Zdravím, jaké máte zkoušenosti s rozdáváním reklamních letáků a vzorků v porodnici?
Dostaly jste některá leták s "informacemi" o tom, jak je umělá výživa pro vaše dítě to nejlepší?
Případě začaly jste během těhotenství a po porodu dostávat cílenou reklamu na potřeby pro těhotné a pro miminko? (Mailem i do schránky?)
Jasné, vzorky mlicek, brožurky, finanční poradci.. Byznys.
Ano - obávám se, že v porodnici předali kontakty na mě komerčním společnostem. Od příchodu z porodnice mi téměř denodenně vyzváněl telefon a prodejci mi nabízeli spoustu služeb pro rodiče a děti, např. pojištění, knížky, telefonní tarify, finanční služby, kosmetiku, ... trvalo to poměrně dlouho, nikdy jsem nic nekoupila, ale často bylo těžké odolat (paní z Knižního klubu byla schopná volat i 2x, 3x denně 😠 ). Teď už je to dobrý, týden žádný telefonát 😀 . Pomohlo mi stáhnout si aplikaci Nevolejte! Musím říct, že někteří prodejci po telefonu byli i velmi arogantní až hrubí, minulý týden mi jedna paní dokonce nadávala, když jsem nechtěla službu koupit.. a hodně si dávám pozor, abych neodpovídala "ano", protože jsem slyšela, že hovory nahrávají, sestříhají... a vyřčený souhlas používají jako důkaz uzavření smlouvy, i když o ní v reálném hovoru nebyla řeč. Takže bacha, holky.
@neviathiel Já jsem při přebírání promo krabičky pro novorozence vyplňovala nějaký letáček o převzetí. Jaké pak bylo překvapení, když mi z ničeho nic na soukromé číslo začali volat fin.poradci, pojišťováci a dokonce i z knižního klubu, kde mi nutili knížku, jak se starat o dítě🙂 Jelikož se volajícím vždy podařilo trefit do spánku malé - bylo to bezva, jako bonus mi ji vždy vzbudili 😅
Holky na jakýkoliv volání stačí reagovat, že žádáš o okamžité vyvedení osobních údajů z databází a přestat s protiprávním obtěžováním - bez rozhorčení, bez negace, prostě suše oznámit. Mají povinnost to pak udělat.
@anetka1701 - a funguje to i v případě, že mi často volají z XXX - smluvní partner t-mobile..., když mám u nich paušál?
Neskutečně mě to se.., upsala jsem se jen t-mobilu a nějaké nabídky odkukoliv mě nezajímají, když budu cokoliv chtít, tak mám mozek a internet a dokážu si to zajisti sama. Zrovna dneska mi nabízeli životní pojištění. 😠
@elvira to bych snad zavolala do T-Mobile a seřvala je
@elvira Mám to samé, ale u O2. Oni mají nějakou smluvní společnost, která nabízí kde co a volají mi taky každou chvíli. Dělali to, i když jsem měla Oskara. Myslím, že i stejná společnost. Dokonce se představovali jako příslušný operátor a až po mně chtěli adresu, tak mě trklo, že je to někdo jiný, protože u operátora mají adresu v systému.
tak z toho důvodu já jsem žádný clinic box nedostala, protože jsem nechtěla dát souhlas se zpracováním osobních údajů 😅 ale jinak za letáky ohledně UM, kojení apod. v porodnici mi neskkuteně pomohly, protože studovat před porodem druhy UM mě skutečně ani nenapadlo 🙂
@nininka23 jenže to potvrzení převzení klinik boxu/promo krabičky není fakticky žadné potvrzení převzetí, ale finta na nepozorné - tím nejmenším písmem tam je, že uděluješ souhlas s pouźívǎním a prodejem svých kontaktních údajů 😉 (proto jsem jim to nepodepsala 😉, jen tam nechala onu kartičku s mým nápisem převzala jsem a moje příjmení 😀 a přeškrtnutým souhlasem s nakládáním s osobními údaji)
@elvira na tyhle nabídky pomáhá reagovat tak, že pokud ti od nich ještě někdy někdo zavolá s jakoukoliv nabídkou, tak okamžitě odcházíš k jiné společnosti :D Poradila jsem to X lidem a pomohlo to všem :D
Taky jsem převzala, ale vyplnila jen jméno a podpis, bez adresy bez ničeho, a přeškrtla ten souhlas. Nic mi nechodí 🙂
Me pobavilo, ze jsem tam napsala schvalne spatne telefonni cislo a stejne mi volaji s tim, ze na me dostali cislo z tech karticek, zjevne jim proste cislo dava porodnice ☹
Holky ale myslím, že v porodnici nedostanete všechny možné druhy umělé výživy, ale ty, které tam protlačí sponzor. Což mně přijde dost neetické, aby se žena po porodu, rozbolavěná a unavená a v lepším případě ještě vyjukaná prvorodička musela ještě zabývat tím, že jí někdo cpe reklamu. Docela by mě zajímalo, jestli se ještě pořád v letácích píše, že kojením můžete dítěte i uškodit a že UM je lepší. Nedávno jsem se to dočetla na blogu jedné matky a zvedlo mě to ze židle.
Ad finanční poradci - ano, o tom jsem slyšela bohužel taky, v době kdy jsem přišla do nové práce a zjistila, že místo backoffice v pojištovně mám dělat drobného podvodníka, pardon finančního poradce pro OVB. Říkali mi tam, že posílají do porodnic nabídku pojištění a spoření pro novorozence. I kdybych měla žaludek na to, zadlužit svoje kamarády nevýhodnými finančními produkty, tak tohle by mě asi odradilo definitivně 🙄
PS: Budete některá proti, kdybych vaše příspěvky anonymně citovala v článku o spamování?
btw.: údajně má pro marketingové účely jedna těhotná žena cenu 20 netěhotných :-P
Nedávno jsem si na jednom eshopu objednala ovulační testy (s těhotenskými gratis) a dala jsem jim souhlas s posíláním newsletteru. Nějak mi to v tu chvíli nedošlo. Takže teď sleduju, jestli nedostanu nějaký podezřelý spam. Ale myslím, že u nás je tohle zatím na úrovni kartiček v nemocnici. 🙂
@anetka1701 Ten vzorek plen by vyžádaný? Kde na tebe zjistili adresu?
@neviathiel podle mně z toho Clinic boxu... Ale jako jen jedna Pamperska? Se nevytáhli :oD
To sis ale měla ty další koupit 🙂
Tak já nevím, ale v porodnici jsem ten balíček dostala, byli tam různé vzorečky a brožurky (hlavně o prospěšnosti kojení... že by tam byla reklama na UM jsem si nevšimla), ale nikdy mě nikdo s ničím neobtěžoval... ani na maila, ani letáky do shránky... 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V porodnici jsem dostala několik letáků a brožuru na podporu kojení a balíček "Klinic Box" - stejně tak u gynekologa, jinak mi nijak moc věcí nechodí - mám pravidelně aktualizovanej ad block, takže reklama mně moc netrápí 🙂 Do schránky mi přišel dvakrát vzorek plen, jinak nic 🙂