Ahojky všem,
mám termín porodu na 7.8.2015 a tak nějak začínám už přemýšlet,kterou porodnici si vybrat v Brně.Vím,že všude je nějaké pro a proti,ale je opravdu lepší se některé vyhnout obloukem?Poradíte holky? 🙂
já byla teď v únoru na Obilňáku a byla jsem naprosto spokojená. Jak při porodu ,tak na šestinedělí naprostá spokojenost. Asistentky příjemné , ochotné, vždy pomohly poradily.
@ivkapet to je hodně o subjektivním pocitu a o tom jaké seš sama povahy a co vyžaduješ/co ti stačí... 😉
mám vyzkoušený všechny brněnský porodnice (1997 Milosrdní, 2009 Obilňák a 2011 a 2014 Bohunice) a když jsem rodila počtvrté tak jsem šla opět do Bohunic - byla jsem tam prostě nejvíc spokojená.. Bohunicím sice občas říkají továrna ale já to až takhle nevnímala, svým způsobem jsem trochu splachovací a flegmouš.. 😎 oba moje "bohunické" porody byly celkem rychlovky takže na porodní nemám víceméně co vytknout, snad jen že u prvního porodu mohla PA chodit nakouknout častěji i když.. když tam byl manžel tak možná nechtěla rušit (u druhého na nic podobného nedošlo, to jsem sotva stihla dojít na sál, málem jsem porodila na příjmu 😀 ) ,a na 6-ti nedělí (zkratka "na šestkách") jsou doktorky v pohodě - když se zeptáš, odpoví, několikrát se přišly i zeptat jak nám je, jak jde kojení apod. (na nezájem si opravdu stěžovat nemůžu, spíš naopak, chodily až moc často 😀 ) ale nejsou to tvoje nej kamošky takže podle toho se i chovají, jsou sice spíš profesionální ale některý jsou i fakt milý, příjemný.. na dětským byly asi 2 sestry co mi úplně nesedly 😝 (ale nic tragickýho 😉 ) ale to se dá buď vyřešit že si počíháš na jinou sestru nebo to na tu chvíli přežiješ, nebo to vyřešíš ráno při kontrole.. 😉
na Obilňáku byl o něco lepší porod co se týče přístupu, PA se třeba postarala i o manžela, donesla mu kafe (blbost a prkotina ale potěší to 🙂 ) ale na šestkách, co si vzpomínám jsem viděla někoho snad jen při ranní vizitě a dětský... možná jsem chytla blbý směny ale přišly mi takový studený, ne moc ochotný a jakoby dávaly najevo že je obtěžuju.. ale lovím to z paměti takže sama vidíš že to v konečným důsledku nebylo nic tak hroznýho.. 😉
největší hvězdu jsem tam potkala až poslední den kdy mě chtěla vypakovat z postele aby ji už konečně mohla převlíct.. no prostě taková ta ředitelka zeměkoule 😀
u Milosrdných jsem byla, je to už skoro 18-náct let ale už při druhém těhotenství jsem věděla že tam nikdy!! tam co si vzpomínám byl nejhnusnější přístup jak na porodním tak na šestkách tak na dětským (a dokonce i v sanitce při odvozu dom) a bylo tam i nejhnusnější jídlo, jediný světýlko tam byla primářka na porodním která se ke mě chovala opravdu moc pěkně 😵 dokonce mi i napustila vanu a pomohla do ní, ale to je tak všechno .. ale jak píšu je to už spoooooustu let takže se tam nejspíš už všechno změnilo.. 🙂 jedna známá tam rodila ve stejnou dobu co já na obilňáku a tu tam nechaly fakt dlouho trpět (zajímavý že tohle mi už pár dalších kamošek taky řeklo, že tam jakoby nechávají všemu volný průběh i za cenu toho že ta rodička to tam fakt protrpí ☹ ) ale mám i známou která se tam vrátila i na druhý porod..
Přesně jak píše Peroli, je to velice subjektivní a myslím, že je lepší ani žádné recenze nehledat. Prostě si obejdi všechny a rozhodni se podle svého pocitu. Každý vnímá prostor, lidi, okolí jinak. Někdo může mít špatnou zkušenost a všechno to zkreslí. Někdo je citlivější a dotkne se ho, když je třeba sestra odtažitější a už ti řekne, že jsou tam blbé sestry. Přitom pro ni je to práce, chová se profesionálně, nemusí být "ťuťuňuňu". Ženy jsou po porodu celé rozhozené a cloumají s nima hormony, tak je vyvede z míry kde co. A přiznejme si, ženy umí být i dost hysterické a tím pádem neobjektivní 🙂 Navíc je to vše o komunikace, nelíbí se ti něco? Řekni to. Někdy ti prostě člověk nemusí sednout, ať už doktor, porodní asistentka nebo sestra a může to tak zkazit dojem celé porodnici. Já teď ležela pár dní v Bohunicích přímo na porodním, vystřídala se tam řada PA a všechny v pohodě.
Já jsem byla u Milosrdných 2011 a 2014 právě po zkušenostech z 2011 znovu a úžasný, neměnila bych. V záloze jsem měla Obilňák - kvůli lékařům a péči o novorozence. Milosrdní mají super přístup, není to jak na běžícím páse, vždy se ti představí (když se třeba vymění služby), řeknou co budou dělat, proč. Po porodu jsou sestry snad kdykoliv k dispozici, na dětském taky dobrý. Poprvé teda měly hodně dětí u sebe, podruhé jen 2, takže měly sestřičky víc času na cokoliv. Ukazují jak se postarat o mimčo. Sestry z šestinedělí jak se starat o sebe, o prs, jak odstříkávat, odsávat, jak kojit. Speciální rehabilitační sestra, která naučí cviky, které se dělají hned po porodu na zatažení dělohy (takže po 14 dnech na mým břiše, po druhém porodu po cca 18ti dnech nebylo poznat, že jsem byla těhotná), proberou co kdy se dá cvičit. Po CS vysvětlí péči o jizvu, jak je to šité, co s ní, jak se hojí, na co dávat bacha. Jen jeden problém - jedna paní doktorka - měla jsem s ní konflikt, když jsem tam už byla v těhotenství hospitalizovaná, bohužel nastoupila do služby, když jsem přijela rodit a pak když jsem to probírala, tak s ní více holek (včetně švagrové) mělo problém. Ale zase - 1 lékař nedělá vše 🙂
Já rodila 10/2014 v Bohunicích, plánovaným císařem, porod super, bez problémů, anestezioložka se mi představila (to jméno jsem teda okamžitě zapomněla 😀), stejně tak jako sestra/porodní asistentka ze šestinedělí, která si pro mě potom přijela na sál odvážela mě na pooperační pokoj. Když jsem byla na JIP, tak péče super, sestřičky chodily fakt každou chvíli, kontrolovaly tlak, ptaly se, zda všechno OK. Na šestinedělí jsem pak měla nadstandard (a to jsem ho původně ani nechtěla, ale zařídila mi ho staniční, maminka mé kamarádky...tak jsem za něj ani nic neplatila) a jak jsem byla ráda že ho mám! Jídlo bylo dobré a bylo ho fakt dost, ani se to nedalo skoro všechno sníst, takže hlady jsem taky netrpěla (téměř vše, co mi přinesly návštěvy, jsem zase tahala zpátky domů) - to jsem zase třeba četla na to skvělé pražské Podolí, kam chodí rodit celebrity a je o tu kliniku enormní zájem, že ženské setřesou, aby na ně při online registraci vůbec zbylo místo...a jídlo je tam prý příšerný a maminky kolikrát hladovějí. Tak to tady fakt nehrozilo,...a to já jsem dost vybíravá. Akorát co pro příště, tak si vezmu rovnou svoje věcičky pro miminko s sebou do porodnice, tam se dostávaly je takový příšerně velký plátěný košilky a malá měla první den dva po porodu i dupačky z roku raz dva, jenom "díky" tomu, že měla při narození nižší teplotku. Takže manžel mi nějaké věcičky ještě dodatečně vezl a střídala jsem to s erárem (akorát malá se narodila malinká a vše, co jsem pro ni měla doma, jí bylo velké, oblečení se dokupovávalo po porodu)
Obilňák jsem zavrhla rovnou kvůli těm společným sociálkám na šestinedělí - s tou jizvou po císaři si nedokážu představit chodit x-krát denně přes celou chodbu na záchod (tam fakt jedině si vzít ten nadstandard - a to ty je z toho důvodu opravdu velký zájem a vcelku malá šance, že na vás vyzbyde, v Bohunicích je nadstandardních pokojů snad 8, takže velká šance, že nějaký volný bude).
Kdybych rodila přirozeně, tak by mi možná na Bohunicích vadila zase absence sociálek na porodních pokojích kromě nadstandardu), ale tím, že jsem měla císaře, nebylo co řešit a na "čekacím pokoji "WC bylo.
Ahojky všem,
moc děkuji za názory a asi máte pravdu v tom,že bude optimální si ty porodnice projít,aby člověk viděl a mohl se rozhodnout dle svého pocitu.
To víte,nervozita už je zde 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Moje dvě známé rodily v Bohunicích a nedopadlo to vůbec dobře. ☹ Jednou to byla určitě vina nemocnice, nechali malého udusit bez plodovky a u toho druhého to bylo jedno z dvojčátek narozených kolem 27tt, takže to nevím čí byla vina, každopádně Bohunice nedoporučuji. Nechci tě, ale určitě nějak plašit. Jak píšeš každá porodnice má své pro a proti.