Porodnice Třinec - porod po předchozí sekci. Nechaly Vás potom rodit vaginálně?

kajos12
11. led 2020

Ahoj, hledam maminky, ktere prosly sekci a otehotnely 6-9 mesicu (neni podminkou) po cisari znovu a rodily v Trinci.
Zajima me, jak probihalo vase tehotenstvi (co na to jizva) a predevsim, zda vas v Trinci premlouvali k dalsimu cisari nebo vas nechali rodit vaginalne - co vse kontrolovali, zda merili tloustku jizvy, jak probihala 1. a 2. doba porodni - mohly jste normalne chodit na porodnim boxu, vyuzivat sprchu nebo jste byly porad monitorovany?
Jaky ma pristup Trinec k vaginalnim porodum po predchozich sekcich?
Dekuji

eva1109
11. led 2020

@kajos12 , háčkuju se, taky by mě zajímalo..

lucie_j
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendes
11. led 2020

Zkuste skupinu VBAC CZ na Facebooku.

lucikf
12. led 2020

Mám tři děti, všechny jsem rodila v Třinci, první dcera se narodila císařem, a další dva se narodili přirozeně. Ale mezi císařem a normálním porodem uběhly dva roky. Uvažovali sice o císaři (jelikož jsem těsně před porodem prodělala trombózu), ale nakonec se rozhodli, že to zkusíme normálně a vyšlo to. Mohla jsem do sprchy, chodit jsem mohla, jizvu mi tedy nekontrolovali, aspoň si na to nevzpomínám, leda, že by to viděli nějak na UTZ.

lucikf
12. led 2020

Ještě mě napadlo, že možná i záleží, proč byl císař. Mě se ptali, u nás to bylo proto, že jsem měla v prvním těhu preeklampsii, a možná i proto se potom rozhodli, že zkusíme rodit přirozeně. Kdyby byl císař proto, že porod nepostupoval, že bych se neotevírala, je možné, že by mě i napodruhé přemlouvali na císaře. Ale to je jen moje domněnka. Vůbec by to tak nemuselo být.

kajos12
autor
13. led 2020

@lucikf Dekuji moc za reakci. Ja mela sekci z duvodu KP - chtela jsem to odrodit normalne a s lekarkou na tom byla i domluvena, ale nakonec dite v prubehu kontrakci strcilo do rodidel nozicku, takze z toho duvodu sekce. Jinak mam za sebou uz dva vaginalni, krasne porody, tak snad jim nebude vadit ten kratsi casovy rozestup mezi poslednimi porody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru