouci. Tam to roztřídí a pošlou zpět do Zlína. Take tu u nás maji doručovatelé tři doručovaci okrsky tzn. že každý den jdou na jiný a tudíž k nam chodí pošta jednou za 4 dny. V Praze to bude asi podobné. Při podání dopisu jde zadat dodání D+1 aby byl doručen do druhého dne, ale nikdo ti nezaručí, že to druhý den doručené bude.