Porodnice v Praze. Jaké jsou vaše zkušenosti?

belunkaa
12. pro 2011

Milé maminky a těhulky,
Podělte se prosím se svými zkušenostmi z pražských porodnic.Mám specifické přání mít manžela po celou dobu porodu u sebe-prošel někdo něčím podobným?Máte srovnání pro Apolináře,Motol a Podolí?Děkuji za jakékoliv Vaše postřehy a zkušenosti 🙂

verbalinka
14. pro 2011

Ahoj, dle zkušenosti mé i kamarádek (a co jsem zjišťovala kvůli svému porodu), tak v Podolí dle tvé další diskuze, tedy může být celou dobu s tebou a co se týká Apolináře a Motola - hekárna je společná, tudíž pokud tam nebudeš sama, tak tam nemůže, ale můžeš být s ním na chodbě, případně by možná šlo být na nadstandardu (ale jsou pořád plné). A potom na porodní box, ale co jsem slyšela, tak na porodní box tě dají třeba až jsi na 6 cm a do té doby hekárna. A společné rození je možné i v Krči. Není to tam tak hezké jako Podolí, ale jsou tam soukromé porodní "pokoje". Přijela jsem na 4 cm a bez manžela jsem byla jen v koupelně během klystýru a po porodu jsme měli nadstandard a byl tam s náma celou dobu, dokud nás nepropustili domů 🙂
Ale v každé porodce při nerozjetém porodu posílají chlapa domů a ty jsi sama, dokud se to nepohne.

margaretka30
14. pro 2011

Ahoj
ja som rodila v Apolináři a bolo to fajn. Prvýkrát som šla o osmej večer a bol tam doktor a blond sestrička, ktorá bola neskutočne milá a tak som si gratulovala k profi personálu ale kedže to bolo ešte za dlho tak ma poslali domov a prišla som už do druhej smeny...Bola tam ešte suprovejšia doktorka ale blbá brunet sestrička :/ ktorá nebola nijak moc milá (no div sa svet ked sa mi zachcelo rodit v nedelu pred polnocou) ale hlavné je aku budeš mat doktroku. Bohužial si nepamatám jej meno ale bola 100% profík a ešte si mala pocit že ste kámošky 🙂)) Ukludnujuce ...
Za plentamy nikto nebol takže ma nikto krikom nestresoval a bol to pohodový porod s epidurálom. V Apolinári su na to najlepší doktori a prvý doktor ma informoval že chodia zaškolovat do iných nemocníc...I na tohoto anesteziologa som mala štastie,bol strašne zlatý,hovoril zdrobnelinamy a všetko čo robil mi opisoval takže to bolo tak ako som si predstavovala...
Takže porod 100 % spokojnost. Čo sa týka sestier,ktoré sa o teba postaraju potom,hmm...tak to je iná vec. 50% bosorky a 50% anjeli...čo dodat,v každej nemocnici máš ludí ktorých to ešte baví a ludí ktorým dochádzaju nervy. Nikto mi ráno nevysvetlil ako sa prebaluje,na čo su mastičky na pulte,ako nosit baby,ako kojit a keby tam nebola sympatická mamina tak by som stresovala...Ak nenaspíš nič tak ako ja, tak je to všetko ešte horšie.A ešte by som zabudla na jednu krávu doktorku,ktorá nás ráno kontrolovala ako sa "hojíme" a kedže ja som sa nevmestila som svojich jednorázových kalhotiek a musela som siahnut po obyč, tak ma tam seřvala jak malu holku...:/ A hoc som jej vysvetlovala že som si kupila manšie než do akých sa zmestí moja megaprdel tak ju to nijak zvlášt nezaujímalo...Je to strašne ponižujuce ak sa musíš rozcapit na posteli kde ležia ešte dalšie tri...Takže sme hned ako to bolo možné,prešli na samostatnu izbu.Je to super kedže sa aspon trocha vyspíš. Jedna z mamičiek totiž strašne chrápala 🙂
Takže suma sumárum...musíš mat štastie na ludí...všetko ostatné je druhoradé,pretože ak máš 100% doktora tak máš 100% klud...
Držím palce a moj druhý porod bude takisto u Harryho Pottera (Apolinář)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru