SOS - sháníme kamarády

weiserka
20. kvě 2024

Ahoj není tu náhodou nějaká maminka z Prahy 13 která má školáka 6-9 let? Syn je v kolektivu ostychavy a ve třídě dá se říct nezapadl. Kamarády nemá skoro žádné i když po nich touží. Tak to zkouším i takto.

maja050812
20. kvě 2024

@weiserka Takové zlaticko. Škoda ze bydlíme daleko dcera (7 let) je naopak velký živel.

veroniquecz
21. kvě 2024

Co zkusit nějaký kroužek? A poptat se učitelky třídní jak funguje s kolektivem. Ono kolikrát to je ve škole jinak než to vypadá doma.

weiserka
autor
21. kvě 2024

@veroniquecz já vím jak funguje v kolektivu. Moc dobře ne. Je velmi nejistý. Podle učitelky si to má vyřešit sám. Na kroužek chodí. .. no nic.

veroniquecz
21. kvě 2024

@weiserka to je teda smutný přístup od učitelky 😓
Jinak jsem to nemyslela vůbec zle, ale kolikrát to s námi třídní řešila, ze ve škole se děti chovají jinak než doma.

weiserka
autor
21. kvě 2024

@veroniquecz to je pravda. Syn je doma velkej king ale ve škole... v jakémkoliv kolektivu je pravej opak. Asi to bude mít po mě byla jsem taky taková. Jen podle mě je to u kluka horší než u holek.

moudivlacek
21. kvě 2024

@weiserka a vy jste ho viděla, jak funguje ve školním kolektivu? to je opravdu něco jiného, specifického, nedá se to srovnat s kámošema z baráku, cizíma dětma z hřiště či kroužku

mourovatakocka
21. kvě 2024

@weiserka Achjo, tohle se mi čte hrozně těžko, máme vás daleko (Praha 9) a starší je holka, tak nepomůžeme, ale moc přeju, ať to vyřešíte 🍀

kkrubova
21. kvě 2024

@weiserka my jsme na tom stejně a ani přestup na jinou školu to nevyřešil. Do Ddm chodí ráda, učitelé si tam dávají pozor, aby odstrkovaná nebyla. Jinde mají rádi svoje oblíbence. Radši má i doučování angličtiny. Chce zkusit i přijímačky na gympl, kde doufá, že aspoň někdo takový, co se nechytil bude. Jaké kroužky si vybral?

weiserka
autor
22. kvě 2024

@kkrubova jo manžel by ho dal i nejradši do jiné školy ale to je za mně taky blbě a syn ani nechce. Včera poměrně nadšeně vyprávěl že si hrál se spoluzackama. Tak si hraje aspoň s holkama . Kluci ho spíš ignorujou co vím. Chodí na kroužek počítačů. Má to rád. Dřív chodil i na sport ale teď nechce. Pozitivní dojem ze sportovních kroužků mu zkazili trenéři se špatným přístupem. Já bych mu strašně ráda pomohla. Trápime se tím všichni no....

prejeta_zaba
22. kvě 2024

Hele a jdeš tomu nějak naproti? Ty nemáš kámošku s podobně starými dětmi? Co kolegové třeba? Domlouváte se někdy s rodiči třeba některých spolužáků, abyste šli společně na hřiště? Protože jestli to syn neviděl do teď, těžko najednou chtít zázraky...popravdě, syn má ve třídě pár takových tichých jedinců, kteří nezapadají. Několikrát jsme je zvali pohrát si na zahradu, na narozeniny, ven...ale maminka neumí ani odpovědět, dítě ani nepozdraví, tak to je pak těžké, někde ta snaha začít musí. 🤷‍♀️

weiserka
autor
22. kvě 2024

@prejeta_zaba snažím se, chodíme skoro každý den ven, na hřiště, je pravda že zorganizovat něco s rodiči ze školy je celkem náročné ale chápu to, děti mají kroužky, chodíme do práce, každý to máme jinak... na hřištích se syn kamarádí spíš s holkama,ovšem to je přeci jen trochu jiný svět, na oslavy narozenin pozvánky dostává, a občas tam i jde, jsou to většinou holčičí oslavy, kam kluci nechodí a on se toho už účastnit taky moc nechce. Má mimo školu jednoho kamaráda ( chodili spolu do školky), ovšem s tím zase mají často různé problémy... hádají se a tak, dál kluk má disfázii poměrně těžkou, tak si moc nepopovídají(nemyslím to zle), i když si rozumějí. on je po mě, já byla na ZŠ taky tichá, moc jsem se nezapojovala... taky jsem si to musela sama nakonec pořešit, rodiče mě moc nepodpořili, nakonec jsem měla cca 3 kámošky, ale vlastně až později, tak třeba na to moc tlačíme, vlastně nevím jaké je optimální řešení...

kkrubova
22. kvě 2024

@weiserka u nás chodí na jediné sportovky, kde jsou ochotni si ji nechat v DDM u pana Máchy, mají to na Bronzové. Nebo zkusit judo, tak nejsou tedy většinou Češi, ale chovají se k nám pěkně, trochu to sebedůvěru zvedlo. Na hřištích v okolí se mi moc dětí tohoto věku nezdá. Nebo tanec, tam o kluky zájem mají.