Registrace k porodu na Bulovku - podle poslední MS?

luciealb
14. lis 2016

Ahojky prosím o radu,a Bulovce se registruje podle poslední MS nebo podle utz nebo je to jedno?dneska jsem se registrovala před web podle poslední MS,tam jenom jestli je to správně🙂 děkuji🙂

snowfleik
14. lis 2016

Je to jedno. Ale Bulovku silně nedoporučuji 🙂

luciealb
autor
14. lis 2016

@snowfleik no to jste mě moc neuklidnila...Syna jsem rodina v Podolí a byla spokojená ale Bulovku mám 15 minut tramvají od baráku tak jsem si říkala že to bude lepší než jezdit přes půl Prahy... :-/ máte s ní osobní zkušenosti? Já ji teda moc nemusím naležela jsem se tam dost se synem takze uz je to spis kvuli ne moc hezkym vzpominkach,ale zase mi ho tam dali dokupy po zánětu mozkovych blan...

snowfleik
14. lis 2016

@luciealb Ano a to poměrně čerstvou, rodila jsem 22.9.. Moc se omlouvám, ale ve vašem zájmu to musím popsat. Byla jsem prvorodička a volila jsem ji ze stejného důvodu jako vy - bydlím kousek. Dle mého názoru, který nemohu doložit, poněvadž nejsem lékař, došlo u mě k silnému zanedbání péče v posledním týdnu těhotenství (přenášela jsem), které vedlo k akutnímu císařskému řezu, kdy byl syn ohrožen na životě. Navíc klinika momentálně trpí velkým nedostatkem personálu, což se nejvíce projevilo právě na porodním sále. Naprosto otřesné a necitlivé chování a to mimo jiné i přímo od primáře kliniky, který byl u mého porodu přítomen. Po porodu, který proběhl pouze v epiduralu, jsem musela už po 12 hodinách vstát, i když anesteziolog nařídil 24 hodin. Na oddělení JIP jsem byla o den déle, protože na oddělení šestinedělí nebylo místo. Miminka nám přivezli pouze na pár minut 2krát denně, nebyla tedy šance včas se rozkojit. Sestry a doktoři na šestinedělí a neonatologii jsou oproti tomu výborní, zlatí a moc milí, ale nemají šanci dělat svoji práci, protože jich tam není dostatek, na šestinedělí byla v noci 1 sestra na celé oddělení a na neonatologii 2. Když mi syna poprvé přivezli měl v hlavičce kanylu, proč jsem se dozvěděla až při propuštění, do té doby mi to nikdo nebyl schopen ani ochoten zodpovědět. Stejně tak obecně o jeho celkovém zdravotním stavu jsem se vše dozvěděla až při propuštění. Pokud byste se přeci jen rozhodla (nedoporučuji 😀 ), připlaťte si nadstandartní pokoj a trvejte na něm, i když vám budou tvrdit, že to není možné 🙂 . A v neposlední řadě si nechte přinést jídlo, poněvadž to co tam servírují, se snad nedává ani prasatům ve vepříně. Ještě bych chtěla říct, že nejsem žádná cimprlína, ale tahle zkušenost byla opravdu nepěkná. Kdybyste chtěla ještě něco vědět napište 🙂

luciealb
autor
14. lis 2016

@snowfleik ty jooo mě docela desite😮 a syn je doufám v pořádku? No já tam koncem záři ležela na pooperacnim na gynde na podezření na mimodelozni těhotenství na patře jak je šestinedělí,myslim ze jsme museli lezet na stejnem oddělení jip tam byl taky a zensky po cisari taky.Můžu potvrdit jídlo se nedá jist 😖 No tak teď nevím no...zatím co jsem slyšela že je to tam ok....

snowfleik
14. lis 2016

@luciealb No vidíte, tak to jste možná byla na JIP v té druhé místnosti, se mnou ležely jen holky po císaři 😀 Syn je naštěstí v pořádku, kanylu měl jen z důvodu nízké glykemie hned po porodu. Mě už ale trauma z porodu bohužel nikdo nevezme ☹ . Tak jestli jste druhorodička, tak to možná budete mít snažší a nenecháte si všechno líbit. Ale nic to nemění na tom, že tam dost nestíhají a nemůžou se o všechny dobře postarat. A to chování personálu na porodním sále se podle mě taky asi zázrakem nezmění. Co teď rodily kamarádky v Podolí a v Motole tak byly velmi spokojené a ta péče o které mi vyprávěly se absolutně nedá srovnávat. Dokonce jedna moje kamarádka taky z Prahy včera rodila až v Příbrami a to je ještě o stupeň výš 🙂 Pokud se vám nechce řešit nějakou porodnici, která má právě takový alternativnější přístup jako Příbram, tak se být vámi rozhodnu pro jinou nemocnici v Praze.

luciealb
autor
14. lis 2016

@snowfleik no tak já rodila v tom Podolí a byla jsem spokojená ale je to daleko...tak děkuji za názor a zkušenost a já to ještě promyslím...

nikita911
19. únor 2017

Ahoj holky, vybírám porodnici - máte ve zkratce nějaká fakta o Bulovce? Co pokoje? Po kolika je standard? Je sociální zařízení na pokojích? Kolik stojí nadstandard? Kolik se platí za otce u porodu? Není to tak, že by to již mělo být zdarma? Kolik stojí předporodní kurzy? Díky moc za info.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru