Ahoj děvčata (samozřejmě i přítomni muži 🙂!
Prosím Vás, máte nějaké tipy na kurzy cvičení s 6 měsíčním miminkem??
Sháním v okolí - Opatov, Háje, Chodov, Petrovice, Průhonice....
Ideálně někde, kde se dá zaparkovat 🙂
Našla jsem The Little Gym na Chodově, ale cena 9660 Kč, no ufff.
Díky!
@rebe Naprosto souhlasím... vyzkoušela jsem toho se synem víc (bývají zkušební hodiny zdarma) a nechtělo se mi dávat tolik peněz v podstatě za nic Mezi maminkami to tehdy bylo to."nej cviceni". Přišlo mu lepší investovat peníze do plavání, není to o moc dražší.... Jako vím, že jde i o ten kontakt a že maminka muze někam vyrazit, ale našli jsme podobné cvičení v Sokole za méně jak polovinu a bylo to i pestřejší... syna to tam chytlo a chodí už 4.rokem 🙂.
@slecnami My chodíme na Pohyb dětem, kvůli covidu tedy až na kurzy od jednoho roku, ale syna to moc baví a je spokojený. Přijde mi to hezky udělané.
Co chces cvicit s pulrocnim ditetem? Neni lepsi se s nim uplne obycejne pomazlit a pohrat doma/kdekoliv neorganizovane kde ti to bude vyhovovat (tady a ted)?
@rencinka87 Mám v lesní školce už třetí dítě, ty dvě starší jsou v lesní škole - a srovnání s Pohybem dětem mi přijde naprosto absurdní. V přínosu pro matku a dítě nebe a dudy. A to i cenově teda, byť v lesní školce máme míň dětí a lektorů dvojnásobek. Každá tu píšeme svůj pohled na věc, ale pokud budeme srovnávat Pohyb dětem s lesní školkou, dneska bych byla chytřejší a ušetřila na smysluplné vzdělávání.
A není tak trochu rozdíl porovávat aktivity pro šestiměsíční, ještě téměř nehybné mimino a pro děti školkového věku? 😎
U nás jsou hodně oblíbené kurzy v Hamru Záběhlice, 2 velké parkoviště. Je to tam podle věku (do 1 roku - plazící se, 1-2 roku, 2-3 roku myslím). Nejlepší jsou podle mého kurzy až od 1 roku nejdřív, když už dítě chodí, může třeba válet sudy, všude lézt, honit se apod, každopádně už víc vnímá okolní děti. Spolupráce s ostatními dětmi začíná tak 2,5 roku, předtím si víc "hrají vedle sebe" než "hrají spolu", to je věk dle mého na kroužky nejlepší, třeba Sokol a tak.
@rencinka87 Špatně jsi to pochopila - já žádnou negativní zkušenost nemám. Vždyť píšu, že to mají moc pěkně udělané a synovi se to líbilo. Jen jsem dala ke zvážení, jestli je to investice, jejíž význam odpovídá její výši. Protože poté, co jsem to absolvovala, a poté, co mám srovnání s přínosem aktivit v pozdějším věku, mi to prostě připadá směšné. Tobě to připadá jedovaté, protože v tom asi vidíš smysl víc, ale z mého pohledu jsem náplň popsala velmi přesně. A ty další přínosy - že tam jsou i jiné děti, že má rád lektorku - to podle mě za 270 korun za vyučovací hodinu taky nestojí.
@journals Já chodila a bylo to úžasné - chvíli jsme cvičily s dětmi, chvíli se děti batolily kolem nás a cvičily jsme samy. A co jsme si nacvičily na tom cvičení, to bych si doma asi netroufla / nevěděla bych, jak to dělat. Lektorka učí jinak jógu, takže to bylo inspirované tou, všelijaké pozice. http://jogovehratky.cz/jogove-hratky-s-miminky/
@fifinka2020 Syn se třeba v Sokole ne a ne chytit, jsou mu 3, chodíme tam od září a zatím se pořádně zapojí až jsou stanoviště, ale dokud je nějaké to "organizované cvičení", tak tam lítá kolem a zapojí se spíše výjimečně. Co chodíme na ty jogové hrátky, tak tam se zapojuje vcelku dobře (má pak kategorii 1-3 roky).
@rencinka87 Přesně - správně vedené cvičení dítě stimuluje v pohybu tím správným směrem, u nás částečně cvičily i maminky, samozřejmostí je případně probrat i diastázu, zkontrolovat, že ji maminka nemá (pak se cvičí jinak), mít pod kontrolou, jak dítě dělá jaké pohyby a dělat je "správně" - to při mazlení doma člověk tak nějak ne vždy vymyslí. Já krom těch jogových hrátek chodila ještě na fyzio na vojtovku a byla to taková dobrá kombinace a hlavně super potom, co jsme s vojtovkou už skončili, že tam pořád byla vhodná stimulace k vhodnému pohybu.
Promiň, že to není přímo odpověď na tvou otázku. Chodila jsem se synem na Pohyb dětem. Měli to pěkně udělané, syna to celkem i bavilo. Ale teď už to stojí 270 korun za hodinovou lekci, na které jsi celou dobu s ním, takže platíš jen za to, že spolu ostatními dětmi plácáš rukama na říkanky a pak se proleze na měkých prolézačkách. Nestojí to za to. Není to špatné, děti se zabaví, ale s ohledem na to, kolik si za to teď říkají, to fakt není nic, co by dítě kdovíjak rozvíjelo. Prolézací dráhu mu doma z polštářů a židliček uděláš srovnatelnou...