Ahoj všem,
již delší dobu hledám ideální detske hřiště v Praze a tedy chodím a testuji různé lokality v Praze se svým 2-letym. Proto mě napadlo, že když dame hlavy dohromady, mohl by tady vzniknout hezký řebříček hrist v Praze včetně jejich popisu, likality, výhod i nevýhod.
Pekny je Malešické park a teď je nové otevřený Krtkuv svět ( viz stránky) . Opravdu pekne hriste, takove mailnke Mirakulim, veliké pískoviště, vodni svet, houpačky, prolezacky, divadlo... skvela restaurace. V blizkosti MHD
Park vltavanu je za mě úplně nejvíc top hřiště. 3 velký tubusovy tobogany nebo jak to nazvat. Tam se klouzu i já. :D a je to tam obří, hodně prolejzacek, klouzacek, houpacek, pro všechny věkový kategorie. U toho je kavarnicka. Navíc je tam i hernicka ve vnitr a hezké zázemí. Je tam volne přístupné WC, které je ciste a udržované. U toho je cyklostezka, vážně je to tam supiš.
Pridavam dalsi:
Dětské hřiště pro veřejnost Točná (www.tocna.cz)
Jedno z nejhezčích hrist, jaké jsem zažila v Praze. Není úplně lehce dostupne, ale na travnatém povrchu je dostatek atrakci hlavně pro děti do 6 let. Nezvykne být preplnene. Ideální výlet na kole s přestávkou na hřišti.
@95newmommy2020 Kde se park presne nachází? Mají nějakou webovou stránku?
Dětské hřiště Vrch sv. Kříže
Velké a krásné hriste (vlastně jsou tady dvě hriste oddělené cestickou v parku) s klouzackami, pískovištěm, dřevěnými atrakcemi. Vhodné pro děti do 6-7 let. Dostatek laviček na sezení. Nevyhoda: chybi sociální zařízení (předpokládám, že někde v parku jsou), obe hriste jsou na kopci, takže pro malé děti by to mohlo být namáhavé.
@zanis Je to naproti nádraží Bránik. https://www.vltavanu229.cz/#
Pripichnu se. Osobně mě velmi mile překvapilo dětské hřiště u Hlavního nádraží. Je to fakt obycejne hřiště, žádný zábavní park, ale prolejzacek a houpaček je spousta pro různě dovedné děti, lidí bývá málo, ale hlavně hřiště je oplocené, hlídané a čisté, což je v tomhle místě luxus! A má bezbariérové WC s umyvadlem. Ject tam kvůli hřišti se nevyplatí, ale pokud rádi jezdíte vlakem. (Pro mého vlakomila je to fajn zakončení výletu.)
@95newmommy2020 ako by som sa tam dostala z hradcanskej?budem tam ubytovana na dovolenke a ihrisko by som rada s dcerou navstivila
@kamino dik
@berusinka2 metrem na Staroměstskou a pak tram 17 na nádraží Braník.
@zanis
Tak začnu:
Gutovka, Praha 10
Velké hřiště, ktere kromě sportovního vyžití pro všechny věkové kategorie (plazovy volejbal, basketbalové hriste, ledové plochy v zime) nabízí taky leteckou stenu, skate park, lanovy park pro starší děti a dospělé, vodní svet pro malé děti, piskoviste se zabudovanym bagrem a další klouzacky, houpačky a detske atrakce. Nevýhodou je větší množství lidí, zavřená restaurace (výše roku). Ale určitě doporučuji vyzkoušet...