Dobrý den,
Hledám prosím dobrého dětského neurologa. Středočeský kraj, Praha. Syn ma nejspíš vývojovou dysfazii a naše neurolozka stojí za prd, Žák hledáme někoho dobrého a rádi bychom další názor, protože tannase nic nepozná a řekla nám to dětská doktorka, že to tak vypadá.
Děkuji za nabídky
Dysfázii mým dětem určila psycholožka, doporučení k psycholožce dala klinická logopedka, za ty leta jsem byla v hodně skupinách o dysfázii a asi nevím o nikom, kdo by jen kvuli dysfázii navštěvoval neurologa.
Taky jsme byli u neurolozky v ramci kolečka k vyloučení organických příčin dysfazie, ty vyloučila (delala EEG + běžné neurologické vyšetření) a pak uz jsme tam nikdy nešli...
@alianan muzu se sem pichnout k dotazu, co jste s ditetem s dysfazii delali? U dcery stanovila logopedka, ale nevim co mam ted teda delat dal. Zkouseli jste nekdo ergoterapii nebo neuro-vyvojovou ter.? Dceri (5. let) stale pretrvavali primarni reflexy, ale co s tim jsem se moc nedozvedela.. (jsme jeste objednani ledaskam, ale vsude silene lhuty..)
MUDr.Spal - Beroun,Horovice
@tereza0111 U nás to byla středně těžká dysfazie, děti ve třech letech mluvily málo, nebylo jim rozumět, měly vlastní slova a slovoslet vety, vynechávaly slabiky.......nejhorší bylo, že nerozuměly mluvenému slovo, muselo se mluvit v jednoduchých větách.
Začalo se napravovat ve třech letech, nejdrive se učily slovoslet jednoduché věty, spojovaly obrázky třeba "maminka šije"
Postupně se do vět přidávala slova, učily se předložky "na, pod, u, před...."
Pak se pozvolna přešlo na klasickou logopedii a přitom se stále cvičily různé nápravy.
Ale popravdě si myslím, že nejvíce pomohl čas, děti z dysfazie vyrostly, ale pozvolna přešly do jiných dys,
Neboj, to bude dobré, také jsem byla zoufalá a zprávy od psycholožky jsem vždy obrecela, teď je jedno dítě příjemný inteligentní dospelak, co se v životě neztratí a druhé dítě je už na druhém stupni má mnoho dys, ale i přesto je premiant.
Píšu z mobilu, snad to bude čitelný.
@alianan diky 🙂
@tereza0111 POkud jsi na facebooku, doporučuju skupinu "rodiče dětí s vývojovou disfazii" . Neurovývojovou terapii doporučuju rozhodně taky. U nás během ní asi největší posun, který jsme u syny viděla. Nicméně ten posun nebyl v řeči samotné, ale ve snížení únavy a tudíž schopnosti vnímat svět. Takže trochu bacha na "teď hned musíme zamakat a dohánět" - ať na to máte celá rodina energii a nekleknete prostě vyčerpáním.
(Blíž si klidně můžeme pokecat, pokud se mi připomeneš až budu líp stíhat 😉 )
My chodíme k dr. Molínové v Praze a jsme spokojení - má i celkem krátké objednací lhůty, ALE co se týká diagnostiky, tak ona pouze vyslovuje podezření a dá doporučení k vyšetření u klinického psychologa/dětského psychiatra.
@cilkat moc dekuji ☺️
@alianan dekuji, ke klinickému psychologovi jsme se již objednali. Čekací doba 6-9 měsíců. Strašný. Jeďte potřebujeme nového neurologa.
@berynka dekuji ☺️
@urtica dekuji, ke klinickému psychologovi jsme se již objednali ale čekací doba 6-9 měsíců. Tak ještě potřebujeme nového neurologa.
My byli tady: https://www.poliklinikamodrany.cz/pracoviste/ne... , protože jsme chtěli EEG (u ne zrovna spolupracujícího dítěte s vývojovou disfazií) ... Ale po pravdě neurolog ti k disfázii moc neřekne. tu obvykle stanovuje klinický logoped po tom, co psycholog/psychiatr vyloučí jiné diagnozy jako třeba autismus, případně foniatr nedoslýchavost.