Výbavička do porodnice pro mě a pro malého ♥️. Co jste si braly?

sanyy22
11. dub 2021

Ahoj holky, chtěla bych si už pomaličku začít nakupovat věci do porodnice , můžete mi prosím napsat co jste si braly jak pro sebe tak pro mrňouska do porodnice🤰🤰🤰 děkuji ♥️

mamikry
11. dub 2021

@sanyy22
Pro sebe beru: 2x Batist Flower vlozky, 6x sitovane kalhotky, 2x kojici podprsenku, 2x nocni kosili, pantofle do sprchy, Purelan, gel z dubove kury, Herbalon, vlozky do podprsenky, kuchynske uterky, kosmetiku, knizku, nabojecku, propisku. K porodu hroznovy cukr.
Pro maleho: overalky, bodycka, kdyby bylo teplo, ponozky, rukavicky, plenky, ubrousky, jednorazove prebalovaci podlozky a kosmetiku.

87pavlina
11. dub 2021

@mamikry Ještě bych přidala kojící čaj, Bepanthen (mně Purelan vůbec nepomáhal), župan, ponožky, nafukovací kruh (nebýt něho, tak si nesednu ani k obědu 😀 ), gumičku do vlasů, něco sladkýho na doplnění energie.
Pro mimčo ještě dudlík, manžel mi ho pak vezl na poslední chvíli, když jsme jeli domu, protože nemocniční jsem musela vrátit 😀 Kosmetiku pro mimčo jsem si brala, ale nakonec jsem ji nepoužila, protože jsem měla k dispozici nemocniční. Oblečení jsem si taky vzala jen to, ve kterém jsem malou vezla domů, protože v nemocnici oblečení měli.

lovemusicsun
11. dub 2021

Ono záleží v jaké porodnici budeš rodit, každá poskytuje něco jiného. Já rodila v Krči a tam bylo poporodních vložek kolik jsi chtěla, takže ty jsem nebrala. Stejně tak oblečení pro mimčo.
Osobně bych si připravila - tašku k porodu (stačí igelitka), kde bych měla pití, jelení lůj, nějakou mlsku na dodání energie, ručník do sprchy, popřípadě svou košili, kdyby nemocnice neposkytovala erární. Celkem dobrý tip byl i kartáček na zuby a pasta, kdyby člověk u porodu zvracel (já ho nepotřebovala). Jo a Red Bull pro manžela, ten se mu v noci hodil.
A pak tašku na šestinedělí - poporodní kalhotky, dvě kojící košile, kojící podprsenku, kojící čaj, plenky pro miminko, Purelan, nějaké jídlo, pokud Ti nestačí nemocniční strava, propisku, přezůvky, kosmetiku.. Župan bych nebrala, u nás v porodnici bylo strašný vedro. Kosmetiku pro mimčo i oblečení jsme v porodnici měli.
No a do třetí malé tašky bych zabalila oblečení pro mimnko na cestu domů, popřípadě oblečení pro Tebe na cestu domů, pokud bys nejela v tom, v čem jsi do porodnice přijela.

malinkaelinka
11. dub 2021

Jídlo, hlavně jidlo, hodně jídla 😁 jinak nic extra, vložky, kalhotky, běžnou hygienu, tilko a pyzamkove kraťasy, podprdu, pro dítě jen pár plen, mycí olej a perlan. Nabíječka, knížka. Zrovna si delam taky seznam. Jedine, co si oproti minule vezmu navíc, je zmrazeny zeleninový vývar na vzpruzeni po porodu.

jjasmina
11. dub 2021

Pro sebe si nabal jídlo, tam se to nedalo jíst totiž 🙂 jinak vlozky a sitovane kalhoty top, samo , že ručník, mýdlo, sampon, košili jsem měla nemocniční, stejně jsem ji měnila i 2x denně, nabijecka. Pro dítě pleny, vlhcene ubrousky(doma jsem nepoužívala)Bepanthen, olejicek a oblečení pro prcka, spis v čem pojede domů 🙂

maaaadlaaaaa
12. dub 2021

@sanyy22 Nám v porodnici neposkytovaly nic, takže jsem měla batoh na sál : gumový pantofle, noční košili, kartáček a pastu, sprchový gel, oleje k porodu, reprák, ručník, čokoládu a pití. Na šestinedělí: ručník na spodek a ručník normální, 2x noční košile, 2x vložky balist, vložky do podprsenky, 4x síťované kalhotky, gel na hráz, olej po porodu, dlouhý kardigan, normální pantofle a kosmetiku. Pro malou plenky, vlhčené ubrousky, olejicek, sudokrém, hřebínek, desinfekci na pupík, tamponky, uchošťourky, hřebínek, ocuflash kapky a bodycka. Určitě bych si vzala příště řepíkový krém na bradavky, moc mi pomohl potom zahojit , kojící čaje, lactofyt sirup a ricinum cominus na rozjezd kojení. Bohužel jsem pak z porodnice s kojením bojovala, protože už tam se to nastavilo špatně, každý říkal něco jiného a tohle mi hodně pomohlo. Ať to dobře dopadne 😊

malanoha
12. dub 2021

Je dost podstatny, kde budes rodit. Nekde davaji skoro vse pro mamu i mimino, nekde skoro nic a musis mit i vlastni toaletak... Vzala jsem si dva rucniky a pak mi chybely. Hned se umazal od krve.. A v nasi porodnici davali jednu erarni kosily na den, ale bylo mi tam vedro a spotrebovala jsem i hromadu svych... A jidlo. Hlavne ovoce, jogurty.. U nas byla na pokoji lednicka. Nejsem vybirava, ale nemocnicni strava byla šílená a jeste absolutne nevhodna pro kojici.. Ale nekde treba vari lepe..

sanyy22
autor
12. dub 2021

Holky děkuji moc za vaše rady, už píší seznam🤭
@malanoha já budu rodit v Krnovské nemocnicí, a kamarádka co tam rodila před 6 měsíci tak měla vše své, a jídla co tam měla byli šílený, hlavně tam byli jídla co hodně nadýmaly třeba fazolacku, květák čočku apod..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru