Zdravím všechny maminky a těhulky 🙂 Jsem v 31tt a jsme nyní s manželem dost na vážkách při výběru porodnice. Chtěla bych (pokud to samozřejmě můj zdravotní stav a zdravotní stav miminka dovolí) rodit co nejvíce přirozeně. Bez umělého oxytocinu, protržení vaku blan. Naopak rodit bych chtěla v jiné poloze než v leže (polosedě), chci nepřerušovaný bonding, rooming-in, dotepání pupečníku apod. Chtěla bych Vás tedy poprosit o názory a případné zkušenosti s přístupem zdravotníků v porodnici v Trutnově a v Jilemnici. Kde například vyjdou víc vstříc porodnímu přání apod. Mockrát všem děkuji za názory a zkušenosti, snad nám to aspoň trochu pomůže při rozhodování se.
Všem přeji krásné těhotenství a bezproblémový porod 🙂
@agnes2ivory Takže pokud si sestavím nějaký porodní plán, nemají problém s tím ho dodržet dle toho co ci přeje rodička?
@petakub přesně tak.
Jilemnice má dobrou pověst, jezdí se tam až z Prahy. Kamarádka je z Trutnova a rodit jela do Jilemnice - dvakrát. Byla spokojená.
Co vím od kamarádky, tak Jilemnice fajn na porod, ale na poporodní péči nic moc.. kazdopadne ale ve vsem lepsi, než co jsem slyšela o trutnovu. nevím odkud jsi, ale pokud to máš v dosahu, mrkni na Rychnov ..
Trutnov mám blíže, ale dojela jsem si do Jilemnice a velká spokojenost, i když byl nakonec porod ukončen akutní SC. Já žádný plán neměla, ale i když se orod rozjížděl pomalu, byla jsem bez medikace, jen tedy na doporučení jsem později svolila k dirupci blan. Ale celkově domácké prostředí, já si ani na poporodní péči stěžovat nemohu - všichni ze šestinedělí i dětského supr a hlavně dobré jídlo pro kojící matky. Mám z Trutnova několik negativních zkušenostíz okolí a sama špatnou z gynekologie, proto jsem jela 50 km do JIlemnice. Další dítě chci rodit taky zde.
Jen si nejsem jistá, zda ti některá z okolních porodnic do puntíku splní, co píšeš...zkus napsat @apacheee, ta rodila myslím v Ústí nad Orlicí a tam plní takováto přání...
Já právě z doslechu vím, že Trutnov nic moc, každej ho dost haní, ale hrozně by mě zajímalo proč, co tam bylo špatně??
@popelucha Samozřejmě není nutn splnit vše úplně do puntíku, ale pokud to stav dovolí, tak je pro mě důležitý nedostat oxytocin, dotepání pupečníku a pak hlavně ten bonding, to jsou asi tři věci na kterých mi opravdu hodně záleží. Ústí už máme dost z ruky bohužel ☹ Pro nás nejblíže Trutnov a pak Jilemnice nebo ještě Náchod no...
Jilemnice je podle spousty rodiček určitě lepší, jen pozor na pana primáře. Prý je to tam taková jediná výjimka. Sepište si porodní plán a mrkněte co je to Dříve vyslovené přání. Hodí se jej mít. Hlavně si trvat na svém a nenechat se ukecat nesmysly 😉
Jsem ráda, že (snad ano!) už je Jilemnice lepší. Já tam rodila už v pravěku - 2009 - a udělali mi tam do puntíku všechno to, co jsem nechtěla... Z pocitu totálního selhání u porodu mě dostala až po letech úžasná gynekoložka.
Na Jilemnici jsem nedávno slyšela chválu v souvislosti s ambulatním porodem a jeho přirozeným průběhem. Maminka pro ní měla jen slova chvály, podrobnosti už si bohužel úplně nevybavuji.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dvakrát jsem rodila v Jilemnici a dobrý. Jen si musíš dopředu říct, co chceš a co nechceš. Pak to dodrží.