Porodnice v Hradci Králové. Co s sebou?

nikolasek16
17. kvě 2020

Zdravím maminky, prosim ktera z Vas rodila v Hradci Kralove a doporuci mi co vse si mam s sebou zabalit?? Pokazde se doctu neco jineho a uz, bych mela
Pomalu zacit balit a ja jeste, tak uplne nevim co s sebou.
Dekujii a preji pekny den!!

mamikry
17. kvě 2020

@nikolasek16 Pěkný den. Rodila jsem v HK dvakrát, sice už je to nějaký pátek, ale nečekám, že by se tolik změnilo. Co si pamatuji, tak za nás měli k dispozici: noční košile, župan, kosmetiku na koupaní pro miminko (Hipp nebo Welleda), dětské oblečení a povlečení, led na bradavky, kojicí polštář (na vyžádání), líh na pupík, tuším i nějakou mast na opruzeniny. Určitě vezměte: plenky pro miminko a porodnické vložky. Dostanete jich jen pár. Pak bych za sebe doporučila oblečení na miminko. U obou dětí dávali jen košilky, pořád se rozvazovaly, ale mám zimní děti, v létě to třeba bude stačit. Jinak jsem měla: síťované kalhotky, krém na bradavky, dubovou mast na nástřih, ručníky, kuchyňské utěrky (ať zbytečně nešpiníte ručník při očistkách), vlhčené ubrousky, pantofle, rukavičky a ponožky pro miminko, vlastní krém na opruzeniny, něco na zub, nabiječku, knížku, oblečení na cestu domů (pro oba) + hygienicke potřeby. Něco jsem měla s sebou, část donesl manžel v průběhu.

mamikry
17. kvě 2020

@nikolasek16 papírové kuchyňské utěrky jsem zapomněla dodat 🙂

nikolasek16
autor
17. kvě 2020

@mamikry Dekuji moc, hodne mi to pomohlo 😊!!! jeste se zeptam... brala jste si neco ciste k tomu porodu?? Ze berou dve tasky.. dekujii☺️

mamikry
17. kvě 2020

@nikolasek16 Ráda jsem pomohla 🙂. Ještě jsem zapomněla na kojící podprsenku (nebo prostě nějakou, ve které se dá kojit, lépe 2 ks) a vložky do ní a pak na jednorázové podložky pro miminko na přebalování. K porodu jsem měla zabalené všechny potřebné doklady (těhotenská průkazka, občanka, kartička pojišťovny, oddací list, prohlášení o jméně a kopii manželovi občanky, případné přání k porodu). Dál jsem měla pití, hroznový cukr v tabletkách, žínku na otírání, ponožky, pantofle a jedny síťované kalhotky. Pro muže sbalte pantofle, peníze a svačinu 🙂, ten můj tam trpěl půl dne hlady, chudák. JO! A ještě byste měla mít yal gel nebo něco jemu podobného, aby vám nemuseli dávat klystýr. Ten vám napíše gynekolog.

eviicka
17. kvě 2020

@nikolasek16 ahoj, jsem ve stejném týdnu, v HK jsem už rodila a víceméně souhlasím s
@mamikry až na ty kuchyňské utěrky, ty jsem neměla a nechyběly. Na chodbě bylo všeho dost (čisté košile, látkové plenky, košilky pro děti, ručníky). Jen se ještě zeptám, jestli jsi nezjišťovala, jak to má HK s malováním, v červenci je každoročně provoz hodně omezený.

nikolasek16
autor
18. kvě 2020

@mamikry Koukam je toho pozehnane !! To, abych uz zacala schanet opravdu intenzivne! Moc a moc dekuji!!!

nikolasek16
autor
18. kvě 2020

@eviicka Ahoji, no tohle je moje prvni mimco, prvni porod, takze se celkem bojim a desim, ze nevim co me ceka 😊...Co jsem se poptavala, tak zatim diky tomu viru co se deje nikdo nevi co bude. Bylo mi receno, ze zadny snad dany termin neni momentalne.
Ale tak to vim z doslechu lidi tam a ne nejakeho vedeni. Takze, kdyz budu neco vedet na 100% urcite napisu a podelim se o ten datum. 😊

puhelin
18. kvě 2020

@eviicka Radeji si tam zavolejte. Vloni jsem mela rizikove, tak jsem si vse obvolala. Postupne maloval Hradec, Nachod i Rychnov.

zelenaesmolda
20. kvě 2020

@nikolasek16 nerodila jsem sice v HK ale urcite si vem s sebou hroznovy cukr

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru