Přítomnost otce u porodu císařem v Havířově

jostein
21. zář 2017

Ahoj.
Má tady někdo zkušenost s porodem císařem v Havířově.
Má hlavní otázka je, zda měl někdo přítomného partnera u celého průběhu císařem - tedy i vybavení miminka???
Mě porodní asistentka řekla, že se to běžně nedělá, protože doktoři to moc nemusí, ale že už to asi 2x zažila. A že si to tedy mám domluvit s doktorem a napsat do porodního plánu.
Díky!

kacik88
21. zář 2017

@jostein Ahojky, já sice zkušenosti nemám, nicméně pravděpodobně budu muset jít císařem kvůli problému s játry. Všeobecný názor je takový, že císař je v podstatě operace a lékaři nemají partnery u této formy porodu rádi, jelikož je zvýšené riziko infekce a hlavně by tam mohl zavazet. Zní to děsně, ale k operaci slepáku také rodinné příslušníky neberou. Manžel sám řekl, že by při pohledu na to jak do mě řežou s velkou pravděpodobností omdlel, a pak by se lékaři museli věnovat i jemu. Je to v podstatě překážka na sále a někteří muži jsou děsné histerky ačkoliv se tváří jako mistři světa. Můj názor.....k císaři partnera nedoporučuji. Taky bych ho tam chtěla, ale doktoři asi ví, o čem mluví...😉

jostein
autor
21. zář 2017

děkuji za názor 🙂
vím ale, že některé porodnice s tím problém nemají...
a já osobně věřím, že můj manžel to zvládne levou zadní. a hlavně, on to řezání vůbec nevidí. měl by sedět u hlavy rodičky, a ta taky kvůli plentě nic nevidí 🙂
a taky, ono je vtipné, že mě řekla porodní asistentka, že běžně po vybavení mimča pak na sál stejně pouští, aby mohl otec případně bondingovat. takže je tam potom na zašití, které je delší než vytažení mimča :D proto nevidím problém, proč by tam otec nemohl být celou dobu 🙂

janulle22
21. zář 2017

@jostein nemam zkusenost s uvadenou porodnici, ale u nas v Šumperku to bezne delaji. Partner se mnou byl u planovaneho cisare. Kdyz me pichali epidural v predsalku posali ho pryc a na porod zavolali. Stal mi cca 3m od nohou, takze videl uplne vse... 😂 a pak byl celou dobu s malou jak na operacnim sale, tak na novorozeneckem, kde ji umyvali, cistili a tak... za mnou prisel na pooperacni pokoj tak za 2h a to byl celou dobu s malou. Byla to pro me opora i kdyz jsem ho nemea u hlavy, vedela jsem, ze je tam se mnou a ten pocit mi stacil abych byla klidna u porodu... drzim pesti at to dobre dopadne a mate partnera s sebou.... 🙂

vissper
21. zář 2017

Ahoj. Já též měla plánovaný císař ve spinalní anestezii, ale ta se bohužel nepodařila . Pořád jsem cítila nohy a jak mě štípe nečím do břicha a stehna, takže nakonec klasická celková anestezie a u hlavy mi seděl anesteziolog. Proto asi nechtějí moc partnera i císaře, kdyby se muselo operovat. ..??

kacik88
21. zář 2017

@vissper souhlasím, komplikace můžou nastat vždy (ne že bych to někomu přála) i u klasického porodu a ten tatínek je pak opravdu na obtíž, má strach o ženu o mimčo a bývá to dost mazec.

terezzza
21. zář 2017

Ahoj. V Havířově bxl az po. Takže jakoby u porodu nebyl a bonding měl krátce. A já vůbec.

jostein
autor
21. zář 2017

@vissper kdyby se muselo operovat? však císař je operace :D
ale jinak samo chápu....

@terezzza já i manžel chceme bonding dlouho, a to mi doktor říkal, že je v pohodě.
jen sem ho asi nepochopila ohledně toho celého porodu....

@janulle22 právě vím, že to fakt někde je úplně v pohodě, takže jsem byla trochu překvapená, když mi porodní asistentka řekla, že se to běžně nedělá. ale že prý už to 2x zažila, takže pokud to dovolili někomu jinému, musí i mě! :D

no nic, prostě si to napíšu do plánu a na další kontrole mu ho ukážu a přemluvím ho :D

terezzza
21. zář 2017

To my chtěli také. No ale nevyšlo. Nějak mi ji nedali a pak jsem zjistila, že manžel ji měl chvíli - protoze o půl se narodila a v celou již měla rodina informace. A to byl plánovaný císař. No tak uvidíte. ☹

jostein
autor
22. zář 2017

@terezzza a můžu se zeptat, kdy jste rodila?

terezzza
22. zář 2017

@jostein ted v červenci. Jako pro me císař na nic ☹ chyběl mi kontakt s tou maličkou. I pak na Jip. Mimi dokrmovali. První den jsem ji mela u sebe jen dvakrát. Tak držím palce ať je to u vás lepší 🙂

jostein
autor
22. zář 2017

@terezzza to je strašně divné, protože mě všichni tvrdí, jak je to v havířově v pohodě. dokonce mi porodní asistentka říkala, že mohu odmítnout i jipku abych mohla být celou dobu s mimčem.... měla jste porodní plán? osobní, ne ten co mají na stránkách?

terezzza
22. zář 2017

@jostein neměla jsem plán. Resila jsem to na miste. Ale neměla jsem svoji porodní asistentku. A o Jipce mi nikdo nic neříkal.

jostein
autor
25. zář 2017

@terezzza možná proto mi i porodní asistentka radila, ať si ten plán udělám a jak budu termín plánovat s doktorem, ať mu ho ukážu....
a chodila jste na předporodní kurzy? protože tohle všechno nám říkaly tam...

megi89
25. zář 2017

@jostein s Havirskou porodnicí nemám zkušenosti, ale v Karviné může být tatínek u císaře. Můžu se zeptat, který týden máte naplanovy císař?

terezzza
25. zář 2017

@jostein právě že jsem tam chodila. A tam mi zase řekli, že ten plán není nutný, že si to domluvíme na miste. 🙂 Ale co už. Urcite bych si to nyní sepsala - ať to mají černé na bílém. 🙂 je tam přeci jen více těch asistentek i doktorů. A každý to má jinak. Navíc ja chytla změnu počasí a rodila se jal na běžícím pásu. A za me bych více uvažovala o normálním porodu. ...

jostein
autor
26. zář 2017

@megi89 zítra jdu na kontrolu a budeme datum plánovat, vidím to na 2 týdny před termínem, máme velké mimčo :D v o Karviné jsme taky uvažovali, protože tam sestřenka dělá porodní asistentku, ale nemáme auto, takže je to pro nás trochu komplikace :(

@terezzza no právě, každý to má jinak, proto to vytisknu asi 5x ať to tammá úplně každý :D
já rodit normálně nechci, mám doporučený císař od oční, měla jsem operaci očí, velké dioptrie a tenké rohovky, velká pravděpodobnost rupnutí, a taky mám tetánii... a doktor i říkal, že pro mě i je lepší císař, jsem dole malá :D

jostein
autor
27. zář 2017

tak holky, doktor mi dnes řekl, ať si toho císaře prý promyslím... znovu koukal na doporučení od opční doktorky, a říkal, že si nemyslí, že je to na císaře, ale že to probere ještě s primářem. prý ale primář nerad dělá císaře jen kvůli očním vadám...
taky mi říkal, že se bojí, že by se u císaře musel dělat svislý řez, protože... no nevím proč, úplně jsem ho nepochopila :D
jsem teď tak na vážkách, že fakt nevím...
co si myslíte vy?

megi89
27. zář 2017

@jostein tak a teď babo rad...🙈

jostein
autor
27. zář 2017

tak jsem to psala sestřenici porodní asistentce, a ta to konzultovala s doktory. podle nich mám na císaři trvat, pokud chci, ale že tedy mohu jít i na přirozený porod, jen že tam budu muset převzít odpovědnost za to, kdyby se mi něco s očima stalo. ale že spíš je lepší ten císař...
no, rozhodla jsem se, že tedy zajedeme na prohlídku porodnice do karviné, a pokud na mě nějaký doktor tam bude mít čas, proberu to sním....

megi89
27. zář 2017

@jostein tak držím palce, a jestli Půjdeš do Karviné na císaře, tak budu pak ráda za každé info.

jostein
autor
29. zář 2017

@megi89 oka oka, budu na tebe myslet 🙂

megi89
7. říj 2017

@jostein ok, děkuji... Už to máš za pár 👍💖 se maaaas 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru