Holky, nemůžu se stále rozhodnout, do které porodnice v Praze jít rodit. Zvažuji mezi Bulovkou, Apolinářem a Podolím. Mohly byste mi dát nějaké infošky o tom, jak tam probíhal váš porod? Budu rodit 100% plánovanou sekcí (rodím po třetí a předtím byly oba porody též sekcí). Takže bych uvítala i info ohledně zákroku. Moc díky za názory.
Za mě Podolí ano, první byla akutní sekce, druhá byla plánovaná. V obou případech mi přiložili mimčo hned na sále, pak pravidelně po max. 3 hodinách nosili na kojení. Já byla spokojená a pokud dojde na třetí, tak doufám, že zase tam.
Já myslím, že je to úplně jedno. Dle mého názoru jsou všechny porodnice v Praze na stejné úrovni a co se týče zdravotního personálu všude jsou vynikající pracovníci, ale také blbky... Záleží na štěstí. Spíš jde o to, zda chceš rodit v porodnici (Podolí, Apolinář) nebo nemocnici (Bulovka). Já jsem chtěla nemocnici. Bála jsem se případných komplikací u mě nebo dítěte a představovala si, jak mi tam nemůžou pomoct a vezou mě jinam..,
Když jsem před 2 lety dělala průzkum, tak nejlíp vycházel Apolinář. Ale mě to přišlo jako taková továrna na děti... Podolí mělo reference půl na půl. Bulovku si poslední dobou dost chválí.
A co se zeptat u Tvého gynekologa, co by doporučil? Já jsem se tehdy ptala sester a oni se shodli na Apolináři.
(Jinak já jsem nakonec rodila v Krči, protože jen oni měli v té době souhlas pro odběr pupečníkové krvi.)
@lucieandrlova tak tos mě dobře dostala. Mě vůbec nenapadlo, že v Podolí anebo u Apolináře by nějaký problém nedořešili. Mě právě doktor radil tu Bulovku a teda v té poporodní sféře mají asi naprosto nejlepší standardní pokoje na šestinedělí, v těch porodnicích se chodí na chodbu a oni mají 2 trojlůžáky propojené sociálkou a nadstandardy tam začínají na ceně nějakých 400 Kč/den a ostatní porodnice začínají až na 1000 Kč/den, takže asi i kvůli tomu bych tu Bulovku úplně nezavrhovala,...
@lucieandrlova Podolí sice není nemocnice, ale představa, že by tam něco nedořešili a převáželi jinam, je mírně řečeno úsměvná. Naopak Podolí koncentruje riziková těhotenství z celé republiky, mají špičkově vybavené perinatologické centrum a pokud se někdo bojí komplikací, tak Apolinář nebo Podolí je jasná volba.
@bonninka Apolinář je součástí Všeobecné fakultní nemocnice, nějak mě nenapadá , s čím by si tam nedokázali poradit. Jinak Apolinář, Podolí, jsou špičkově vybaveny pro jakékoli komplikace po porodu ať už u dítěte, či matky, Bulovka, Motol bude srovnatelná, Vinohrady nemají novorozeneckou JIP.
Udávaný rozdíl mezi porodnicí a nemocnicí, co tu psala @lucieandrlova jsem teda nepochopila (a to jsem z oboru)
Já jsem rodila akutní sekcí v Podolí 32+6. Už před tím jsem tam dvakrát ležela na oddělení rizikového těhotenství. Po porodu jsem ležela na JIP, pak na gynekologii a syn nejdříve na RESu (novorozenecká JIPka) a poté na intermediární péči. Prakticky jsem si tedy prošla všemi odděleními kromě klasického šestinedělí. Za tu dobu, co jsem tam ale ležela (dohromady to bylo 5 týdnů) jsem se setkávala i s maminkami, které ležely na klasickém šestinedělí. Za mě Podolí určitě doporučuji! Co tu čtu např. o přikládání miminek atd., tak naopak mi Podolí v tomhle přijde super. Přikládání každé 3 hodiny, výborné laktační poradkyně, které mě prakticky rozkojily, když syn ještě neuměl sát, protože byl nedonošený. Péče o nedonošeného syna vynikající po všech stránkách a o mě také.
Za mě Podolí a Apolinář - mám zkušenosti s oběma a obě porodnice mají své pro a proti, ale ve finále srovnatelné a špičkové!
Upřímně u plánovanýho císaře a rozhodování se mezi těmito porodnicema bych volila tu, kterou máš nejblíž a má nejlepší dopravní dostupnost + třeba fajn parkování a ty pokoje :o) Myslím že jsou jinak srovnatelné - péče i odbornost. Na každé se najdou chyby, na každé se najdou mouchy nebo špatné příběhy, protože ve finále je to stejně jenom o tom, na koho tam narazíš :o) Držím palce, ať se rozhodneš dobře...
Mela jsem planovanou sekci a byla jsem ve Vinohradsky.Par lidi me od toho odrazovalo,ale udelala jsem dobre,ze jsem se nenechala.Vsechno bylo v poradku,vsechno mi vysvetlili a personal naprosto uzasnej.Navstevy a hodiny taky nikdo neresil.Urcite to doporucuju!
Urco zrovna Podoli je velmi vyhlasene co se tyka poporodních komplikaci rozhodne daleko vic nez "jenom" nemocnice. takze je to na každého uvazeni 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@bonninka Za mě Podolí ne. Já akutní sekce, dítě mi ukázali po 12 hodinách, nenosili na kojení, přes vyslovený nesouhlas naočkovali a neustále brali i když jsem už byla fit. Zapomněli na mě s jídlem, nekoupala jsem, podpora kojení se mě netýkala. Měla jsem zřejmě černého Petra, ale prostě Podolí u mě totálně propadlo.