Ahojte, budeme se ještě před TP stěhovat a budu měnit trvalé bydliště. Termín mám 4.3. a stěhovat se máme na konci ledna nebo začátkem února. To se bude vyřizovat i občanka. Přemýšlím ale, co mi řeknou v porodnici na ustřiženou starou občanku s náhradním dokladem? Máte někdo zkušenost? Porodnice KM nebo Vyškov. Popř. mám řidičák. Co myslíte?
Nevím, jak konkrétní porodnice, ale ustřižená občanka s lístkem o změně je platný doklad (samozřejmě se předpokládá, že dočasný). Nevycestuješ s ní mimo ČR, ale kvůli porodnici by si zrovna s tímto hlavu nelámala. A důležitější je pro ně beztak kartička pojišťovny.
Ustrizeni znamená, ze je tam změna, a ten nový údaj je na tom papirku-náhradním dokladu, ne? Takže když budeš mit tyhle dvě spolu, tak urcite bez problému.
I když je ustřižený roh občanky, tak občanka by měla zůstat platná i tak. Je důležité, abys s sebou měla i to potvrzení z úřadu. Na stránkách ministerstva si popřípadě můžeš pak ověřit zda je číslo OP ještě platné
http://aplikace.mvcr.cz/neplatne-doklady/
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
kolik ženskejch už se vdalo před porodem a šli rodit s ustřiženou :o) Nebude to žádnej problém.