Zdravím, prichádza čas zvažovať výber pôrodnice. Zatiaľ mám 2och favoritov a to je Bulovka a Podolí. Recenzie sú ale rôzne, tak sa pýtam osobne. Zaujíma ma priebeh pôrodu (nechcem najlepšie žiadne zásahy) a pobyt šestonedelia a či je možnosť mať dieťa po pôrode na izbe u seba.
Ahoj, rodila jsem před 17ti lety v Podolí. Už tehdy mě nechali. Chtěla jsem klystýr, dali mi ho. Chtěla jsem nakonec epidural, dali mi ho. Žádný nástřih nebyl, ale co mě trochu štvalo, že mi píchli jehlou, aby odtekla plodovka, prostě to neprasklo samo. Teď už bych třeba počkala trochu dýl, ale jak jsem psala, už je to dlouho. Kdybychom bydleli nějak blíž, tak asi jedu zas do Podolí, ale už nejsme v Praze. Jinak mě je to vlastně jedno. Doma rodit nechci, to vím určitě. Každá porodnice má něco, ale myslím, že vzhledem k úbytku dětí se snaží vycházet rodičkám vstříc. A stejně pak zjistíš, že výběr porodnice byla malichernost. Ačkoliv chápu, že je to teď pro Tebe důležité. I pro mě bylo. Držím palce, ať je porod pohodový a jste oba v pohodě.
@petrataka Ahoj já rodila Kladno. A kdybych nebyla tak daleko rodím tam znovu . Naprostá spokojenost se vším . Dcera tam rodila před rokem a opět . Velká spokojenost. No a teď .
Ted také zvažují Motol a můj favorit je Bulovka . Takže také sháním informace .
Za mě je téměř jedno, jaká porodnice, ale je mnohem důležitější vědět, co rodička chce a jak si to vykomunikovat.
Bohužel i sebelepší porodnice sklouzávají k rutinnímu přístupu u nezkušených rodiček.
Ja byla na Bulovce loni celkem spokojena. Ve srovnani s jednou mimoprazskou porodnici, ktera se prezentuje jako super baby friendly a kde jsem mela prvni dva porody, tak byla Bulovka jednoznacne jeste level vys. Komunikace super, pece primerena, dite bez reci uplne hned u sebe. Manzel od zacatku se mnou. Akorat mi vadilo, ze po porodu nechali manzela jen hodinu se mnou, to utece strasne rychle. Nadstandard nebyl volny, tak pak musel domu.
Podpora kojeni na sestinedeli mi prislo, ze trochu kulha, ale to jsem videla jen z dalky. Bylo to moje treti, tak mi do niceho nemluvili. Ale vim, ze po matkach, co mely potize s kojenim, sestry chtely, aby chodily kojit do kojici mistnosti vedle sesterny, tak mozna to je nekomu i prijemnejsi a chapu to z organizacniho hlediska, ale me by to stvalo.
Jsou tam opravdu kvanta personalu, me to treba nevadilo, ale nekdo treba radsi vidi furt ty same tvare.
U Podoli bych se bala, aby meli dost pokoju protoze jsou hodne zadani, a neoddelovali v pripade preplnenosti matku a dite, ale to jsem se teda bala i na Bulovce. Ale ted je pry malo deti, tak by to snad nemelo nastat.
@malytlustyhroch Teď se rodí málo dětí, do Podolí už ani nechtějí registraci předem a jejich fb je plný reklamy na téma Pojďte k nám rodit. Plno určitě nebude. Já tam rodila před 4 lety a na gynekologii chodili jen maminky, které měly dítě v inkubátoru na JIP, jinak miminka neoddělovali od maminek. I za cenu toho, že zrušili nějaký nadstandard a dali na něj 2 maminky.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já rodila 2x v Krči (tj. taky Praha) a dobrý, bez zásahů, doktoři tam víceméně jen stali a chytali 😀 Klystýr se nestihl (dělají ho tam, ale nejspíš jde odmítnout). Snažili se bez nástřihu. Poloha na vyvýšených zádech a boku, ale vyhovovalo mi to. Šestinedělí super, pokoje většinou po 1 nebo 2, vlastní koupelna a záchod, často televize, venku mufloni 😀 U mě bazírovali na vážení po kojení, ale holt nemám smetanu místo mlíka (objemově toho mé děti vždy vypily dost, vypozorováno i potom doma). Manžel vždy u porodu (i v covidu), bez příplatku. Možnost sprchy, někde byl i míč. Já byla hlavně spokojená s těmi jednolůžáky a WC hned u sebe, jak na hotelu. Lidi všude milí. Měla jsem oba porody celkem rychlé a bez problémů. Měli vždy frmol, tak mě ani zbytečně moc nekontrolovali, pár monitorů, jednou na začátku kouknout na spodek a tak. Po porodu hned bonding na 2 hodiny, dite normálně na pokoji.