Předčasně narozené děti - porodnice Most. Jak to tam chodí u předčasných porodů?

ivuse20
19. pro 2022

Můžu poprosit o zkušenosti maminek, které rodily dřív a v Mostě? A jak to vůbec chodí u předčasných porodů? Předpokládám, že miminko vezmou na nějakou dobu do inkubátoru. Jak to tam je s personálem? Pediatři, šestinedělí, případně jak řeší nějaké krizové situace? Jak dlouhá pak trvá hospitalizace?

errol4388
19. pro 2022

@ivuse20 ono hodně záleží na tom, v jakém týdnu se miminko narodí. Já jsem rodila ve 30.týdnu. po porodu mi syna ukázali, pak ho převezli na JIP. Já jsem k němu mohla ihned po přijetí na oddělení šestinedělí. Po propuštění z šestinedělí mně přijali na pokoj pro maminky nedonošených dětí, tyto pokoje jsou hned vedle JIP. Za synem jsem mohla kdykoliv ve dne i v noci. 2x denně jsem klokánkovala. Po přeložení syna z JIP jsem za ním chodila každé tři hodiny, přebalovala jsem ho, krmila, chovala. Před propuštěním domů jsme spolu byli na pokoji. Personál na oddělení nedonošených miminek si nemůžu vynachválit, doktorky i sestřičky byly fantastické. Na šestinedělí to taková hitparáda nebyla

errol4388
19. pro 2022

@ivuse20 jinak co se týče krizových situací, tak na oddělení nedonošených miminek je naprosto fantastická primářka i vrchní sestra, jsou to nejen odbornice ale i empatické. Úzce spolupracují i s Ústím a pražským Motolem a když je třeba, tak x nimi konzultují a u hodně vážných případů zajišťují převoz miminka

ivuse20
autor
20. pro 2022

@errol4388 jsem teď 33tt. Možná se podaří zastavit, já věřím že jo, doktoři už tolik nee. Tak bych ráda věděla co očekávat. Na netu jenom chválí. Jenže to i CV porodnici a po zkušenostech s primářem bych tam nešla.

errol4388
20. pro 2022

@ivuse20 já jsem měla problém jen s doktorkou na příjmu. To byla taková stará paní, nepříjemná. Strašně dlouho mě vyštřovala, pak dělala ultrazvuk a když už jsem to nevydržela a zeptala se, jestli je malý v pořádku, tak mi jen odeskla ,,a proč by nebyl,,. Naštestí mně pak rodila jiná doktorka. Já jsem na kapačkách vydržela dva dny a pak se porod stejně rozjel. Držím palce, ať se u vás podaří porod zastavit. A kdyby ne, tak jste v báječných rukou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru