Ahoj holky!
Mozna budu mit uplne blbou otazku,ale.. jak prosim funguji registrace v porodnicich.. vybrala jsem si porodnici ktera k porodu neregistruje, ale ja nevim zda to neni povinost? Nebojak se v tomto pripde postupuje , ze by mela porodnice uz plnou kapacitu? Je mozne se zaregistrovat jinde a pak v pripde ze se dostanu tam kam chci registraci zrusit? Nebo?
Vubec se v tom nevyznam..
dekuju moc za rady!
Byla jsem v porodnici, kde se neregistruje, jen se předem může přijít vyplnit porodopis, ale není to povinnost. Registruje se až na vyjímky jen v Praze. Pokud nemocnice registrace nemá, tak jsem předpokládala, že mají takovou kapacitu, že by se neměla naplnit. Nejlepší když si do porodnice zavoláš už během těhotenství a oni ti řeknou, já to tak udělala.
@gaaaby u nás se taky neregistruje. Až začneš rodit,tak přijedeš do nemocnice. Nebo tě tam předá gynekolog kolem termínu porodu a jdeš tam předem na kontrolu.(tu jsem u prvního nestihla). Jinak jsem si jen ohlídala,kdy porodnice maluje,aby neměli zavřeno. Mají to předem napsané na stránkách a je to každý rok ve stejné době.
Registraci bych neřešila, spíš bych trvala na sepsání dokumentace ještě před porodem (třeba do toho 36tt), abys měla jistotu, že tě nebudou otravovat s papírama, až tam přijdeš rodit. Je lepší si vše co podepisuješ přečíst v klidu a případně se doptat na co potřebuješ, ať to pak neřešíš v kontrakcích 🙂
Ono je ta registrace jen orientační a v Praze a okolí slouží hlavně k tomu, aby se rodičky trochu rozprostřely dle kapacity jednotlivých porodnic.
Ale pokud bude mít porodnice zrovna plno, stejně te nevezmou ani když budeš registrovaná
Moc vsem dekuju za odpovedi! Uz to chaaaapu! Bohuzel mi to nikdo nerekl. Diky holky!
JESTE OTAZECKA KDYZ BYCH BYLA REGISTROVANA V NEJAKE PORODNICI A NA POSLEDNI CHVILI SE ROZHODLA RODIT V JINE KTERA REGISTRACI NEVYZADUJE TAK MOHU?
Ja rodila na Příbrami, tam je to též bez registrace a od 32tt jsem tam co týden jezdila, aby si vedli své záznamy, takže bylo jasné, že budu rodit tam...ale je pravda, že jak mám gynekologa v Praze, tak jsem tam volala předem abych se na to zeptala, upozorňoval mě na to.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@gaaaby u prvního porodu jsem byla v porodnici, kde se neregistruje. Byla jsem se tam podívat na prohlídku, abych vedela co a jak a pak až k porodu. 😊
Zavolala jsem si, ze už jedu a oni řekli ať dojedu. 😊😊
Ale okolo mého bydliště jsou min. tři porodnice bez registrace - takže v případě ze by měli plno bych jela jinam.
U druhého jsem registraci nestihla 😁