Porodnice v Plzni- FN Lochotín a Mulačovka. Kterou doporučujete?

sabi95
11. lis 2019

Ahoj maminky kterou doporučujete porodnici? FN Lochotín? Nebo Mulačovku? Jaké máte zkušenosti? Děkuji 😊

gruyerre
11. lis 2019

@sabi95 byla jsem 2x na Lochotíně, v obou případech spokojená, takže doporučuji. Jestli tě zajímá něco konkrétního, klidně se zeptej.

sabi95
autor
11. lis 2019

Hlavně bych ráda věděla jak je to s doprovodem? Jestli tam může být partner celou dobu a tebou? Nebo až na porodním sále?

gruyerre
11. lis 2019

@sabi95 tam naštěstí žádný hekarny nemaji, takže od začátku porodu pěkně na porodním sále, i s doprovodem.

fly80
11. lis 2019

Já byla dvakrát na Lochotíně a poprvé hnus, podruhé to nemůžu úplně ocenit, protože jsem rodila půl hodiny a pak sem měla nadstandart. Každopádně tam může být partner celou dobu. Ale to teď už i v mulacovce. Na Lochotíně se mi nelíbí jednání personálu, od doktoru přes porodní asistentky. V pátek tam rodila kamarádka a já byla online s ní. A ten způsob komunikace, kdy porodní asistentka jí několikrát řekla, že jí to neprikazuje, ale měla by udělat co říká ona 😂mi přišel až směšný. Mě třeba i u mého rychloporodu vadilo, jak mi pořád něco prikazovali. Chtěla sem rodit v mulacovce, ale u mě byl nějaký problém a tak mě poslali zase na Lochotín.

mariegroth
11. lis 2019

Ze zvedavosti jsem nakoukla do teto diskuze, jelikoz jsem puvodem z Plzne. To fakt jeste existuji porodnice, kde neni dovoleny partner? Nebo kde se k matkam chovaji takhle sproste?

babanci
12. lis 2019

Moje dcera rodila 2 x U Mulačů. Podruhé letos v létě. Byla maximálně spokojená, sestřičky na novorozeneckém super /máme tak navíc kamarádku/. u vlastního porodu bezvadný přístup, rodila brzy ráno, úplně sami tam byli, taková rodinná pohodička. Byla na nastandartním pokoji a protože měla porod za odměnu, už odpoledne jsem se u ní všichni sešli. Sestra občas přišla něco na maličké poměřit, já jí chovala a ani jsem jí nemusela dávat z náručí. Na návštěvy jsem chodili v různých časech a i na hodiny. A každý se na nás usmíval a nikdo neprudil. Protože bylo všechno v pořádku, šly holky čtvrtý den domů.

denny27
12. lis 2019

@fly80 tak říkáš, že v Malých láskách slušný herecký výkon jo??😀😀😀

kmarie81
12. lis 2019

ahoj, sem z Plzně a ještě sem nerodila - stále se neúspěšně snažíme, ale kdyby se nám to poštěstilo, tak neváhám ani minutu - v Plzni na Lochotíně máme jedno z nejlepších neonatologických odd. v republice (manželovo syn z předešlého vztahu narozený v 7 měsíci - porodní váha 1200g - takže i z vlastní zkušenosti) a já bych chtěla udělat vše proto, aby mí dítě mělo tu nejlepší možnou péči, dokonce i za cenu MOŽNÁ né zrovna nejlepšího zážitku pro mě. A z gynekologického hlediska mám k Lochotínu taky největší důvěru, když příjdou komplikace, každá je ráda, že má ten možná nejlepší lékařský tým a servis v okolí. Nikdy nikdo nikomu nezaručí že komplikace nepříjdou... A co se týká kamarádky fly80 - na sále nebyla, neví jak se kamarádka chovala - možná kdyby s porodní asistentkou víc spolupracovala, tak to měla za sebou dřív, ale už jen ten fakt, že v době porodu byla online ve spojení s kamarádkou, je něco co mi hlava nebere. 🙂 Já bych chtěla dětátko, protože chci dát nový život, který vyjde ze mě a manžela a chtěla bych pro něho co možná i nejlepší start co se mi v rámci možností nabízí, a proto tak moc na sebe nekoukám, ale chápu že jsou i tací, co se o to potřebují hlavně podělit s okolím

zmrzlinka
12. lis 2019

Já teda rodila v Rokycanech,ale už jsou zavřené.Ale spousta kamarádek rodilo ve FN Lochotín a byli spokojené.Kamosky syn ležel i na neonatologicke JIP a taky byla spokojená s přístupem i péči .

hasara33
12. lis 2019

Jednoznačně fakultka, skvělý a moderní přístup PA, sester i lékařů ..nemám co bych vytkla 😉

shierly
12. lis 2019

Za mě FN Lochotín můžu jedině doporučit. Rodila jsem tam před měsícem, vystřídaly se u mě 2 PA, obě super přístup i komunikace. To samý na odd šestinedělí. Měla jsem teda celkem komplikovaný porod, takže jsem byla ráda, že mi někdo říkal co a jak, ale pokud to bylo možný, tak jsem se rozhodovala podle sebe. Jinak samozřejmě partner byl celou dobu se mnou.

fly80
12. lis 2019

@denny27 jo. Zrovna ta jedna sestra byla u laradky porodu a tedy tak příjemná jak u té cernosky nebyla 😂

fly80
12. lis 2019

@kmarie81 ten ne zrovna nejlepší zážitek myslíš, že když čekáš druhé, tak každý den brečíš, jen abys nemusela už tam. Tak to jo 😁

zizibou
14. lis 2019

Rodila jsem tam před třemi lety. Bylo to úplně v pohodě. Jen by mě zajímalo, zda se tam můžou měnit polohy během samotného tlačení. V tomto jsem úplně spokojená nebyla. Šestinedělí celkem dobrý. Asi záleží na směně. Některé mi byly sympatické, jiné méně. Nejvíc mi vadilo, že tam pořád někdo chodil. Takže jsem tam tři dny skoro nespala, což se pak podepsalo na kojení.

sabi95
autor
14. lis 2019

Děkuji všem za odpověď 😊 určitě si obě porodnice prohlédneme než se rozhodneme 🤔 Ale sympatičtější mi přijde Mulačovka z důvodu toho že není tak veliká jako Lochotín, je to takové víc "domácí" 😊

sabi95
autor
14. lis 2019

@mariegroth To by jste se divila.. chtěla jsem rodit ve Stodske porodnici (narodila jsem se tam já i přítel a máme to blízko) ale před týdnem jsem tam ležela se zánětem močového měchýře a jednání doktorky a některých sester bylo strašné, až jsem se divila.. že se takhle někdo může chovat k těhotné ženě..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru