Test na OGTT Praha. Máte zkušenosti v rámci situace s COVID?

colormaus
7. lis 2020

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda jste některá neabsolvovala nyní nebo se nechystáte na test na cukrovku v Praze? Mám z toho díky současné situaci s koronavirem obavu. Když jsem byla v předchozím těhotenství bylo tam opravdu spoustu lidí na testování na různé účely. To bylo na poliklinice na Budějovické. Teď jsem se dívala na různá odběrová místa a všude i testují na COVID, což mě neuklidnilo. Obávám se té koncetrace se lidí a zároveň i toho, že to trvá fakt dlouho.

lolam10
7. lis 2020

A nemuzete se na to objednat do porodnice?ja byla v podoli a byly jsme tam jen 2.navic tim ze jsou zakazane navstevy tak v cele budove jsou jen tehotne nebo matky a ty se podle me snazi vyhybat vetsim davum obecne tedy je mensi sance ze budou pozitivni...a nebo si vezmete respirator...le rozhodne bych ogtt nevynechavala ani kvuli covidu...

j.a.n.i
7. lis 2020

@colormaus No, nevím jak podrobně ses dívala, ale já osobně vím, jak to funguje na dvou místech a přestože obě instituce dělají obojí, tak jedno se dělá v odběrové budově a druhé ve stanu se samostatným přístupem, vzdálenost v jednom případě minimálně 50 metrů ve druhém přes půlku nemocnice.

petulkadodo
7. lis 2020

@colormaus Také jsem byla během jarní karantény v Podolí a bylo to zcela bez problémů. V čekárně odběrovky pouze maminky na OGTT. V celé budově také jen těhotné maminky, žádní nemocní takže riziko minimální.

daasqua
7. lis 2020

Já byla v Olšanské, byla tam se mnou jen 1 holčina, jinak za celou dobu možná tak 3 lidí na krev max... Krásné prázdno, paní laborantka moc příjemná.

zuzita15
7. lis 2020

@colormaus do Aeskulabu se da objednat, treba v Modranech maji specialni mistnost pro tehotne, byly jsme tam dve

daasqua
8. lis 2020

Ještě doplním, že to byl Prevedig, jiná budova než poliklinika. Měla jsem zadanku na něj, ale prý se může i jinam, jen se pak musí fyzicky pro výsledky (jinak je posílají rovnou na gyndu, když to jsou ti ze žádanky), takže to skoro vyznělo, že se ani nemusí platit, pokud se jde k jiné společnosti, ale tohle placení a neplacení ve zdravotnictví já obecné moc neznám. Mají i jiná odběrna místa v Praze, lze objednat přes net a tam je vidět, kolik lidí tam max může na ogtt být... Na Olšanské max 3, byly jsme 2. Jinde před 2 lety nás bylo asi 8.

misuleon
11. lis 2020

@colormaus ja byla vcera, poliknilinka mazurska a na ogtt jsme byly 3, posadili nas bokem, ale porad jedna velka odberova mistnost (pouze krev na vse mozne), behem 2h odebrali pres 70 lidi... ale slo jim to tak rychle, že těch 20 zidli, co tam bylo k dispozici, nemelo vubec vyuziti, vpousteli postupne, zadny chuchvalec...
popravde si memyslim, ze tam testují covid, na to by melo byt oddelene misto a nemisit se s ostatnimi... 🤷‍♀️🤔
a za me tedy super pristup! zadny hluk, zadny stres... 🙂

colormaus
autor
11. lis 2020

@misuleon Diky

colormaus
autor
11. lis 2020
colormaus
autor
11. lis 2020

@lolam10 V moji porodnici to bohuzel nedelaji a podoli mam trochu z ruky. Ale diky za tip.

pincola
11. lis 2020

Já se taky chystám. Nejblíž mám asi Vysočany, vůbec nevím, jak to tam chodí.