Ahojky, chci se zeptat jestli někdo rodil ve výškově a jak to na vás působilo.
Ja čekám první miminko a stěhujeme se blízko výšková. Tak bych musela asi jít rodit tam. Četla jsem nic moc recenze. Ale třeba nějaká osobní zkušenost?
Já se strašně bojím prvního porodu.
Taky nevím jestli se mám dopředu registrovat?
Co žena to názor. Sestřenice si vybrala Vyškov a naprosto spokojená,já v Brně a taky naprosto spokojená.
Super já právě se stěhují za 3 měsíce do Kozlan, a do Vyškova to bude nejblíže. Tak jsme jen chtěla vědět. 😳 Snažila jsem se něco najít na netu a byly tam jen nic moc recenze. Tak mě to trošku vyděsilo
@andyskarsgard rodila jsem ve Vyškově prvního syna, a druhý a třetí porod raději do Prostějova, lituji, že jsem tam nerodila i poprvé. Ale každá žena má jinou zkušenost. Vše je o lidech. Nemám ráda gyn.primare. také prostředí ve Vyškově na novorozencich se mi nelibi, je staré. WC a sprchy na chodbě, jediné soukromý pokoj, který ale nemusíš dostat. Jed se tam podívat, zajeď i jinam a udělej si obrázek. Jinak, vše je o lidech. Všude jsou blbci a fajn lidi. V Proszejove jsem byla strašně moc spokojená jak při porodu, tak hlavně po porodu. Pokoje nové...fajn personál. Je to soukromá nemocnice a na chování personálu je to znát.
@vendelinka08 a stihla jsi to normálně? Já budu bydlet 20 min autem od výšková a 30 min autem do Brna. Tak nevím jak se to dá vůbec stihnout. 😳 Já se asi půjdu podívat.
@andyskarsgard Bydlím v pohraničí a nejbližší porodnici mám min. 40 minut cesty, druhá cca 50 min. cesty, ostatní už jsou fakt daleko. Ale nenapadlo mě, že bych to teda nestihla, nestrašte 😂😂😂.
@andyskarsgard úplně v klidu, v Prostějově jsem max za 20min
@andyskarsgard jako prvorodičky určitě vyrazíte spíše dříve...pokud máte čas, jeďte se podívat tam i tam..udělejte si svůj názor a běžte tam, kde se vám to bude více líbit.
Já hlavně doporučuju udělat si představu, co u porodu a po něm chceš a podle toho se ptát, jak to chodí v jednotlivých porodnicích. Protože např. známá nebyla spokojená tam, kde já a když jsem se zeptala proč, tak protože jí nedali po porodu UM pro dceru, že ještě neměla mlíko a ona řvala hlady. Já naopak byla ráda za porodnici, kde podpořili v kojení a odrazovali od vážení před a po kojení, že v prvních dnech to matky akorát stresuje, protože nemají mlíko, ale to je přirozené.
A zatímco jedna rodička bude nadávat, že jí nedali epidural při první bolesti, tak druhá bude ráda, že jí ho nevnucovali, jako se dělá v jiné porodnici.
Dopředu ti samozřejmě nikdo neřekne, jestli to stihneš, jsou vyjímky, které mají překotný porod a ani nestihnou do porodnice dojet, i když je blízko, ale většina stíhá i delší cesty. Já jela 2x do porodnice asi 45 minut a stejně jsem tam do porodu strávila několik dalších hodin.
@betelgeuzz já právě ve skutečnosti ani nevím na co se ptát nebo co vlastně chtít vědět. Je to moje první dítě. Jediné co bych nechtěla je nastrizeni... Jinak vůbec nevím.
Znáte to, pokud je člověk nespokojený napíše to na net 99%-lidí a pozitivní ohlasy si nechají pro sebe
@andyskarsgard jsi teprve na začátku těhotenství, přečti si nějakou knížku, pročti si zkušenosti z porodů, zajdi si na předporodní kurz, prostě najdi si informace a udělej si svou představu. Každá rodí jednou poprvé, ale kdo chce, informace si najde.
@andyskarsgard já ti to řeknu tak....jsem přímo z Vyškova, nesla bych sem kvůli ničemu, porodu atd. Moje kamarádky byly stejného mínění a druhé a třetí děti rodily v Brně nebo Prostějově. Ano, jsou zase rodičky, co sem jezdí z velké dálky, většinou mají svou dulu nebo porodní asistentku. Nechci to hanit, chválí si tady pár doktorů..
Já si nemůžu na porod ve Vyškově stěžovat byl absolutně přirozený nástřih jsem teda měla ale prostě byl nutný ale zase se nemusíš bát . Já měla u porodu super mladého doktora a udělal mě tak krásnou jizvu až mě to na gynde chválila 😆jinak mám teď zrovna všichni v okolí rodily v Brně každá v jiné porodnici a co jsem slyšela je to vesměs všude stejný hlavně to šestinedělí . Jinak jsem byla asi týden na normální pokoji dalo se to v pohodě přežít ale teď chci ten nadstandart . Kdyby jsi chtěla něco vědět bližšiho tak klisen nápis do zpráv
A já další dítě nejspíš budu rodit ve Vyškově, a to jsem z Brna🙂 Ale to proto, že jsem po císaři a ve Vyškově jsou známí vstřícným přístupem k vaginalnimu porodu po sekci. Plánuji ale tedy doprovod, ideálně si chci zajednat místní PA a možná taky dulu (udělám všechno, abych se vyhnula další sekci, proto tolik vyšiluji 😅).
V okoli je to asi nejlepsi moznost, idealni je zvolit soukromou PA, doporucuji treba Janu Riedlovou (pracuje tam, takze ji s tebou v kazdem pripade pusti, a budes tam mit toho, koho znas, a kdo zajisti tve pohodli). Ja tam rodila pred 2 lety, a porod by mohl byt i moc fajn, nebyt prave protivne stare PA, kterou jsme "chytili".
Ať už se rozhodnes pro jakoukoli porodnici, pokud jsi citlivější typ, moc doporučuji vlastní PA nebo dulu, jak už tady myslím někdo psal (a samozřejmě kurz nebo nějaké informace). Mít u toho někoho zkušeného, koho znáš a důvěřujes mu, velmi pomáhá a uklidní tě to. Nebudeš riskovat, že zrovna narazís na "protivu" co tě rozhodí. Myslím že porodu není třeba se bát, ale připravit se na něj. 😉
@janamariemarketa já na kurz určitě půjde. Jen čekám až to nebude online a přestěhuje me se. 😳 Nad tou Pa přemýšlím a co jsem viděla tak hodně z Brna je ve výškově. 😳
@andyskarsgard Ve Vyškově má smlouvu opravdu hodně externích PA, i když to rozhodně není dokonalá porodnice, tak v tomhle je bezva. Snaží se rodickam vyjít vstříc, aby porod proběhl co nejpřirozeněji. K tomu možná ještě malý postřeh. Myslím že pokud někdo stojí o co nejvíc přirozený porod, pak pomůže víc dula než PA, protože ta je pořád tak nějak zaměřena víc medicínsky . Samozřejmě u bezproblemoveho porodu je to celkem jedno a rozdíl tam nebude 😉
@janamariemarketa já bych raději PA, četla jsem si o tom, ono chtěla bych nějaký bezproblémový ale to teď vlastně člověk ani vědět nemůže že. Jinak jsem si říkala že bych nechtěla ten nastrih, že budu masírovat hráz, a vyzkouším si koupit ten aniball. Já se nebojím az tak toho porodu. Nejvíc se bojím těch zranění nastrih a pak že i miminko může mít nějaké. 😳
@andyskarsgard rodila jsem ve vyskove 2x, poprve moc prijemna sestra,podruhe ne prilis prijemna sestra takze vzdycky je to hlavne o lidech, jinak si na nic nemuzu stezovat...resit dopredu nejake co chci/nechci je sice fajn a nekdo to tak proste chce, ale uprimne jediny co me v tu chvili zajimalo bylo at uz je po porodu a mimco zdravy na svete, to jestli do me strihnou byla ta posledni vec co bych v tu chvili resila 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dítě ven musí, tak bát se dopředu mi nepřijde moc zdravé.. Prostě porodíte, ať se budete bát nebo ne, ale když to vezmete jako fakt a spíš k tomu budete přistupovat pozitivně, tak to děťátku spíš pomůže, aby byl porod pohodový a abyste nebyla stažená.. Jinak já rodila ve Vyškově dvakrát a vždy naprostá spokojenost. Dopředu se registrovat nemusíte, aspoň co já vím.. Jen na ty poslední monitory v posledním měsíci jsem už chodila tam, tak jsem se předtím šla zaregistrovat - vyplnit všechny potřebné papíry a pak už jsem jen docházela na monitory a pak na samotné porody.. Ve Vyškově bych rodila klidně víckrát, naproti tomu do Brna bych třeba nikdy nechtěla, co jsem tak slyšela po různu od známých..