Ahoj maminky, nenapsaly byste sve soucasne zkusenosti z prazskych porodnic? Procitam ruzna fora a zebricky atd., ale vetsinou jsou tam starsi prispevky a vime, ze veci se meni... Minule (loni) jsem rodila na Bulovce a byl to horor, navzdory prenaseni me s kontrakcemi nechali byt 2 dny !! od prijmu na hekarne bez jakekoli pomoci, pak "najednou" infekce a akutni cisar.. maly nedychal a ani ho nerozdychali, apgar 3, vezli ho zachrankou na Karlak kde byl na pristrojich + antibiotika.. hruza.. poprve jsem ho pak videla po 3 dnech, tehotenstvi pritom uplne bez problemu. Ted cekam dalsi miminko a chtela bych vyber porodnice pojmout pecliveji, tak bych moc ocenila vase zkusenosti z posledni doby.
Já doporučuji jet rodit za Prahu, do Hořovic. Spokojena jsem tam byla úplné se vším - od přístupu personálu, po příjemné prostreDi. Určíte tam budu rodit i podruhé.
@mikiva Dekuju, nejvic me asi zajima prave obecny pristup, hlavne pri samotnem porodu, jestli s clovekem nejak komunikuji a rikaji, co se deje a proc. Se mnou se tam poradne nikdo nebavil, vzdycky jen prisla nejaka sestra dat mi monitor nebo zmerit teplotu nebo doktorka kouknout a rict ze porad nejsem dost otevrena.. porad se stridaly smeny a prislo mi, ze ani nevedi, jak dlouho uz tam jsem.. a ze by mi nekdo rekl, co teda s tim nebo jak dlouho jeste budeme cekat a co pripadne pak, to ne.. byla tam jedina takova mlada doktorka, ktera byla prave pri prijmu a zrovna koncila a kdyz po tech 2 dnech prisla znovu do prace tak se strasne divila, co tam jeste delam.. sla se hned pichnout voda a tim se zjistila ta infekce, pak zacal klesat monitor a uz to jelo.. nevim jak by to dopadlo, kdyby neprisla.. Jinak treba zachod a sprcha byla na Bulovce na pokoji vzdy pro 2 pokoje, tak to nebylo zas tak spatny.. a neonatologicke oddeleni tam maji suprove vcetne JIP, to bylo asi jedine, co tam na me delalo opravdu pozitivni dojem.. u maleho ale hrozilo poskozeni mozku a na to jsou prave udajne vybaveni na tom Karlaku.. Nastesti je maly ted v poradku, jen jsme trochu cvicili Vojtovku a ma porad slabsi osu, ale napr. pediatricka kam chodime se vyjadrila, ze je to skoro zazrak, po tom co si precetla zpravu z porodnice..
@magdanaty Horovice vypadaji moc dobre, bohuzel nemam zrovna idealni moznost dojizdeni (do poradny) + jeste male dite doma.. Ale mozna bych se tam mohla zajet jen tak nezavazne podivat 🙂 Kazdopadne radeji bych byla v Praze v dosahu MHD.. Taky nevim, zda pro me nektere jejich vyhody (hezke "domacke" porodni pokoje apod.) budou mit smysl, kdyz me mozna ani nenechaji rodit prirozene po tom minulem porodu, take jsem udajne otehotnela moc brzo po cisarskem rezu (bylo to neplanovane..).
Apolinář hrůza. Rodila jsem teda plánovanou sekcí po předchozí sekci kvůli nepostupujícímu porodu v Podolí. Vůbec se se mnou na téma přirozený porod nechtěli bavit. Nakonec jsem to ukecala na 40+1tt, i když byl menší váhový odhad a jizva v pořádku. Vyslyšeli teda porodní přání a snažili se je v rámci možností plnit. JIP zcela v pořádku a sestinedeli horší, jak v Podolí. Staré, špinavé, jedlo se jen na chodbě, WC na chodbě a jen dvě na cele oddělení. Přístup sester na sestinedeli strašný, návštěvy mimo oddělení!
Obě moje kamarádky rodily v Podolí a obě byly spokojené. Pokud bych si tedy vybírala z pražských porodnic, registrovala bych se do Podolí.
Souhlas s příspěvkem @mikiva , rodila jsem v Podolí v lednu 2016. Musíš se ptát, lékaři obecně mají tendenci sklouzávat k tomu, že neříkají, co se děje, ale při mém porodu mluvili a říkali. Po 3 hodinách druhé doby porodní vše skončilo akutním císařem, ale nemůžu si stěžovat na nic. Akorát ten diskomfort chybějících záchodů na šestinedělí - chodit na chodbu není nic moc, ale za špičkovou zdravotní péči mi to stojí. Budu tam rodit jednou určitě zas.
Motol - prosinec 2016
Hekarna i porodni box nadherne nove, na hekarne pokoj po 4 s koupelnou, porodno box uz pro jednoho a taky s vlastnim soc.zarizenim. Personal moc mily a prijemny, informovali, komunikovali, odpovidali na dotazy.
Vse jen se souhlasem.
JIP po sekci taky super.
Sestinedeli vybaveni uz nic moc, starsi manualne polohovatelne postele (po cisari fakt super), sestry jak ktera (i kdyz to asi vsude). Wc a koupelna spolecne vzdy pro 2 pokoje. Jidlo mi moc chutnalo.
A kdyby nahodou neco, tak spickova neonatologie. Sla bych tam bez vahani znova.
Apolinář! Já musím pochválit. Mám dvě kamarádky, keré rodily Apolinář a Bulovka a obě říkaly, že Apolinář je výrazně lepší-jednání, jídlo, porod.
Já jsem u Ap. rodila dvakrát. naposled před deseti měsíci. Znám sál 1 i 2. Oba jsou podobné,pěkné, klasické, menší, jsou to porodní boxy se zašupovacíma dveřma, při porodu jsem neřešila. Personál u porodu dobrý. Na šestinedělí mipřišel lepší na P3. P15 bylo o víkendu plné starších asizastupujících dětských sester, které teda nic moc.
Jí se fakt na chodbě atd. Luxus to moc není. Ale jídlo na nemocnici ok, mě chutnalo. Je tam jim, je tam odborník i na průšvohové porody. Holak se mnou na pokoji měla průserný porod. Ztratily se ozvy a ke konci to nevedlo. Prý přiběhl nějaký pan Profesor asi do 2 minut (co už ozvy slábly, ale ještě byly), a během 3 minut miminko vytáhnul kleštěma. Já měla oba porody dobré, takže bych teoreticky odrodila dobře kdekoliv. Ale když se něco semele, je lepší Apolinář.
Mě nevadí nižší komfort, takže mě to tam vyhovovalo, ale zas nějak vyloženě šílené to tam nebylo. Na P3 (u sálu Č 2) jsou horší sprchy a záchody. Tam se člověk trochu ekluje, ale s vlastníma pantoflema v pohodě.
Na P15(u sálu Č1) je všechno nové. Pokud někdo nemá rád zašlé sprchy ať nejdřív zkusí zazvonit na sál číslo 1, protože tak s největší pravděpodobností bude ležet na nově udělaném oddělení P15.
Já si říkám, kdybych mělatřetí, určitě bych šla k Apolináři, jen nevím, na který sál raději. Sály jako takové jsou podobné, ale ta oddělení u nich se lyší. P3 mi přišlo lidštější co do personálu, ale může to být fakt náhoda, že byly zrovna dobré směny. Na P15 luxusnější sprchy, vše nové, pěkné. Když bych šla na P3 budu truchlit po P15. A kdybych šla na 15 bude mi líto, že se už nevrátím na P3. 😀
Vím, že se neptáte na Bulovku kvuli osobní zkušenosti, ale pro ostatní maminky co to budou číst..man úplně stejnou zkušenost.. 2 dny hekárna s odtelkou vodou.. infekce a akutní císař, ja jsem byla týden od porodu v nemocnici s horečkama 2 týdny, manžel dceru doma a už jsem se nerozkojila.. jidlo hruza, sestry na šestinedělí hrůza.. horor celej pobyt
Apolinar kveten 2017 - naprosta spokojenost. Uzasna porodni asistentka, ktera se mnou byla od prijmu az do porodu, vsechno vysvetlila a na vse odpovedela. I ostatni personal super - doktorka, co mi davala epidural taky bezvadna. Nejak mi moc neslo spravne tlacit, takze ke konci uz se mnou byly asi dve doktorky, PA a nejaky dalsi personal. Povzbuzovaly me, davaly obklady na celo, rikala co mam delat..proste fakt supet pristup! Oddeleni sestinedeli taky v pohode. Zadny luxus, ale kvuli tomu tam nejsem.. kazdopadne pece bez problemu. Sestricky vzdy se vsim pomohly, poradily. Sprchy/zachodym spolecne, ale malokdy jsem tam s nejakou dalsi maminkou potkala. Jidlo na chodbe, ale to beru jako plus, protoze to "nesmrdi" na pokoji a mate konakt se svetem 🙂). Hlavne kdyby byla jakakoliv komplikace, tak vim, ze jsem v peci tech nejlepsich! Za sebe i malyho muzu Apolinare doporucit!
Motol duben 2017, porod plánovanou, nakonec ale akutní sekci pro odtok plodové vody, malá byla koncem pánevním.
Na všechna oddělení, kterými jsem prošla musím pět jen chválu. Poradna, příjem, sál, JIP i šestinedělí všude milé sestřičky i doktoři. Mají hodně práce - hodně maminek, i cizinek, ale zbytečně jsem neotravovala, když jsem se něco ptala nebo potřebovala, vždycky mile a i mi bylo mile odpovězeno nebo vyhověno, takže asi tak. Na pokoji se mnou nepříjemná remcava maminka, tak se není čemu divit, ze na ní pak také byly nepříjemní.
Šla jsem tam právě kvůli péči, jak o mě - sekce, tak nedejboze kdyby bylo něco s miminkem. Sestřičky se staraly o kojení , pomáhaly. U mě u sekce delší rozjezd, takže se opravdu snažily a vymýšlely polohy (špatně bradavky), díky nim nakonec plně kojím.
Pokoje po dvou s nimi, po třech bez mimi pro maminky po sekci. Koupelna společný vždy pro dva pokoje. Jídelna nová s židlemi i barovým pultem pro "sešité"maminky. Návštěvy možné na pokojích. A hlavně všeho dostatek -pres věcí pro maminku (košile, vložky) tak oblečení, pleny, ubrousky, kosmetika pro miminka. Za mě TOP a doporučuji!!!
@eli_luc Mrzí mne Vaše zkušenost. Jen by mě zajímalo, zda Vám podávali pravidelně antibiotika po nějaké době po odtoku vody ? Mě bylo řečeno, že za 24 h po odtoku je to už nutné, pokud chci ještě čekat na spontánní porod, že jinak hrozí infekce. Rodila jsem jinde, vše bez komplikací a porod v pohodě.
@onon Já rodila v dubnu v loni v Podolí. Podle mě se to tolik nemění, ale hodně záleží na směně, která slouží. Negativ pár bylo, ale to je všude, celkové jsem byla spokojená. Pokud jsi u prvního neměla problém s kojením, (šestinedělí teda nic moc a
jejich slavná laktační liga
se u mě ani neukázala🙂 doporučila bych ti to Podolí kvůli dobře proskolenym doktorum.
A co se Bulovky týče. Je to tam hrůza i na dětském oddělení. Máme zkušenost z traumatologie. My příště s dcerkou jediné Motol a Bulovce se vyhnout obloukem.
@kaja2016 U mne se taky laktacni neukazala - mela jsem si ji ja husa zavolat, ale nemela jsem zrovna pocit, ze je to nutne (to az po propusteni). Kazdopadne po telefonu mi dvakrat vyborne poradili - a to jsem tam volala i po pul roce od propusteni, kdyz jsem nafasovala antibiotika a nevedela jsem, jak s nimi kojit.
Dekuju moc vsem, jinak co se tyce kojeni to byla na Bulovce taky hruza, sice se tam ohaneji letackama laktacni ligy, ale pak se tim vubec neridi.. maly byl krmeny Nutrilonem, coz chapu, kdyz byl nekolik dni beze me, ale po tom i kdyz jsem ho mela u sebe mi vylozene zakazaly ho prikladat kdykoli, musela jsem porad chodit za nimi po 3 hodinach pro Nutrilon a jen pred tim ho jakoze prilozit.. no ale pak vypil Nutrilon a dalsi 3 hodiny zase nic nesmel.. Navic kazda sestra mi vzdy rekla uplne neco jineho, co delat a nedelat a jak.. pripadala jsem si jak v nejake cerne komedii.. vubec se mi nepovedlo tam zacit kojit.. Jedna sestra se tam na me dokonce rozkrikla, kdyz ho zvazila - no podivejte, nenakojila jste NIC, jak by bylo vam, kdyby pred vas nekdo dal prazdnej talir? Z toho jsem se tam skoro rozbrecela, no trochu se rozkojit se mi povedlo az doma, ale to dokrmovani Nutrilonem mi zustalo, maly uz na to byl tak zvykly a nemela jsem silu se uz o zmenu snazit.
Jeste bych podotkla, ze maly nebyl zadny drobek, mel 4.20kg a navzdory tezkemu zacatku uplne nadherne sal, to jen ja proste nemela z toho stresu mliko.. Ale ze by se mely sestry bat ze jim umre na podvyzivu to tedy opravdu ne.
Jinak koukam, ze je to hlavne Motol, Apolinar a Podoli.. jeste jsem premyslela o Krci, ale tam nikdo z vas nebyl, ze..
Ahoj,tak ja jde rodila teď v květnu v Krci a byla jsem opravdu nadsena,personál příjemný od uklizecek pres sestry po lékaře,vše vysvetlily,pomohly,poradily......pokoje jsou jedno ci dvouluzkove s vlastním sociálním zařízením,na pokoji jsou k dispozici porodnicke vložky pro maminku (v neomezenem množství),kosmetika pro miminko (co Ti zbyde,bereš si s sebou domu) a oblečení pro miminko,každý den oblečení doplňují a vybírají i podle velikosti miminka,standardem je monitor dechu pro miminko,dále je na pokoji polohovaci postel s ovládáním,takže ji lze snadno upravovat pro lepší pohodlí pri kojení,skrin na osobni veci lze uzamknout,na dvouluzaku lze postele a prostor kolem nich oddělit posuvnou zastenou,takže ma každá maminka soukromí......oproti Podolí (zkušenost kveten 2015) uzasna porodnice a neměnil bych
@berusinka1 super,tam budu teď rodit,tak je fajn to číst 🙂 minule jsem rodila U Apolináře a personálu nemohu nic vytknout ale návštěvy na chodbách mimo oddělení byly fakt děs.
@onon na Krč slyším poslední dobou samou chválu, tak jsem zvědavá.. Hlavně na rekonstrukci oddělení..
@onon tak mně se na Podolí líbí to, že po porodu, než naskočí mlíko, tak dávají mateřské mléko z jejich mléčné banky a žádnou láhev, ale stříkačkou, takže nemrší kojení. Já po akutním CS, první přiložení kvůli mému zdravotnímu stavu až 16 hodin po porodu a čtvrtý den už jsem kojila bez dokrmu a malá byla plně kojená do půl roku. Mají tam školení laktační poradkyně párkrát v týdnu a můžeš si ji zavolat, když se na to školení nedostaneš . Za mě fakt super.
Ležela jsem na porodním sále loni v listopadu několik dní, začala jsem se otvírat, začal mi předčasný porod v šestém měsíci, všichni byli úžasní, citliví, emptičtí a vše vysvětlili. O maličkého jsme bohužel přišli, bylo brzy, ale dokud to vypadalo, že budu rodit přirozeně, domluvila jsem se s porodní asistentkou na představě, nakonec jsem skončila na císaři kvůli abrupci placenty, každopádně nedám na Podolí dopustit, v každé situaci se lékaři, sestry a zaměstnanci představili a vše vysvětlili. Je mi jasné, že vše je o lidech a i tam můžete narazit na PA, se kterou si nesednete.
Příště, pokud nějaké bude, se opět zaregistruju do Podolí, ale ráda bych si tam vzala svoji dulu.
@berusinka1 To zni moc pekne tedy.. 🙂
@karlajasmine Ahoj, kdyby se Ti pak povedlo si vzpomenout a napsat sem, jake to tam bylo, bylo by to super 🙂
@onon ahoj, zkusím si vzpomenout,jestli si nevzpomenu, pošli mi na začátku října zprávu a ozvu se 🙂 to už bych měla mít po porodu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Prosinec 2016 Podoli.
Plusy - velke mnozstvi porodu, takze maji zkusenosti s kdecim. Kdyby se cokoli delo, jsou vybaveni, netreba nikam vozit. Velmi dobra laktacni poradna i rehabilitacni sestry. Vsichni privetivi. Zrekonstruovane porodni boxy, na kazdem vlastni koupelna. Dobre jidlo.
Minusy - velky frmol, takze trochu neosobni. Sestry maji tendenci davat na kojeni kloboucky, i kdyz to neni treba (asi jim to setri cas). Sestinedeli neni extra luxus (vysoke postele a socialky ma chodbe nejsou po sekci idealni).
Ale rodily tam dve moje kamaradky - jedna dvakrat, jedna trikrat, normalne i sekci. To taky o necem svedci. I ja bych tam sla znovu.
Kdyby Te zajimalo neco konkretniho, ptej se.