Porodnice v Hradci nebo Pardubicích?

barmo
4. lis 2018

Holky jaké máte zkušenosti s těmito porodnicemi? Která je lepší? Děkuji za rady!🙂

urtica
4. lis 2018

Asi záleží, co od toho očekáváš. Nicméně hradecká je celkem "vyhlášená" - v negativním smyslu, pardubická nevím, ale myslím, že na tom bude podobně. Osobně bych spíš volila z menších - velkou chválu jsme slyšela na Ústí, celkem ok je prý i Rychnov.

radkahradec
4. lis 2018

S hradeckou mam ty nejlepsi zkusenosti, nic negativního nemuzu rict. Pardubickou neznam.

evaii
4. lis 2018

První dite jsem rodila v HK a druhé v Pce.za mě rozhodne lepsi Pardubice.ale třeba ro bylo výbornou porodní asistentkou,která mě nenechala rodit a otevírat se 12 h přes noc bez epiduralu.v Pce mi to diky ni trvalo pouze šest hodin a od bolesti mi pomohla prave epiduralen

mku
4. lis 2018

Ja jsem dvakrat rodila v HK a nemam si vubec na co stezovat. A to druhy porod byl pomerne hodne komplikovany.
V pardubicich mam zkusenost jen s detskym oddelenim a na rozdil od HK detskeho je to des a hruza... stolete uplne vse vc lekarskych postupu... proste klasicka obycejna okresni nemocnice (ale mozna je tam porodnice jina nez detska klinika)...

Kazdopadne pokud se muzes rozhodnout tak ja bych sla jednoznacne do hradce.

mku
4. lis 2018

@urtica v cem negativne vyhlasena? Ja jsem nic negativniho nikdy necetla, naopak, ze po motole je uplne nejlepsi na jakekoliv komplikace...

urtica
4. lis 2018

@mku Jj, jasně - jak jsem psala, záleží, co od toho očekáváš. Negativně vyhlášena ve smyslu respektování přání rodičky, přirozeně vedeného porodu apod., pokud Ti nevadí "klasický" porod ,tak je to asi Ok. Většina žen kolem mě, co tam rodila, moc spokojená nebyla. Ale jako všude je to lidech a asi taky záleží, na koho člověk zrovna kápne, kdo má službu.

mku
4. lis 2018

@urtica tak ja musim rict, ze me splnili co slo, samozrejme v ramci moznosti... kdyz zjistili, ze miminku selhavaji pri kontrakci srdecni ozvy tak se me nikdo na nic neptal a behem par minut jsem uz byla na cisari... ale to je z meho pohledu v poradku...

myskin
4. lis 2018

Hradec. Už proto, že průsery z Pardubic vozí do Hradce.

kacatko5
4. lis 2018

V HK jsem rodila 3x - leden 2012, zari 2013 a kveten 2018. Pokazde naprosta spokojenost, jak s prostredim, tak s personalem. S Pardubicemi zkusenost nemam, ale moje dobra kamaradka tam rodila prvni dceru v r. 2010 a rikala, ze Pardubky uz nikdy. Druhou dceru rodila v Chrudimi v r. 2013 a byla moc spokojena.

hofi36
4. lis 2018

Já rodila v HK v roce 2007, 2010 a letos v lednu. To se mi narodila dcera o 5 týdnů dříve. První porod byl nejdelší (24 hod.) a pro mě nejhorší. Všichni na mě ale byli moc hodní. Druhý porod byl už rychlejší (cca 12 hod.), super doktor. Nyní v lednu mi předčasně praskla plodovka, péče byla opravdu vzorná. Snažili se, aby u mě malá vydržela co nejdéle. Ta ale chtěla na svět prostě dřív, tak mi po 24 hod. začaly bolesti a za 1 hod. byla venku. Bohužel musela na dětské na JIP. Mě za ní přeložili hned druhý den (mají tam oddělení pro maminky), neustále jsem byla u ní u inkubátoru. Mlíčko jsem si odsávala, to jí dávali sondou. Hned jak to šlo, mi jí vyndávali na kojení. Navíc tam mají banku mateřského mléka, takže malá nedostala ani kapku UM (než se mi rozjela laktace).
S Pardubicemi zkušenost nemám, ale vím, že v HK jsou profíci i na jiných odd. I když je to "továrna na děti ".

mku
4. lis 2018

@hofi36 z detskeho mam podobnou zkusenost 🙂 maly lezel na intermediarnim oddeleni a pak my spolu na nedonosencich 🙂

j.b.
4. lis 2018

Já rodila v Hradci 2010, 2011 a 2016 první přirozený a pak dvakrát plánovaný císař v částečné a. A nemohu si vůbec stěžovat a myslím že se snaží čím dál víc vyjít rodickam vstříc. Tak pokud si můžete vybrat tak doporučuji Hradec.Kamaradky co rodily v Pardubicích tak by radši do Hradce.

lachtanice86
4. lis 2018

V HK rodila před měsícem přítelkyně bráchy a spokojená byla. A já tam chci rodit ted v listopadu. Když bude volno a navíc jsem ve fnhk vedena jako pacientka s tehotenskou cukrovkou. Ale zase je mi jedno nějaký přírodní porod. O ten nestojím.

zadovicek
4. lis 2018

Rodila jsem v Pce 2x, po každé pro mě tragedie a to nejsem žádná rozmazlená fiflena, mám celkem 4 děti. Po posledním porodu císařem(dvojčata) jsem měla komplikace, které mi potom i špatně léčili ambulantně, na poslední chvíli mě znovu operovali. Už bych tam nikdy nešla. Maminy si hodně chválí Chrudim.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru