Nevíte prosím někdo zda je pravda, že u Apolínáře se nesmí chovat mimi na chodbě. Slišela jsem, že se na to musí podepsat i papír. Děkuji Ela
Byla jsem tam v únoru 2014 a nic takového jsem neslyšela ani nezažila. S návštěvou můžeš být jen na chodbě (resp. v té jídelně) a tam se miminka normálně vozí, nosí, covaji i kojí 🙂 S miminkem nesmíš jen mimo oddělení.
V motole jsem podepisovala spoustu papiru, oni se jen chrani, aby pripadne nehody nesly zalovat. Co si pak s ditem budete delat je vase vec. Ja treba podepisovala, ze nebudu dpat s ditetem v posteli, pak jsem ho tam mela a sestra jen, ze jd to moje zodpovednost.
Ono je pochovat a nakojit, a pak NOSIT. Ja u nas v HK dostala strasnyho sprdaka, kdyz jsem v noci chodila po chodbe s dcerkou na rameni, protoze to bylo jedine, kdy neplakala. Pry hned do voziku, ze takhle nosit nesmim. No nevim, za dva tri dny jdes domu a tam stejne delas vsechno mozne.. 🙂
Rodila jsem v únoru 2015 a nic jsem nepodepisovala. Návštěvy směly být jen mimo oddělení a normálně jsme si ho tam i chovali.
Já teda rodila jinde, ale my akorát nesměly nosit dítě na chodbě na rukách, ale jen ho vézt v postýlce - protože kdyby se Ti zamotala hlava nebo jsi zakopla, tak abys miminku neublížila.
Ono to ma trochu smysl, tesne po porodu, po ztrate krve se muze tocit hlava a muzete upadnout, proto je prikazano vozit dite v postylce a ne nosit! A to spani v posteli to same, doma mate postel nize,a dite nedate na stranu bez zabrany..a taky tesne po porodu spite jinak, nez kdyz budete uz doma vycvicena a vzbudi vas kazdy vzdech miminka...
Něco na tom bude. Když jsem byla v porodnici a ležela jsem v posteli, tak jsem slyšela ránu a pak jednu sestru jak volala, že tam nějaká paní spadla nebo zkolabovala.. Když jsem s miminkem opoustela pokoj tak vždy bylo ve vozíku.
Nechtějí, aby maminky nosily dítě po chodbách přesně z důvodu, že jsou po porodu slabé a mohou omdlit.
Ahoj, já jsem se s tím také nesetkala. Dcerku jsem po chodbě a po oddělení vozila, jinak na chodbě jsem ji normálně chovala a návštěva také, nic se nepodepisovalo. A když jsem byla u sestřiček na pomoc s kojením, tak mi po kojení říkaly, ať miminko na pokoj donesu v ruce než si říhne.
V Budějovicích se miminka na chodbě směli jen vozit. Ale nic se nepodepisovalo. A můžu říct že bych ani po porodu miminko nenosila na chodbé. Měla jsem velký problém s tlakem a nedokážu si předatavit že bych spadla a miminko se mnou 😒 .
Jinak teda sestra říkala, že tam měli maminku co uklouzla povodě na zemi, protože někdo kdo si šel pro čaj do jídelny to na chodbě malinko rozlil a neutřel. Maminka naštěstí neměla prtě v rukou ale ve vozítku.
Dokážete si to představit že by jste takto ublížili miminku? Já ne. To bych se nadosmrti proklínala.
Nikdy přeci nevíme co se může stát 🙂
Takže za mě určitě je to dobré pravidlo a maminky by si měli uvědomit že nikdy neví o co můžou zakopnout nebo sklouznout 🙂 😉
Rodila jsem tam dvakrat a nevim o takovem papire. Asi se tim mysli, ze se maji vozit v te postylce. A ne nosit na ruce. Jinak si deti chovali normalne pribuzni na navsteve.
Rodila jsem u Apolináře v únoru 2016 a malého jsem po chodbě nesla v náručí a sestra mi vynadala.
Nevím jak U Apolináře a vůbec jinde ale V Brně U Milordných to vůbec neřeší. Dokonce když mě ho po císaři konečně nechali na pokoji donesli mě ho ráno na krmení a pak už u mě zůstal do odpoledne v náručí než mě přivezli postýlku
Rodila jsem u Apolináře před 9 lety a je pravda že pokud vám přisla návštěva a nepopralal jste se o nákupní vozík tak mi malou na chodbu nedali.
Rodila jsem u Apo před 7 lety, chování na chodbě (jakože tatínek, babička...atd.) bylo v pohodě. Nikdo nic neříkal. Nikdo to ani nekontroloval.
Za to že bych třeba poponesla dítě metr v rámci chodby na oddělení, to neexistovalo.
Já takhle jednou vzala holku, došla s ní z pokoje za dětskýma sestrama a divila jsem se, že mi nedaly facku. A to jsem byla naprosto v pohodě co se poporodního stavu týče. Takže tam leda ve vozíku.
Minulý rok jsem rodila v Krči a tam jsem si upřímně teda na chodbu dítě bez vozíku nebrala, po té zkušenosti dřív. Ale na chodbě v rámci návštěv opět nikdo nic neřešil, takže všichni zvesela chovali...
Co mě tak ale ještě napadlo i když trošku odbočím, u Apolináře mi tenkrát sestra hrozně vynadala, že mám dítě u sebe v posteli. V Krči naopak mi to sestřička dovolila, že prej když u mě spí líp, tak ať ho u sebe mám, protože se tak vyspím víc i já... no čuměla jsem jako puk 🙂
Byla jsem tam 5 krát, pouze jednou v noci, když malý brečel a chovala jsem ho na chodbě, jsem byla sestrou upozorněna, že si pak maminky stěžují-v přilehlých pokojích. Jinak nikdy.
Byla jsem u Apolináře, teď v únoru a je to pravda. Viděla jsem maminku, jak měla miminko na chodbě, u stolu, držela ho v zavinovačce a sestra jí vynadala. A když jsou návštěvy na chodbě mimo oddělení, tak sestřičky taky upozorňovali, ať nenecháme mimi, aby ho někdo choval a vyndaval z postýlky, že mu bude zima, bacily atd.
ja rodila v unoru a vim ze u stolu kde se ji tak asi mimi nee ...ale venku se deti na navstevach chovali bezne ...🙂 to nevim duvod zakazu .-) asi co sestra to nazor ... 😀
Sice jsem u Apolináře nerodila, ale řeknu vám svou zkušenost, třeba pochopíte, proč se to nedoporučuje. Nikdy nevíte, kdo chodí na návštěvy k ostatním maminkám. Já se taky vesele procházela s malým po chodbě a druhý den po návratu z porodnice se u malého objevily rotaviry, což je velmi vážné infekční onemocnění, zejména v tak malém věku. Okamžitě nás hospitalizovali a samotní lékaři mi říkali, že s tímto infektem u tak malého dítěte nemají dosud zkušenost a může se to vyvinout jakkoli. Řeknu vám, že by mne ani ve snu nenapadlo, že můžeme v porodnici něco takového chytit....
odpověď netuším, ale vybavily se mi nepěkné vzpomínky na Podolí... kde se na chodbě chovat smělo, ale s lecčíms co považuji za naprosto přirozené, byl problém, např. držet zdravé dítě po porodu a prostě ho chovat a nechat ho tak usnout a v klidu spát 😵
u druhého porodu jsem byla o mnoho průraznější a to hlavně díky setkáním s dulou kdy jsem věděla co je možné a co ne (ze zákona) a měla jsem podrobný porodní plán...
dcerka pak i spala u mě v posteli a určitě i díky tomu se kojení dařilo o mnoho lépe 🙂 byl to úžasný zážitek na celý život 😵 😵
je smutné jak se necitelně zasahuje do vztahu mezi maminkou a dítětem - který je tak zásadní pro další vývoj, včetně toho zdravotního a psychického!
Mně v porodnici upozornili, že mam miminko vozit v postylce, ne ho nosit v naruci , kdyby se mi náhodou udělalo špatné ještě po porodu atd.
nebyla jsem u apolinare, ale jinde... i tam jsm na chodbe meli mít mimčo v postýlce a ne nosit na rukách. Neco jiného bylo si s ním sednout na chodbe na kreslo a mít ho v naručí... ale ne ho nosit bez postýlky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je blbost.. Ja na chodbě i kojila..