Ahojte,
zažili ste niektorá z Vás moju situáciu? Potrebujem poradiť ako sa postupuje v takýchto veciach.
Som Slovenska so Slovenským manželom žijúca/pracujúca už 4 roky v Prahe a s manželom sme sa rozhodli sťahovať sa na Slovensko...lenže..3 mesiace pred pôrodom..je to pre mňa dosť desivá situácia, nové prostredie, v danom meste nepoznám doktorov, proste nič... :(
Hlavne som si tu vybavila a zaregistrovala sa do pôrodnice a neviem ako to bude fungovať keď prídem na Slovensko...či na mňa zostane dobré miesto v pôrodnici ako si zoženiem dobrého gynekológa...a plus do toho papiere materská a tak...je to pre mňa veľké bludisko a začína ma to dosť stresovať.
ďakujem za rady tipu zostante v Prahe 🙂 to už nie je možné, manžel má už na Slovensku vybavenú prácu.
ďakujem veľmi pekne za akékoľvek rady a postrehy 🙂
Lenka
ano trvalý pobyt mám stále na Slovensku. Určite tvoju radu využijem! ďakujem
@marlen_ka87 jasne, rado sa stalo. Pripadne este na konzularne oddelenie ambasady SR v Prahe, urcite budu vediet, co musis urobit pre navrat do SR - odhlasit sa tu zo zdravotnej poistovne a nahlasit v SR, to iste socialna poistovna CR i v SR. A este ma napada - zavolaj na mestsky/obecny urad na Slovensku, kam sa budete stahovat. A tam sa opytat. Podla mna ta tiez nasmeruju.
Ale zasadne su tie poistovne. Zdravka kvoli porodnici a socka kvoli davkam. Narok 100% mas, len zistit kde/od koho. Keby si sa stahovala do CR, tak poradim konkretnejsie, ale opacne situaciu nepoznam. Ten Modrykonik.sk urcite poradi viac. Podla mna nie si prva, kto sa v ramci EU stahuje par mesiacov pred porodom domov. Tak drzim palce
Ďakujem!!! naozaj, každá rada je dobrá len si to pozliepať dokopy. na modrykonik.sk som dala rovnaký dotaz tak zbieram všetky cenné rady 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Skor skus stranku somvprahe.cz
Alebo modrykonik.sk
Tam ti lepsie poradia, ako/kde/kedy sa registrovat. Su tam tiez skupiny podla mesta bydliska, najdi si to svohe buduce a baby tam ti poradia konkretne porodnicu, doktora.
A podla mna je jedno, ako dlho si zila v CR ak mas este Sk trvaly pobyt. Mas? Ak ano, tak si zavolaj na vseobecnu zdravotnu poistovnu na slovensku a porad sa s nimi ako s poistkou.
A tiez zavolaj na slovensku socialnu poistovnu - roky odpracovane v CR sa ti urcite pocitaju (v ramci EU), ale kto konkretne ti bude vyplacat matersu/rodicak to ti povedia oni.