Ahojky maminky, prosím Vás o radu i pomoc. Máme rodit v Brně, ale nejsem zdejší, jaká je porodnice nejlepší? 🙂 Vím že jich tam je asi cca 4, ale budu ráda za jakoukoliv radu 🙏 Děkuji moc
@denisamx Děkuji moc a jak to tam probíhalo? Od příjmu až po propuštění? Já už tam budu muset být před termínem porodu tak proto se ptám ...
@romanavitkova Nej peci poporodni kdyby mimi melo komplikace jsou Bohunice, tam svazi kompl.miminka z celeho Brna, dobre vypada i u Milosrdnych. Ja bych doporucila Bohunice.
Právě vybavení mají na Obilňáku. Já rasistka jsem a bylo to právě úplně v pohodě. Ono je asi nejlepší když se půjdeš podívat na prohlídku.. myslím každá porodnice v Brně to umožňuje za nějaký peníz a udeláš si obrázek sama. Ono je těžké něco doporučovat, každému vyhovuje úplně něco jiného. Já měla skvělou porodní asistentku, na novorozeneckém byly naprosto úžasné sestřičky!
Já se chystám k Milosrdným, rodily tam kamarádky a byly spokojené.
a ty vaše rasistický kecy jsou fakt "úžasný", gratuluju
@portinari mě by ani nenapadlo podle toho vybírat porodnici, ale reaguji na @absintka19 🙂
Mě jde spíš o přístup k mamince a miminku, ale i tak děkuji za informace .. 🙂
@romanavitkova vždy je to o lidech, kazda porodnice ma lidi co jsou spokojeni a take nespokojeni, tezko poradit. Ale prohlidky delaji muzete kouknout.
@absintka19 Děkuji moc, ještě uvidím co nám řeknou v Brně na kontrole, je možné že ta firma bude chtít určitou nemocnici 🙂
Ja rodila na obilnaku a byla jsem spokojena. Prijimala me mlada sikovna doktorka, prisla az na konec tlaceni a na siti. PA taky dobra. Nic nevnucuji, na vse se ptaji. Priste bych si zaplatila nadstandartni porodni sal, kvuli vane a porodni stolicce, ty na standardu nejsou. Jen doporucuji vlastni laktacni poradkyni, ony jsou sice sestricky na novorozeneckym vyskoleny a celkem ochotny,ale jak je tam hodne maminek,tak toho maji hodne. Pokud je prioritou zdrave dite,na obilnaku je pece prvotridni. Specializuji se jen na gynekologii/porody/novorozence.
Dobrý den, já jsem byla v Bohunicích. Rodila jsem v noci. Respektive přijela jsem tam ve 22h a malá byla ve 2 ráno na světě. A myslím že jsem tam byla jen já a jedna další maminka, takže na nás měli klid. Jinak po příjezdu mě vzali na monitor a vyšetření a pak hned na porodní box. U vyšetření se ptali na osobní údaje atd. Porodní boxy jsou nové, máte vlastní sprchu i WC, je tam skříň na osobní věci. Bylo i rádio. Zeptali se na moje představy a jestli budu chtít epidural. Potom mě nechala asistentka v klidu. Sem tam se přišla podívat a až přišlo na věc, tak jsme porodily 🙂 Malou jsem měla 2 hodiny u sebe a pak ji převezli na novorozenecké. Já se osprchovala. A šla za malou. Na tom novorozeneckém jsou různé sestry. Každá Vám řekne něco jinýho. Ale celkově jsem byla spokojená. Pokoje tam mají po 2. Zase vlastní sprcha a WC. Tuším 2x týdne tam chodí ortoped ohledně kyčlí. Taky fotograf z Brněnského deníku 😀 ale pokud nechcete, tak Vám mimčo fotit nebude. Taky tam přijde paní z matriky. A propuštění zprávu si přečtěte než půjdete. Mě napsaly, že jsem měla epidural i když jsem ho neměla. Asi to tak mají přednastavené a jen mění jméno. To je asi vše co mě tak napadlo. Jinak co se týká diskuze zde. Tak se říká, že obilňák je nejlepší kdyby bylo něco s dítětem.
Necetla jsem prispevky. Jake mas pozadavky? Myslim, ze v Brne jsou vsechny porodnice moc fajn, i lidi. V nich, samozrejme muzes mit ale smulu na lidi. Pokud chces neco alternativniho, krasny prostredi a tak, doporucuju Milosrdne bratry (v pripade velkych komplikaci ale pry prevazej vrtulnikama na Obilnak, pripadne do Bohunic) . Pokud chces krasny porodni pokoj a jistotu vsech vymozenosti v pripade komplikaci (ale sestinedeli ti neva v horsim vizualnim stavu), doporucuju Obilni trh (to jsem chtela ja a rodila tam kamoska). Pokud ti na porodnim sale moc nesejde, ale chces lepsi poporodni pokoj a chces i dobre vybaveni v pripade komplikaci, doporucuju Bohunice (tam jsem nakonec rodila a vetsina mych kamaradek tez). Nevim o nikom, kdo by si v kterekoli z porodnic na neco stezoval. Zalezi, co ocekavas. Neco se da vylepsit i nadstandartama. Ke me se v Bohunicich i na Obilnaku chovali vsichni moc mile. Bohunice jsou dostvelkej kolos, i areal je "na ztraceni se", ale ja tam byla spokonena se vsim🙂
Rodila jsem na obilnim trhu a byla jsem moc spokojena. PA byla velmi mila a snazila se vyjit vstric.... Odd sestinedeli bylo uz horsi, ale tech par dni se dalo prezit... Taky zalezelo na sestrickach, ale to je asi vsude.
Ale souhlasim se @leki ze zalezi jake mas ocekavani..
Ale obecne - pokud je problem s ditetem (nedonosene, problem pri nebo po porodu) vozi se na Obilnak. Pokud ma problem matka, vozi se zase do Bohunic. Je to obrovska nemocnice, ktera je lepe pripravena na problemy matky a porodni tam maji jenom oddeleni. Obilnak je pouze porodnice, takze je lepe vybavena pro novorozence...
Nečetla jsem ostatní, já mám zkušenost s Bohunicemi a skvělé. Krásný porodní box, personál super (ale je jasné, že člověk může trefit blba... to všude), na všechno se mě ptali, když jsem něco odmítla, nikdo se na mě ošklivě nedíval, dobře o všem informovali v průběhu porodu. Průběh- dojela jsem s kontrakcemi, dali mne na monitor, vzali pár údajů a šlo se na věc 🙂 Asistentka chodila nakukovat, jak to postupuje, radila. Po porodu jsme byli ponechání 2 hodky s malou a nikdo nás nerušil. Během té doby jsme vymýšleli jméno 🙂) Pak se mne zeptali jestli ji chci umýt nebo nechat tak, chtěla jsem ať ji umyjí, hned pak dělali základní vyšetření jestli je v pořádku, mezi tím jsem umyla sebe a šla na pokoj, kam my ji přivezli.. neměla jsem ji u sebe jen asi 20 minut. Na pokoji jsme byly tři maminky, pokoj fakt hezký s krásnou koupelnou, cítila jsem se tam dobře. V tomto ohledu je obilňák určitě horší, byla jsem tam na návštěvě za kámoškou a oproti Bohunicím mi to přišlo hnusný, ale rozhodně to nebylo nic, co by se nedalo přežít, jsou jiné, důležitější věci... ale když prostředí trochu vypadá, je to určitě plus. Sestry měly plno práce ale když jsem se na něco zeptala, tak mi radily, neodbývaly mne. Domů jsem šla myslím po třech nocích. Čekám druhé a zase půjdu do Bohunic. Je pravda že na ty úplně nejšílenější případy je nejlépe vybaven obilňák, ale Bohunice jsou myslím největší porodnice v ČR a opravdu tam nejsou sto let za opicemi 🙂 Krom toho se tu bavíme v rámci jednoho města- kdyby bylo nejhůř, miminko převezou, je to kousek. Ale s tímhle bych vůbec neoperovala- těš se na zdravé mimčo a hladký průběh.
Tak na tuhle diskuzi se ráda napojím. Už také přemýšlím nad porodnicema. Vzhledem k tomu, že jsem zaměstnanec FN, tak se mj výběr zužil prpavě na obilňák a fakultku ( kvůli nadstandardu zdarma, který bych ráda měla) každopadně na obě nemocnice jsem neslyšela nic špatného. Milouši jsou taky velmi oblíbený špitál jen je tam prý dost nával...
Plánuju jít na prohlídky do porodnic a udělat si o tom obrázek 😊
Jinak maminky z obilnaku a fakultky- chodily jste ten poslední mesic na ozvy uz k nim do špitálu??
@romanavitkova ja byla na Obilnim trhu a muzu i doporucit, spokojenost 🙂
@lenusaak Myslím že ne celý měsíc, maximálně 14 dní předem, mám dojem. Možná ani to ne.. mám pocit že jsem tam byla před porodem (který byl v termínu) jen jednou. Jinak ještě k tématu, pro všechny- na Bohunice a Obilňák jsem nějak nezaznamenala negativní reference, jen nějaké dílčí nespokojenosti vesměs s detaily (třeba ty hnusný pokoje).. ale na Milosrdné jsem slyšela absolutně protichůdné názory v poměru tak 50:50 🙂) Půlka matek nadšená domácím prostředím, druhá půlka absolutně zhrozená z přístupu. Matně si vybavuju opakovanou kritiku na nějakou konkrétní osobu a její chování, snad primáře? Ale lovím z paměti, když jsem se rozhodovala já, kam půjdu.. je to už rok a půl, co jsem to řešila.
@muhehehe tak já to řešila před rokem, první volba byli Milosrdní bratři, ale po té, co mě dvakrát poslali domů, že co jančím s úplně příšerným přístupem a to především pana primáře (na jméno si už nevzpomenu), jsem nakonec skončila na Obilňáku, protože mi po cestě domů odtekla plodovka a přítel řekl, že k Miloušům už ne. Na Obilňáku jsem za dvě hodiny porodila za pomoci úžasné PA S. Švestkové a vůbec všichni byli úžasní včetně doktorů (malá měla nějaké komplikace). Poporodní taky super až na ty pokoje, ale dalo se to v pohodě vydržet, nadstandart už se mi nechtělo řešit, ikdyž byl k dispozici. Sestřičky super a "nepřizpůsobivé menšiny žádné"😊. Takže za mě Obilní trh a Bohunice (z doslechu) ano, Milosrdní bratři NE!
@lenusaak já chodila jen posledních 14 dní. Rodila jsem v létě a moje doktorka mi řekla, že mají hodně maminek a tak chcou, aby maminky byly co nejdéle u svých doktorek. Totéž říkala porodní asistentka, když jsem byla na dni otevřených dveří ve FN.
Zkušenost mám od Milosrdných (před 5 lety) a z Obilňáku (před 3 lety). U Milosrdných mi na závěr bylo řečeno, že můžu rodit pouze v porodním křesle nebo na porodní stoličce, jiná alternativa není možná. Podruhé jsem šla na Obilňák, kde to šlo i v kleče 😉 Třetí dítko se chystám rodit opět tam. Na komfortu šestinedělí mi moc nesejde, o nadstandard žádat nebudu, v tomto ohledu jsem byla spokojená v obou porodnicích i s "normálem". Předporodní vyšetření jsem až do konce absolvovala u své lékařky, byla jsem sice už byla objednaná do porodnice, ale jaksi se to nestihlo, rodila jsem před termínem.
červenec 2015 - spokojenost na Obilnáku, i kojení mi tam sestřičky zachránily, přestože porodnice v ty dny praskala ve švech
Děkuji všem za příspěvky, ještě vyčkáme na doporučení dr. Jičínské, miminko - má srdeční vadu, tak uvidíme co nám doporučí 🙂
Milosrdní ANO. Ja puvodne chtela rodit v Bohunicich, ale k memu obrimu zklamani mi gynekolozka kvuli urcitym zdravotnim komplikacim doporucila Milosrdne. Vzdy jsem si myslela, ze to tam je desne, staromodni, apod., ale byla jsem moc spokojena a to jsem narocna. Do Bohunic jsem chodila pouze do rizikove poradny a taky se mi tam moc libilo a lekari i sestry, vsichni tam byli fajn.
@romanavitkova tak to doporučí Obilnák, tam je dětská JIP a další vybavení a odborníci pro komplikace u mimina
Sestra rodila na Obilňáku a za měsíc bude rodit znovu a neměnila by. Jsou tam největší profíci. I když si já potrpím na nějaký komfort, zdraví miminka je tady rozhodně nejdůležitější. 👶
Obilnak.. Co se teda porodu týče. To je bezkonkurenční, vycházejí vstrict, asistentky jsou báječný.. Ale šestinedělí katastrofa. Jak se mi nerozjela laktace hned druhej den, tak už strasiki, jak si nás tam nechají na pediatrii a bla bla. Když jsem v noci v,čerpána šla za sestrou, ze malá furt strašně brečí a ze mne bolí a pálí prsa, ale nic neteče, tak na me na chodbě vyjela, ze co jsem si jako představovala, ze to byla moje volba byt máma a ze to není jednoduchý 😀 přitom já jen chtěla vědět, jak si mám ty tvrdý místa rozmasirovat a jak utišit malou..místo toho me tam nechala v pul 2 ráno s malou na chodbě čekat..
já jsem rodila u milosrdných, pokud budeš chtít ještě najdu fotky z jednoho porodního pokoje ale jestli má miminko vadu tak tě odešlou rovnou na Obilňák. Je fakt že na nedonošený miminka a rizikový porody jsou naprostý špičky
Já rodila na Obilňáku a všechno v pohodě. Akorát nemám dobrou zkušenost s jednou sestřičkou z novorozeneckého, která na mě večer po porodu vyjela, co tam lezu (potřebovala jsem na wc a do sprchy a musela jsem malého u nich nechat, paní na pokoji spala a nechtěla jsem tam nechávat syna, aby nezačal plakat), všechny děti kolem oslovovala zdrobnělinami jmen, jen mého syna zásadně přijmením...nj, měla jsem nadstandard (až druhý den). Jinak doporučuji si vzít nějaké oblečení pro dítko a deku. Malý byl lehce nedonošený a oblékly ho stejně jako 4kg dítě, takže plakal zimou, což mi došlo až později. V noci se mi počůral a jako náhradní oblečení jsem od nich měla takovout tu bílou košilku, co se zavazuje za krkem. Naštěstí jsem měla svoje oblečení. Kromě té jedné sestry, byly všechny super.🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já byla moc spokojená na Obilňáku 🙂