Ahoj, chtěla bych vědět čerstvé info z porodnice v Podolí. Zajímá mě hlavně, zda pokud neplatíte za nadstandart, jste po celou dobu porodu (1. i 2. doba) na jednom pokoji? Nebo je to tak jen v pripade priplatku nadstandardu? A pak také zda je na pokoji žena sama, nebo s ní "čeká" více maminek? Co jsem slysela, tak klasicky to v porodnicích je tak, že na čekatelském pokoji je více maminek a poté jdou rodit na sál/box, kde jsou samy (s doprovodem). A je možné rodit v jiné pozici než jen v leže na zadech, třeba na čtyřech na žíněnce? A poslední dotaz, dostanete v Podolí poporodní vložky a plenky pro mimi na aspon prvni den, nebo musíte mít všechno svoje? Díky za odpovědi.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@vercakaja porodní sály jsou v Podolí takové oddělené "pokoje" s vlastní sociálkou a jsi tam celou dobu - od příjmu k porodu až do přesunu s dítětem na šestinedělí. Není tam žádná společná hekárna, chraňbůh. To je myslím u Apolináře.
Rodit lze i v jiné poloze, asi je to hodně o tom, co si řekneš a na čem si budeš trvat. Já rodila v polosedu na křesle, byla to pro mě nejsnesitelnější poloha (i když jsem doma trénovala s Aniballem). Žíněnku jsem neviděla, ale taky jsem ji teda nehledala.
Nadstandard je kategorie pro pokoj právě na oddělení šestinedělí.
Po porodu dostaneš balík vložek a pár plínek, další už pak na standardní pokoj musíš mít vlastní, na nadstandardu je vložek fůra, jsou tam i erární košile.