Zdravím ve spolek 🙂
uvažuji zda má cenu jít na prohlídku porodnice. Říkám si, že takhle aspoň člověk ví do čeho leze :D a na co se připravit. Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Děkuji 🙂
U nás jsou predporodni kurzy přímo v porodnici a součástí je prohlídka. Zrovna příští týden jdeme 😊 mně to přijde fajn.
Ja jsem byla, prijde mi to fajn, nevim jaky bude porod, ale alespon to prostredi si umim predstavit 🙂 Nechtela bych jit s necim tak intimnim nekam kde nevim jak to vypada a kde by me to treba nevyhovovalo..
@kkkt Já na prohlídce byla. Mám ráda když vím, do čeho jdu. Představa, že rodím a nevím, do kterých dveří mám v porodnici jít, kam půjdu z příjmu, co se kde bude dít apod. mě znervózňovala. Takže jsem si to tam okoukla, věděla jsem přesně, kde se rodí, jak to tam vypadá, kudy se kam jde apod. Dalo mi to trošku jistoty 🙂
Pokud na to je čas, tak mi to přijde fajn.
@kos_atka 😀 Úplně si to dokážu představit 😀 Ale na to musí mít člověk povahu. Já jsem srab a potřebuju mít hlavně hodně informací (což se ovšem někdy taky nevyplácí). Ale moje porodnice taky měla v přízemí hned proti vchodu velkou recepci, kde v podstatě člověk přišel, řekl, že rodí a oni ho nasměrovali.
Bola som pred 2 týždňami a pre mňa veľmi dobre strávený čas. Fotky a popisy na nete sú jedna vec, ale až keď som počula všetky info a pravidlá reálne od hlavnej sestry, tak to bolo pre mňa smerodatné. Pri pôrode si predstavujem istú intimitu a tú by som mala asi väčší problém dosiahnuť v úplne neznámom prostredí a ešte sa do toho pýtať, ako to tam vlastne funguje.
Stálo to 50 kč a trvalo asi hodinu a pol. Práve nikto nerodil a ani na šestonedelí sme nevideli živú dušu, takže som nepočula ani nezahliadla nič desivé.
@hanih no nevím o porodnici,kam bys jim dobehla přímo na porodní sál a roztahla nohy se slovy “já muzu” 😂 Ale je fakt,ze jak je to me první,tak stejně nevím co čekat a nějak proste spoléham,ze mi tam řeknou co kdy a jak Ve finále mi taky můžou říct, ze nepřijímají a poslat me jinam... je to proste individuální Někoho ta osobní návštěva třeba i víc uklidní Já se připravuji na nejhorší Z toho,co jsem slyšela,až budu rodit,budu stejně všechny nenávidět 😁😁
@kkkt prehliadku odporúčam. Aspoň máme s manželom predstavu kde zaparkovať v areáli a hlavne ako izba vyzerá, čo všetko tam možem očakávať. Na fotkách izby vyzerali fajn, ale predsalen ťa naživo može osloviť niečo iné (napr. ja, ak bude voľné, mám vybratú konkrétnu izbu, v ktorej chcem rodiť). Tiež je fajn stretnúť personál, ktorý tam pracuje. Už jedna sestra ti može dať obraz o tom, ako to tam funguje a či sa to zhoduje s tvojimi predstavami (s našími sa to napr. nezhodovalo, tak sme zisťovali od duly, čo všetko bude reálne a čo nie). Chystáme sa pozrieť ešte aj ďalšiu porodnicu pre prípad, že by tu bolo plno.
Ja pribehla do Apolinare a na vratnici rekla, ze rodim, poslala me do presnych dveri. 😅
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kkkt Já omrkla fotky porodnic z webu a mrkla na recenze (ty je třeba brát z rezervou, 100% to neni nikde) Porodnice o kterých jsem uvažovala měly vesměs vše nafocené a detailně popsané, takže se z toho dal udělat nějaký obrázek. Obcházet se mi to nechtělo