Ahoj, hodně jsem četla,že v Krči hodně řeší kojení ( hodně často kontrolují apod.). Vybrala jsem si tuto porodnici pro svůj druhý porod a nechci a nebudu kojit. Zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost s touto nemocnicí a nekojením😁 Jak to tam berou? Poprvé jsem rodila v Nymburce a tam to bylo v pohodě, všichni respektovali mé rozhodnutí.
Ahoj rodila sem v Krči dvakrát a opravdu tam na kojení dost dají ale opravdu to bude o domluvě si myslím,nikdo vás tam držet asi nemůže
Rodila jsem v Krci v zari 2017 a mam opacnou zkusenost, nez se tady uvadi, pritom ja si Krc vybrala prave kvuli durazu na kojeni. 🤔
A realita? Podpora kojeni nula, nula prd, dokonce synovi cpali UM, kazda sestra na nas mela asi minutu, kazda tvrdila neco jinyho nez ta predchozi a ja odchazela domu s tim, ze jsem nekojila vubec, pouze odsavala. 🤔
Takze to teda opravdu ziram, co tady holky pisou.
@fatal_error tak nepovede se jim rozkrojit každou ženu a občas má holt člověk třeba smůlu na lidi ale já tam rodila naposledy v říjnu 2017 a furt se nám někdo věnoval,i přes noc, Asi sem měla štěstí
@balogis no vidis, tak to ja zas poslouchala narky, jak kterou sestru odvolali z dovoleny, protoze je malo personalu, jako bych za to snad mohla. 🙂 sestry totalne nasrany, vystresovany, stezovaly si neustale pred nama, ehm.
doufam, ze za tejden tam bude situace jina. 👍
@fatal_error no to ti přeju aby to bylo jiné, protože to co popisujes si dokážu představit,něco podobného sem zažila v Podolí po operaci cysty.Drzim palec a dej vědět
@fatal_error Já tam rodila 2013 a 2015, tak se tam možná situace zhoršila, nebo jsi prostě měla smůlu na personál. Já jsem teda k sestrám taky měla výhrady - přesně jak píšeš, každá sestra mi řekla něco jiného, div mi nevynadala za to, že to tak dělám a když jsem jí řekla, že tu informaci mám od její kolegyně, tak na mě koukala, jak když si vymýšlím. Třeba dcera měla hrozně ucpaný nos, sestrička si jí celý den brala a vysávala jí to sondou. V noci jsem pak naprosto bezelstně šla do sesterny a poprosila novou sestru, zda by jí mohla zase odsát a tak mi tak vynadala, že jsem se zbláznila, že vysávat sondou může jen lékař. A když jsem se odkázala na tu sestru předtím, tak mi k tomu nic neřekla, připadala jsem si jak malej parchant 😀 Takže jsem taky nebyla ze sester nadšená, ale na to kojení dbaly, to zas jo....
@not_blond Mne treba jedna, kdyz syn nesel utisit, dala jejich erarni dudlik a kdyz se pak menila smena, tak jakej jsem za ten dudlik dostala od dalsi sestry pojeb, to bych si za ramecek opravdu nedala. Normalne na me jecela.
Nebo kdyz jsem se zeptala, kdy asi pujdeme domu, tak na me sestra vyjela, ze ani neumim nakrmit svoje dite a ze mi doma POJDE. Presne takhle, jak to pisu. No a pak prisla doktorka a rekla, ze muzeme jit domu. 🙂
Zas na druhou stranu chapu, ze kdyz je kolaps a nekomu zrusi dovolenou, dalsi musi mit hodiny navic a je malo personalu, tak je to blba situace, ktera se holt muze stat.
Tak jako tak si myslim, ze pokud nekdo kojit nechce, tak to v Krci tech par dnu prezije a pri trose snahy by nemel byt problem proklouznout. Alespon podle tech zkusenosti, co mam, mam dojem, ze to tak je.
Popravde, ja tematu kojeni uplne nerozumim. U syna byl na me ohledne kojeni vyvijen sileny tlak jak z okoli, internetu, tak od personalu a ja to proste nedala. Dokonce jsem se stydela za to, ze syn je na umelem! Druhou dceru jsem se rozhodla kojit alespon 6 mesicu nikdo mi neveril, ze to zvladnu. A kojim uz mesicu 9! Muj nazor je ten, ze je to svobodna volba matky, zda chce nebo nechce kojit a personal se tomu ma prispusobit...
@jitkaem mám stejný názor 🙂 Děkuju vám zase všem! Ještě se rozhodnu,každopádně ač tam to kojení hroti,pořád vyhrává Krč! 😁
@kristyna99 tak mam cerstvou zkusenost, porodila jsem na silvestra a byla tam do patku. kojeni hrotej desne! jsem druhorodicka a presto jsem musela vazit pred a po kojeni jak debil. 😲 dokonce mela v patek pediatricka reci, ze chci domu, kdyz nejsem poradne rozkojena a pomalu me nechtela pustit, pritom jak rikam, rodila jsem v utery rano.
nevim, co by rikali, kdybys priznala, ze kojit nechces.
Ženy mohla bych vás poprosit abyste svoje příběhy popsaly na Laktační příběhy/ příběhy kojení? Tohle téma je stále i ze strany odborníků bagatelizováno přitom je vidět že opravdu podpora kojení dost pokulhává
https://tinyurl.com/laktacnipribehy
@fatal_error já tam rodila v červnu 2019 a jako třetí rodičku mě nechali absolutně na pokoji,nezažila jsem,nepřišli kvůli kojení,za mě pohoda. ale je fakt,že malá přibírala o sto šest a už druhý den začala přibírat.
Ahoj, já tam rodila v březnu 2018 a za 2 měsíce se tam chystám znova. Nepřišlo mi, že by to kojení někdo moc hrotil. Sestřičky pomáhaly, když jsem jim řekla, kojení nám nešlo, tak malá dostala UM. Potom jsem se trochu rozkojila, ale bez LP, kterou jsem si pozvala pak domů bych to asi nezvládla (pak jsem kojila 18 měsíců). Má spolubydlící dokonce řekla, že stříkačkou krmit nebude, že na kojení nemá dost energie, tak jí dali UM v lahvi a bylo. Nikdo se na ní špatně nedíval, spíš jí ještě vynadaly, že to neřekla dřív, nenutily by jí každé tři hodiny to zkoušet. Ono to bylo sestru od sestry, pamatuju si, že tam byly takové dvě fůrie, které možná pár poznámek na chodbě upustily, což ale může být každému jedno.. Jinak osobně mi přišlo, že je to spíš na mě, jak se k tomu postavím.
@fatal_error vidíte já tam rodila 2018 a za mě ty by rozkojily i kozla 😂 ale u mě se to nepovedlo. Nechali si mě tam i o 3 dny déle. Takže jsem tam byla skoro 10dni. Ale nehrotili to, řekli co a jak. I mě propouštěli s tím, že to doma určitě půjde, budu v klidu. A kdyžtak co? Um je na vysoké úrovni. No nedopadlo to ani doma. Já Krč všude chválím. Ale měla jsem štěstí na personál. Supr jídlo, supr sestry, polohovatelné postele, obrovská koupelna. Sanitarky co mě dělali čaje, klid na jidlo prostě relax Interhotelu. Moderní prostředí.To o vinohradech v roce 2015 říct nemohu. Já Krč doporučuji. Navíc není problém to zkonzultovat v rámci prohlídky porodnice. To jsem také udělala a pak jsem byla na sále úplně v pohodě.
@podaji muzu se zeptat, neni to k tematu kojeni, mela jsi neco na bolest? ja jsem dostala ted jen rajsky plyn, ale nic mi nedela, nedelal ani minule, chtela jsem neco jinyho, ale bohuzel, smula. Doktorka i asistenstka byly neoblomny. Pritom pri sepsani dokumentace jsem dostala letacek, ze nabizi krom plynu jeste dolsin, nalbuphine a epidural, nechapu proc, kdyz to pak odmitnou dat.
Pri prvnim porodu mi odmitli dat epidural, ale dostala jsem aspon nalbuphine, ted ale jen plyn a nazdar.
Jinak ja se ted rozkojila doma plne, takze dobry, jsem rada, ze jsem odesla na vlastni zadost o den driv, tam me stvalo, ze neni hodina, kdy by na pokoj nekdo nelezl. 👍
@fatal_error já přijela do porodky v půl 11. Vyplnili jsme papíry monitor přípravná klystýr a po klystýru rupla voda a už to jelo. Nestihlo se vůbec nic. Jen něco do kapacky do žíly ale tis měla asi taky to vůbec nepomáhalo. A bohužel jen ten rajský plyn. Ten byl fajn na bolest ale štvalo mě že byl po něm člověk jak po chlastu. Úplně jsem se motala. Ale byly jsme domluvený na epiduralu, na přípravnu jsem šla otevřená na 4 prsty. Tak třeba to u tebe také už nešlo, malý byl sestouply atd..
@podaji aha, mne prave ten plyn nic nedelal. 🤔 mozna jsem to dejchala nejak blbe. do kapacky jsem dostala oxytocin, protoze jsem se pry zasekla na 8cm, takze tim se naopak kontrakce zintenzivnily a teprve potom, s oxytocinem v zile, jsem se dozadovala neceho jinyho nez plynu.
epidural ti teda nedali, ze je pozde?
u prvniho porodu v r. 2017 mi slibovali uz od zacatku, porad "to vite, ze vam ho nahore dame", ale nedali. nahore mi na otazku, jestli tedy prijde anesteziolog a dostanu ho, doktorka rekla, ze jsem hystericka. 🙂 a nekonal se.
@fatal_error to bude tím že si ho opravdu špatně dychala. Já totiž že začátku taky. Jak člověk heka a dýchá povrchově aby to vůbec dal. Což je blbě že, a to i u toho rajského plynu musí se hodně zhluboka pomalu. Pak jsem musela nějak vzít i ten náústek mezi zuby no jako kdybych neměla starosti s něčím jiným. A vůbec nechápu jak může doktor jen i byť náznakem říct že je ženská hysterka, obzvláště ženský doktor 🤦🤦
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rodila jsem tam 2x a na kojení kladou opravdu velký důraz. Nepustí tě domů, dokud nejsi rozkojená.... Ale když to nahlásíš při přijmu, tak se asi přizpůsobí, ale asi na tebe budou koukat skrz prsty a to já bych asi nenesla úplně dobře, takže bych vybrala jinou porodnici.