Holky moc prosím co všechno navštívit v Praze s dětmi 8 let? Jdeme do Zoo a motýlího domu. Máme rádi přírodu tak budu ráda i za tipy na procházky lesem, ...
Budu ráda i za tipy kam na jídlo, cukrárny....
Moc děkuji
Stromovku určitě doporučuju, tak ej stavěná hodně jako "volnočasový park". Přírodně krásná je i třeba Divoká Šárka nebo Prokopské údolí. Případně cesty podél yvltavy na sever od Prahy (jezdí i přívozy přes řeku). Historicky a parkově mám ráda Vyšehrad (na "vidět Prahu" Vyšehrad určitě doporučuju.). Kdyby bylo hnusně, kluky zaujalo Zemědělské muzeum (u Letné). Nebo Království Železnic na Andělu (v podání mého vláčkofila na celý den). ... Kdyby bylo fakt hnusně a potřeba dítě někde nechat vyblbnout, mám ráda Superland v Galerii Butovice (velká krytá herna. U nás opět ne celý den ... heren je v Praze samozřejmě víc, ale tuhle máme vyzkoušenou.)
Já zítra s dětma (2 a 4 roky) jedu do Prahy do Dinolive, je to stezka dinosaurů s hřištěm, skákací hrady a možnost koupání 🙂, takže pokud mají rádi dinosaury tak ideálka :D
Určitě Petřín a petřínské zahrady (zrcadlové bludiště na Petříně teda nedoporučuju, za moc peněz málo muziky a strašný fronty a pak chodíš jak v linii člověk před tebou, člověk za tebou, nemáš vůbec čas si to projít v klidu, zastavit se, užít si to), zahrada Kinských pod Petrovem. Kousek od toho je ještě i minizoo-stanice mladých přírodovědců (tam jsme teda nebyli, ale na fotkách to vypadá fajn). Líbila se mi Letná, Stromovka (ale to jsme byli jen kousek u výstaviště, tam by to chtělo určitě na dýl). Ale Praha má těch parků fakt hodně, určitě ti více tipů napíšou holky Pražandy, já to píšu jen jako mimopražský návštěvník ze své zkušenosti.
Tyjo, hned bych vyrazila do Prahy zase 🙂