Šternberk nebo FN Olomouc. Jakou máte zkušenost?

karkulka63
3. črc 2020

Ahoj. S přístupem k porodu v Olomouci jsem loni nebyla příliš spokojená... Tak mě zajímá, jakou zkušenost máte se Šternberkem? Mnoho aktuálního jsem nenašla. Jedná se mi hlavně o to, zda také navzdory přání urychlují porod, provádí nástřih a nutí do polohy na zádech ve 2. době porodní. Za zkušenosti děkuji 🙂

michaela666
3. črc 2020

Ahoj osobní zkušenost nemám, ale chystám se rodit ve Šternberku. Od hodně kamarádek z okolí mám pozitivní doporučení na rozdíl od Olomouce. Personál příjemný a vstřícný, respektují přání maminky, zbytečně nezasahují do přirozeného průběhu porodu a nenutí "rutinní" úkony.

cherie24
3. črc 2020

@karkulka63 to vůbec, pozici si může žena vybrat jakou chce. Já tam byla nadmíru spokojená u porodu i na poporodním oddělení. Moc milé porodní asistentky i sestřičky 😊 jediné co mi vadilo, tak že Šternberk je bohužel vyhlášený tím, že rádi vyvolávají porody. Ale stála jsem si za svým a malá vyvolávačkou na svět nepřišla. Neřekla bych, že nějak spěchali, i když u mě to pak zkoušeli trošku popohnat, protože se x hodin opravdu vůbec nic nedělo, ale vše se mnou konzultovali, vysvětlili a na nic netlačili, kdybych nesouhlasila, tak to neudělají. Já teda bohužel skončila císařem po 16ti hodinách, ale dle doktorky si prý i davají s jizvou víc záležet než ve fakultce a celkově i sestřičky na šestinedělí poradí s kojením a nedovolili by si dát příkrm bez svolení matky. Je tam víc času se těm maminám věnovat. A hlavně největší výhoda! Záchod i sprcha/vana je na porodním boxe a ne na chodbě jako ve fakultce.

cherie24
3. črc 2020

Za mě Šternberk byla jednoznačná volba a bylo tam i nedonošené miminko a mamině fakt vycházeli vstříc a hodně jí pomáhali se vším, snažili se ať má mimčo co nejvíc u sebe.

corry21
3. črc 2020

Šternberk můžu doporučit všema deseti 🙂 už se těším na repete

karkulka63
autor
3. črc 2020

Holky moc děkuji, to mě potěšilo a bojím se už trochu méně 🤗

voskovkyapastelky
3. črc 2020

Ja rodila v FN 2016 a 2019. Za ty 3 roky posun dopredu a byla jsem spokojena 🙂 ale holky, co v okoli rodily ve Sternberku, byly taky spokojene 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru