Jak začít znovu?

30. črc 2022

Ahoj, jsme jedna z těch rodin, kde se rodiče odcizili, a zůtávají spolu kvůli dětem. Máme 4, docela malé, takže není tak jednoduché se rozejít. Já bych teď chtěla začít víc žít i mimo rodinu. Nevím, ale vůbec jak. Jsem z Prahy, ale po těch letech doma strašně izolovaná. Nemám žádné kamarádky, spíš takové známé, ale jsou to jednak povrchní vztahy, a druhak e jim nechci nějak svěřovat, jak to doma máme. Zatím jem pořád na RD a ještě minimálně dva roky budu... Chtěla bych začít podnikat něco zajímavého. Žádný koníček, jako zumba, jóga, ... mě neláká. Spíš bych si šla teba večer někam sednout, zatancovat, nevím. Znám ze seriálů (🙈), takové ty kluby/hospody, kde teba hraje hudba, člověk si tam může něco dát, poslouchat, kde není blbý si sám zatancovat. Existuje něco podobnýho v Praze? Nebo kam není blbý jít sama? Jsem kolem 40... Díky!

blondynka400
30. črc 2022

A jsi si jistá, že jít někam sama je to pravé? Jinak klubů/barů kam jít sama je v Praze víc než dost, blbé to nebude. Ale myslím si, že to celkem nic neřeší. Tedy jestli nechceš být jako volavka, kterou někdo obtáhne na WC.

autor
30. črc 2022

@blondynka400 Já chci prostě něco úplně jinýho a novýho, co nijak nesouvisí s dětma a domácností. Jinak nejsem typ, co by zas až tak muži toužili vobtahovat, nikdo mě moc nebalí, když, tak starý chlapi, o kluky jsem měla nouzi, a tak. Takže toho se nebojim. Ztratim se tam v davu. Dáš tipy na nějaký ty kluby?

blondynka400
30. črc 2022

Já asi chápu důvod, spíš mi nějak uniká, co ti to dá. Zkus třeba Hangar, Futurum, podniků je fakt desítky. Super je La Macumba, jestli máš ráda tanec. Můžeš zde i jenom sedět, pít a koukat. Ale chodí sem převážně "cizinci", nemají problém pro tebe přijít a vyzvat tě k tanci. To, že Salsu neumíš vůbec nevadí, stačí se nechat vést. Toto je za mne asi nej club, kam v Praze jít sama a míst z toho dobrý pocit.

carmenz
31. črc 2022

Ještě mě napadá - co sama do kina, divadla? To si taky vyčistíš hlavu. To by bavilo mě a hrozně mi to chybí. A kdy jsem si na mateřský vyčistila hlavu úplně poprvé? Když jsem jela autem sama. Pustila si svoji oblíbenou muziku na plný pecky. A od té doby to občas dělám, jedu u toho svižně, sem tam jsem si i zařvala, když to bylo opravdu těžký... Tak jen takový další tipy možná. Prahu bohužel neznám, v tom neporadím.

klokanka31
31. črc 2022

A je to mezi vámi úplně ztracené? Co dát děti na hlídání a vyrazit si společně s manželem? Třeba byste si k sobě našli zase cestu.

knuffel
31. črc 2022

Já teda nevím, moc mi to nesedí, jsi na RD, chceš řešit něco jiného než děti, asi máš hlídání, to máš velkou výhodu... Ale pokud bych měla ká hlídání, šla bych si třeba zaplavat, na nějaké cvičení, na procházku, to sezení v baru, hospodě mi přijde jako ztracený čas, chápu třeba výjimečně, ale dlouhodobě by mi to smysl nedávalo, to už bych radši šla na taneční kurzy, než se potloukat po tančírnách, beztak z Tebe vyzařuje to, že jsi bezradná, zoufalá a to Ti vždy přitáhne podezřelá individua.

klokanka31
31. črc 2022

@knuffel A co by měla z procházky? Já ji chápu, potřebuje mezi lidi...

biciklissie
31. črc 2022

Prahu neznám, tak neporadim. Ale chci te podpořit. Když tě to láká, tak to zkus. Uvidíš, třeba te to bude bavit, třeba ne a zkusis něco jiného. Mít čas sama na sebe je fajn. Pokud tedy tam nechceš balit chlapy, to bych nedoporucovala.

knuffel
31. črc 2022

@klokanka31 Rozumím, jen mi to přijde dlouhodobě jako ta největší blbost, ztráta času i peněz 🤷. Chtěla by podnikat něco zajímavého, třeba sezení v baru mi jako zajímavé nepřipadá.
Neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane.

klokanka31
31. črc 2022

@knuffel Každý je jiný, třeba zase mě se občasné posezení v baru vždycky líbilo. Nebo zajít na koncert, kde je pořádná hlasitá hudba...

irmamala
31. črc 2022

Ja ti rozumim. Mam normalni manzelstvi a taky mam posledni dobou potrebu mit svuj zivot, ktery je jen muj. Ja mam ale jen dve a uz celkem odrostle deti, se ctyrmi malymi detmi si uplne neumim predstavit, ze ty svety lze oddelit. Za me je zaklad mit kamaradky. Ja jich mam celkem dost a vyrazime casto za kulturou, sportem a na vikendy. Chodit a jezdit sama to je spis o depku, nebo o strach. Vzdyt to nemusi byt kamaradky na zivot a na smrt, zabavu si uzijes i s povrchnimi znamostmi. Na tvem miste bych zacala spis s timhle. Zacni chodit na nejakou pravidelnou aktivitu, i kdyby to blbe cviceni, at se seznamis s nejakou babou.

knuffel
31. črc 2022

@klokanka31 No tak proto asi není potřeba se podivovat nad tím, co bude mít z procházky, když jsme každý jiný...

martinka_33
31. črc 2022

@knuffel zrovna dnes jsme se na toto téma bavili s mužem, jsou lidi, kterým dá energii procházka v přírodě, jít si zaběhat, na kolo, zaplavat a pak jsou lidi, kterým dá energii stýkat se s jinýmj lidmi, komunikovat s nimi... Jsem druhý typ, procházka či sport o samotě mi energii spíš vezme, naopak včera jsem byla v práci, mezi lidmi, komunikovala jsem s nimi a vrátila jsem se plná energie... Pro me je taková práce na pár smen v mesíci ten správný druh regenerace od plenek a na tu procházku si půjdu s kočárkem, ale sama ne, to mi nic nedá

autor
31. črc 2022

Holky, díky. Já jsem za ty roky doma naprocházená až až. Jít do kina nebo do divadla mi zase připomíná koukání na seriály, kterým si krátím večery, když doma něco dělám. To už taky nechci.
Co od toho očekávám popravdě nevím, asi nějakou interakci, teba už jen tím, že si objednám něco k pití. Za zoufalku asi budu, ale co už, nejak se začít musí. Ani mi ta nálepka už nevadí. Vlastně je to pravda, jsem zoufalá, pohřbená v blbým vztahu, bez rodiny, přátel, opory, ... Můžu si to jít hodit, nebo zkoušet různý věci...

autor
31. črc 2022

Áááá, teď, když koukám na weby těch klubů, tak mám úplně strach, že se mi tam vysmějou 🙈 Není někde něco takovýho spíš, no, jak to říct, kde by se hrály třeba devadesátky a starší? Na gymplu jsme chodily do Karlovek, a tam bylo patro s touhle hudbou, tak něco pobodnýho...? Aťaspoň žánrem jsem ve svým 🙂

antoinet
31. črc 2022

A co nějaká spolková činnost? Můžeš přiložit ruku k dílu (dělání, dělají, všechny smutky zahání) a seznámíš se, nenuceně. Myslím třeba mateřská centra, různé dobrovolnictví, nějaký Sokol, politické sdružení, pořadatelství kulturních akcí...

autor
31. črc 2022

@antoinet Dělala jsem před RD a při prvním dítěti. Je často přes den, nebo to vyžaduje určitou časovou flexibilitu, kterou bohužel nemám. A teď v souvislosti s uprchlickou krizí jsem nabízela svoje služby coby tlumočnice + mám znalosti v oblasti sociálního poradenství, a s děckem děkujou, ale ani zadarmo neberou 🙈

bartunci2012
1. srp 2022

V Lucerna Music baru jsou 80' a 90' soboty, vzdy nejak od 21:00 hodin. Obcas si tam vyrazime s chlapem.

janedv
1. srp 2022

Za tri tydny se vracime do Prahy, jeste jsme na prazdninach, klidne s tebou pujdu do baru i tancit, ja energii z prochazek a prirody necerpam, moje hobby pred detmi bylo sedet s kamarady v baru, delat doma paradni party, chodit do kina. Ja sice funkcni krasny vztah mam, ale mam 2 blizke kamaradky, kterym se rozpada/dlo manzelstvi, takze te klidne vezmem do party. Vek 40+ ideal.

autor
2. srp 2022

@janedv Děkuju! To je úžasná nabídka. Ozvu se ti. Teď jsem se odhodlala k jinému revolučnímu kroku - objednala jsem se na shellac 😂😂😂

janedv
3. srp 2022

Skvele! Ja zas byla po milion letech u kadernice, protoze jsem mela par dnu bez deti, tak to vyuzit. No, radeji jsem mela jit sednout do baru, penez bych utratila urcite min a sebelasku by bar podporil jiste vic 🙂
Ozvi se, vracime se az nejak kolem toho 21.8., takze pak se budu tesit. Ja se jednou rozvadela, nastesti bez deti, ale za to ve vysoke pozici, takze taky jsem nejakou dobu hrala sarady o stastnem manzelstvi. Vsichni meho muze znali, protoze na vsechny spolecenske akce chodil se mnou. Nejakou dobu jsem to tutlala, bylo tezke to priznat sama sobe a natoz ostatnim. Takze te chapu, i kdyz s detmi to musi byt jeste vetsi psycho. Drz se.