U Apolináře se nesmí chovat mimi na chodbě?

ela011
27. bře 2016

Nevíte prosím někdo zda je pravda, že u Apolínáře se nesmí chovat mimi na chodbě. Slišela jsem, že se na to musí podepsat i papír. Děkuji Ela

karlajasmine
27. bře 2016

To je blbost.. Ja na chodbě i kojila..

magdalenan
27. bře 2016

Byla jsem tam v únoru 2014 a nic takového jsem neslyšela ani nezažila. S návštěvou můžeš být jen na chodbě (resp. v té jídelně) a tam se miminka normálně vozí, nosí, covaji i kojí 🙂 S miminkem nesmíš jen mimo oddělení.

patrusa
27. bře 2016

V motole jsem podepisovala spoustu papiru, oni se jen chrani, aby pripadne nehody nesly zalovat. Co si pak s ditem budete delat je vase vec. Ja treba podepisovala, ze nebudu dpat s ditetem v posteli, pak jsem ho tam mela a sestra jen, ze jd to moje zodpovednost.

puresin
27. bře 2016

Ono je pochovat a nakojit, a pak NOSIT. Ja u nas v HK dostala strasnyho sprdaka, kdyz jsem v noci chodila po chodbe s dcerkou na rameni, protoze to bylo jedine, kdy neplakala. Pry hned do voziku, ze takhle nosit nesmim. No nevim, za dva tri dny jdes domu a tam stejne delas vsechno mozne.. 🙂

zu_za
27. bře 2016

Rodila jsem v únoru 2015 a nic jsem nepodepisovala. Návštěvy směly být jen mimo oddělení a normálně jsme si ho tam i chovali.

rituska88
27. bře 2016

Já teda rodila jinde, ale my akorát nesměly nosit dítě na chodbě na rukách, ale jen ho vézt v postýlce - protože kdyby se Ti zamotala hlava nebo jsi zakopla, tak abys miminku neublížila.

sara84
27. bře 2016

Ono to ma trochu smysl, tesne po porodu, po ztrate krve se muze tocit hlava a muzete upadnout, proto je prikazano vozit dite v postylce a ne nosit! A to spani v posteli to same, doma mate postel nize,a dite nedate na stranu bez zabrany..a taky tesne po porodu spite jinak, nez kdyz budete uz doma vycvicena a vzbudi vas kazdy vzdech miminka...

evaamy
27. bře 2016

Něco na tom bude. Když jsem byla v porodnici a ležela jsem v posteli, tak jsem slyšela ránu a pak jednu sestru jak volala, že tam nějaká paní spadla nebo zkolabovala.. Když jsem s miminkem opoustela pokoj tak vždy bylo ve vozíku.

dana3262
28. bře 2016

Nechtějí, aby maminky nosily dítě po chodbách přesně z důvodu, že jsou po porodu slabé a mohou omdlit.

barusenicka
1. dub 2016

Ahoj, já jsem se s tím také nesetkala. Dcerku jsem po chodbě a po oddělení vozila, jinak na chodbě jsem ji normálně chovala a návštěva také, nic se nepodepisovalo. A když jsem byla u sestřiček na pomoc s kojením, tak mi po kojení říkaly, ať miminko na pokoj donesu v ruce než si říhne.

mcellinka
1. dub 2016

V Budějovicích se miminka na chodbě směli jen vozit. Ale nic se nepodepisovalo. A můžu říct že bych ani po porodu miminko nenosila na chodbé. Měla jsem velký problém s tlakem a nedokážu si předatavit že bych spadla a miminko se mnou 😒 .
Jinak teda sestra říkala, že tam měli maminku co uklouzla povodě na zemi, protože někdo kdo si šel pro čaj do jídelny to na chodbě malinko rozlil a neutřel. Maminka naštěstí neměla prtě v rukou ale ve vozítku.
Dokážete si to představit že by jste takto ublížili miminku? Já ne. To bych se nadosmrti proklínala.
Nikdy přeci nevíme co se může stát 🙂
Takže za mě určitě je to dobré pravidlo a maminky by si měli uvědomit že nikdy neví o co můžou zakopnout nebo sklouznout 🙂 😉

terezka10
1. dub 2016

Rodila jsem tam dvakrat a nevim o takovem papire. Asi se tim mysli, ze se maji vozit v te postylce. A ne nosit na ruce. Jinak si deti chovali normalne pribuzni na navsteve.

miluse17
7. dub 2016

Rodila jsem u Apolináře v únoru 2016 a malého jsem po chodbě nesla v náručí a sestra mi vynadala.

yelowangel
7. dub 2016

Nevím jak U Apolináře a vůbec jinde ale V Brně U Milordných to vůbec neřeší. Dokonce když mě ho po císaři konečně nechali na pokoji donesli mě ho ráno na krmení a pak už u mě zůstal do odpoledne v náručí než mě přivezli postýlku

pogasa
13. dub 2016

Rodila jsem u Apolináře před 9 lety a je pravda že pokud vám přisla návštěva a nepopralal jste se o nákupní vozík tak mi malou na chodbu nedali.

deathy
13. dub 2016

Rodila jsem u Apo před 7 lety, chování na chodbě (jakože tatínek, babička...atd.) bylo v pohodě. Nikdo nic neříkal. Nikdo to ani nekontroloval.
Za to že bych třeba poponesla dítě metr v rámci chodby na oddělení, to neexistovalo.
Já takhle jednou vzala holku, došla s ní z pokoje za dětskýma sestrama a divila jsem se, že mi nedaly facku. A to jsem byla naprosto v pohodě co se poporodního stavu týče. Takže tam leda ve vozíku.
Minulý rok jsem rodila v Krči a tam jsem si upřímně teda na chodbu dítě bez vozíku nebrala, po té zkušenosti dřív. Ale na chodbě v rámci návštěv opět nikdo nic neřešil, takže všichni zvesela chovali...
Co mě tak ale ještě napadlo i když trošku odbočím, u Apolináře mi tenkrát sestra hrozně vynadala, že mám dítě u sebe v posteli. V Krči naopak mi to sestřička dovolila, že prej když u mě spí líp, tak ať ho u sebe mám, protože se tak vyspím víc i já... no čuměla jsem jako puk 🙂

kika_21
13. dub 2016

Byla jsem tam 5 krát, pouze jednou v noci, když malý brečel a chovala jsem ho na chodbě, jsem byla sestrou upozorněna, že si pak maminky stěžují-v přilehlých pokojích. Jinak nikdy.

gabrielamot
13. dub 2016

Byla jsem u Apolináře, teď v únoru a je to pravda. Viděla jsem maminku, jak měla miminko na chodbě, u stolu, držela ho v zavinovačce a sestra jí vynadala. A když jsou návštěvy na chodbě mimo oddělení, tak sestřičky taky upozorňovali, ať nenecháme mimi, aby ho někdo choval a vyndaval z postýlky, že mu bude zima, bacily atd.

yildiz
13. dub 2016

ja rodila v unoru a vim ze u stolu kde se ji tak asi mimi nee ...ale venku se deti na navstevach chovali bezne ...🙂 to nevim duvod zakazu .-) asi co sestra to nazor ... 😀

frapik
13. dub 2016

Sice jsem u Apolináře nerodila, ale řeknu vám svou zkušenost, třeba pochopíte, proč se to nedoporučuje. Nikdy nevíte, kdo chodí na návštěvy k ostatním maminkám. Já se taky vesele procházela s malým po chodbě a druhý den po návratu z porodnice se u malého objevily rotaviry, což je velmi vážné infekční onemocnění, zejména v tak malém věku. Okamžitě nás hospitalizovali a samotní lékaři mi říkali, že s tímto infektem u tak malého dítěte nemají dosud zkušenost a může se to vyvinout jakkoli. Řeknu vám, že by mne ani ve snu nenapadlo, že můžeme v porodnici něco takového chytit....

bachovy_esence_poradna
13. dub 2016

odpověď netuším, ale vybavily se mi nepěkné vzpomínky na Podolí... kde se na chodbě chovat smělo, ale s lecčíms co považuji za naprosto přirozené, byl problém, např. držet zdravé dítě po porodu a prostě ho chovat a nechat ho tak usnout a v klidu spát 😵

u druhého porodu jsem byla o mnoho průraznější a to hlavně díky setkáním s dulou kdy jsem věděla co je možné a co ne (ze zákona) a měla jsem podrobný porodní plán...
dcerka pak i spala u mě v posteli a určitě i díky tomu se kojení dařilo o mnoho lépe 🙂 byl to úžasný zážitek na celý život 😵 😵

je smutné jak se necitelně zasahuje do vztahu mezi maminkou a dítětem - který je tak zásadní pro další vývoj, včetně toho zdravotního a psychického!

paja.83
13. dub 2016

Mně v porodnici upozornili, že mam miminko vozit v postylce, ne ho nosit v naruci , kdyby se mi náhodou udělalo špatné ještě po porodu atd.

chris_n
13. dub 2016

nebyla jsem u apolinare, ale jinde... i tam jsm na chodbe meli mít mimčo v postýlce a ne nosit na rukách. Neco jiného bylo si s ním sednout na chodbe na kreslo a mít ho v naručí... ale ne ho nosit bez postýlky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru