Holky z Prahy,
Timto bych se ráda zeptala, zda je tu někdo, kdo na jaře, během karantény, umistil dítě do školek určených pro "první linii/zamněstnance IZZS", zajímá mne, jak to fungovalo a vše okolo.Respektive, kolik takových školek bylo, zda bylo místo apod.
Od října si výrazně navyšuju úvazek a jelikož se začíná "smrákat", zvažujeme s manželem všechny varianty.Předem díky za zkušenosti. 😊
zluzkušenosti.
@ines76 ahoj, díky moc za odpověď a topování 🙂 Ten.poždavek ,že oba rodiče musí být v IZZS
dává dost smysl a to chápu.My spíše počítáme s variantou OČR, že se budeme holt střídat, i když manželovi jsem již naznačila,že bude doma spíše on.Víš jak...sester málo a nechci trhat partu..
@viridie uvidíme, nestahujem kalhoty, kdyz je brod ještě daleko 😉 chlap je na houmiku nepřetržitě od jara! a ackoli mi z toho občas hrabe, v tomhle je to výhoda samozřejmě. U nás bylo na jaře pár holek na OCR, ale nejak se to preklepalo, pár týdnů jsme se střídaly na dva týmy týden doma týden v práci, tak to taky pomohlo... Teď je spíš potíž, že už bylo pár kolegyň nakažených nebo v karanténě (pro nákazu ve společné domácnosti, při nákaze na pracovišti máme "pracovní karanténu", super vynález, prostě chodíme normálka do práce 😀), ale provoz ještě tak ňák udržujem (pracuju ve velké ambulanci).
@ines76 to je zajimave, jak pises, ze tva znama si nemohla brat v jedne nemocnici očr. Tady u nas jedna (nejmenovana) nemocnice tohle taky zdravotnikum taky zakazala a odbory jim to smetly ze stolu. Na očr mel tehdy narok kazdy, pokud se zavrela skolka/skola. To, ze zde existovaly jakesi zachytne skupiny (skolky) pro zdravotniky etc. a nutili je umistovat sve deti tam, nemelo oporu v zakone. A urcite nebude mit ani ted. Nicmene nutno podotknout, ze spoustu sester si očr nebralo nevo to nejak placaly s partnerem, aby na to prave nedoplatil ten zbytek personalu. Sama jsem zvedava, jak to bude na podzim...co na nas budou zase zkouset.🤔
@ines76 právě.U nás v nemocnici jsou již také pozitivní lékaři a sestry a jestli se to rozjede,lidi budou v karanténách,tak to bude zajímavý.Proto bych ráda do práce chodila a OČR půjde za manželem.Ten mne porád poňouká,ať jdu na celý úvazek,což však nemám v plánu,už jen z důvodu ,že on chudák vůbec netuší co by s ním to dlouhé OČR a 2 raraši k tomu provedlo...😂 Ono už těch mých cca 10 dvanáctek za měsíc bude pro něj dost hukot a budeme to průběžně vyhodnocovat, zda to funguje...Ovšem kdyby se situace nějak echt vys..ala, bylo by asi dobrý mít možnost školek...Zjistim jak to u nás bude,měsíc jsem v práci teď nebyla.
Neumistila jsem, ale aspon ti to topuju 🙂 každopádně hned pri uzavírání školek nás upozornili, ze případné umisťování dětí by se týkalo jen rodin, kde krizovou infrastrukturu zajišťují oba rodiče. V nasi rodině jsem to jen ja, tak uz jsem se po tom dal nepidila, ale vim, ze na nasem sídlišti pak tajne fungovala jedna skolka (ze 7), tak predpokladam, ze to bylo pro tyto případy... každopádně to nijak nepropagovali, a sama jsem se neptala. Znama pracuje v jiné nemocnici, kde si pri jarni vlně nemohli brát OCR, ale meli nejakou možnost hlídání dětí mediky, nevim jak moc to vyuzivali (jeji manzel muze pracovat z domova, stejně jako můj).