Ahoj, snad se mezi dalšími maminkami najde někdo, kdo mi poradí. Jaká je vaše zkušenost s meziměstkým cestováním s kočárkem? Jde mi o autobusy a o to, když pojedu sama. MHD je v pohodě, nastoupím dveřmi pro kočár a hotovo, stejně tak vlak..ale jak se to prosím dělá, když chci vyjet mimo Prahu a musím si u řidiče koupit lístek? A když to není nízkopodlažní spoj, jsou vám ochotni řidič nebo spolucestující pomoct s nastoupením a vystoupením? Zatím moc dobrých zkušeností s pomocí ostatních bohužel nemám :(
Děkuji za vaše rady a zkušenosti! 🙂
Přesně tak, ještě pokud je v autobuse moc lidi- nastupuji na první zastávce a je tam fronta, tak si vystojim tu frontu i s kočárkem, jež dovnitř, zaplatím a vracím se ven pro kocarek a nastupuju těmi zadními dveřmi- protože potom se prodírat lidma, když je plný autobus, není nic moc.
Myslím, že na dpp.cz je vidět jestli je spoj nízkopodlažní.
Pokud si mě řidič nevšimne a neotevře dveře sám, tak nechám kočár u prostředních dveří a jdu dopředu, tam koupím lístek a poprosím o otevření. A co se týče té pomoci - pokud se nikdo nehlásí velmi aktivně, tak ideálně i předem prosím někoho o pomoc (protože mi přijde fajn přístup, že pokud chci nějakou pomoc, mám o ni požádat).
Počítám, že se bavíme o "3xx" a "4xx" busech... tam platí, co píšou holky. U vyloženě dálkových často řidiči chtějí, abys podvozek kočáru dala do nákladového prostoru (takže to chce počítat se skládáním kočáru a nemít např narvaný koš) a nahoru si vzala jen dítě v korbě.
Milé maminky, velice děkuji za postřehy a zkušenosti. Tak snad to zvládneme i my! 🙂
@kmarc většinou mavnu na ridice (nebo mu řeknu, když otevře přední dvere), jestli můžu poprosit o otevření pro kocarek. S kočárkem najedu a když už mají všichni lístek u řidiče koupený, tak to busem projdu k němu a koupím lístek pro sebe. Kočárek nechavam na té plošině pro kočárky tu chvilku. Pokud je vysoký bus, poprosím někoho, ať pomůže, ale většinou se rovnou nabízejí lidé sami.