Porodnice Teplice vs. Ústí nad Labem vs. Most. Poraďte

bublina91
5. led 2017

Ahoj holky,

termín porodu mám vypočítán na 19.3., a tak už pomalu přemýšlím, kam půjdu rodit, ale nějak se nemohu rozhodnout pro porodnici. Můžete mi, prosím, poradit jak vybíráte porodnici vy? Nebo mi napište vaše zkušenosti s výše jmenovanými porodnicemi. Děkuji 🙂

lucky22
5. led 2017

@bublina91 Ahojky. Já teda rodit budu v Ústí. Ale teplická porodnice prý také není špatná. Most teda nee.

ladako
5. led 2017

Ja byla v Ústí a byla jsem max spokojena,vsichni byli moc hodni a vstricni,zadny problem. Pry je tady taky nej pece o dite v pripade nejakych komplikaci.

wendie
5. led 2017

Obe deti v Usti a nemenila bych...mozna bych jeste uvazovala o Litomericich.ale most je uz daleko a Teplice za me rozhodne ne (i kdyz je fakt ze porodnici tam neznam.spis nazor celkove na TP nemocnici)

bublina91
autor
5. led 2017

Mosteckou porodnici teď právě předělávali a kamarádka tam byla spokojená. Byla jsem rozhodnutá spíš pro Ústí, ale čím víc kamarádek teď rodí, tím víc názorů a začala jsem přemýšlet. 😀 A jedna rodila i v Kadani a taky prý super. Tak nevím.

myshoun
5. led 2017

Rodila jsem předčasně v Mostě, kam me rychlou prevazeli... nejde ani tak o prostředí- schytala jsem průběh rekonstrukce... spis o personál, sestry byly bezva jak na gyne, tak na sestinedeli, doktoři taky, záleží jak se k nim chováte vy- osobně jsem problém neměla, ale byla jsem svědkem nepříjemných rozhovoru mezi pacienty a sestrami, ty jim to pak daly sežrat. Bohužel kvůli komplikacím museli "otravovat" primáře, tak sadistický hov*do jsem nezažila, navíc pokazil, co šlo- vrcholem byl zapomenutý materiál po síti a silena infekce a další problemy. Ale blb se najde všude. Záleží, co očekáváte, kdybych si mohla vybrat, tak Kadan.

zlupinka
5. led 2017

Já rodila loni v Ústí a šla bych tam znovu, rodila jsem 23 hodin a nakonec akutní císař. Všichni mi tam strašně pomohli a podpořili. Úžasný přístup. Přítel za mnou chodil kdy chtěl a mohl s námi zůstat do noci, byli jsme na obyč pokoji 🙂
Kamarádka rodila v Kadani taky nakonec akutní císař a taky si nemohla vynachválit 🙂

rezza
5. led 2017

Můžu doporučit Ústí 🙂 Naprostá spokojenost🙂

bublina91
autor
6. led 2017

Moc děkuji za názory, jsem prvorodička a tak se bojím. Ani nevím, co mám očekávat.☹ Jinak jsem chtěla na nadstandard, ale v Ústí chtějí 1000 za den. Tak bude muset stačit obyč. pokoj. Jinak mám Ústecký gynekology...Sudek, Neruda a Žáková. Měl jste někdo u porodu? Jaký byli? 🙂

lucky22
6. led 2017

@bublina91 Za nadstandard v Ústí chtějí už dokonce 1200Kč. V TP 800KČ.

bublina91
autor
6. led 2017

No dokonce. A co je v tom pokoji jiného než v Tp nebo Mostě? :D

lucky22
6. led 2017

@bublina91 Bych rekla, ze vubec nic 😀 Ja tedy byla jen v tom usti na nadstardantu kdyz rodila svagrova, ale nic extra. Proste mensi pokoj s posteli stolem lednickou, vlastni koupelnou s wc, k dispozici pleny, vlozky, oblecky, ubrousky atd. A miminko 24 hodin u matky. 🙂

marky_z
6. led 2017

rodila jsem 2015 ´poprvé v Ústí (jeli jsme tam z Mostu, kde jsme tehdy bydleli, a do mostecké nemocnice bych šla jenom zemřít) a všechno proběhlo v pořádku, měla jsem nadstandard a jsem za to moc ráda, jako vyplesklá prvorodička jsem ocenila soukromí a péči sester, chodily se mnou první dva dny na záchod protože jsem při porodu ztratila větší množství krve, tak abych se jim nesložila. Malého jsem měla pořád u sebe. Teď mě čeká druhý porod, také budu rodit v Ústí, ale tentokrát nejspíše s dulou a porodním přáním, je pár věcí, které bych oproti prvnímu porodu chtěla jinak...

terinda
6. led 2017

@bublina91 ahoj, vyber si dle vzdálenosti - buď Most nebo Ústí, obě porodnice mají dět. jipku a v případě komplikací právě tam děti vozí z ostatních porodnic.
V Kadani rodila kamarádka a hrůza...
Já rodila 2x v Mostě, ještě před rekonstrukcí. Nemohu si stěžovat, je to hlavně o lidech. U obou porodů jsem měla dr. Junovou, jeden akutní císař a jednou akutní předčasňák 😉

barumat
6. led 2017

Hledala jsem vlastně totéž vloni. V hodnocení maminek vyšla suverénně nejlíp Teplická porodnice, kterou mám i nejblíž, tak jsem neváhala a nelitovala. Sestřičky jak dětské tak gynďácké super. Doktoři jakbysmet. Se zbytkem nemocnice se to nedá srovnat. Ráda na pobyt vzpomínám a dobrovolně jsem si ho o den prodloužila, dokud nebylo jisté, že se dcera opravdu rozpapá (měly jsme s tím trošku problémy a fakt přístup sester, to by zasloužilo medaili). Ani s tím nebyl sebemenší problém, zůstaňte jak dlouho budete chtít. Jinak Ústecká porodnice asi není zlá, ale nemám osobní zkušenost, čerpala jsem jen ze zkušeností kamarádek z TP a z toho porovnávání maminek (jinak tam teplická vyšla dokonce nejlíp z celého ÚnL kraje!). Mostecká je takový rozpor, no... Vybavená je nejlíp, novorozenecká JIP je tam nejlepší, takže když bude nějaký echt průšvih, stejně skončíte tam. Personál ale (prý!) otřes a hodnocení měla šílený. Pokud skončíte na té JIP, tak bych se nebála, ale dobrovolně bych tam nešla. Teplice osobně můžu jen doporučit. Teď tam rodila kamarádka a taky byla nadšená. Jediné mínus je jídlo, ale to je asi úplně všude na prd.

barumat
6. led 2017

@bublina91 Ještě dodám, že jsem měla obyč pokoj, s jinými etniky dohromady nemíchají, ať už je to Vietnamec nebo Rom... Byly jsme na pokoji ve dvou, měly vlastní koupelnu.

wendie
6. led 2017

Nejhorší je, že každý porod je jiný a v každé nemocnici se jistě najde nějaká černá ovce i mezi personálem. Je těžké poradit, doporučit, každý má jiné oči, jiné názory. Snad Ti pomůžou všechny názory tady, zní logicky a asi na každém něco bude. Co se týká péče, bude asi všude vesměs dobrá, je pravda, že výhodou je právě ta novorozenecká JIP, v nejhorším je hned "po ruce", v Mostu i v UnL. Co se týká nadstandardu, přijde mi to zbytečné, pokud nejsi samotářský introvertní typ. Pravda je to, co píše @barumat tady nade mnou, nemíchají s jinými etniky, je to jistě výhoda. U obou porodů jsem měla na maminky "spolubydlící" štěstí, jedna byla o deset mladší, druhá starší, ale bylo to v poho. Domnívám se, že prvorodící maminka je stejně tak "vyplesklá" ze svého miminka, že okolí moc nevnímá. Já osobně bych se asi rozhodovala z hlediska vzdálenosti, kam dojet. První porod jsem věřila, že mám stále poslíčky (rodila jsem o 11dní dříve a ještě tentýž den jsem byla na vyšetření, kde mi doktorka řekla, že se uvidíme za týden, že to na porod jistojistě není), takže jsem přijeli prakticky rovnou na sál... pak se kratší vzdálenost hodí :D takže ti přeji hlavně rychlý a co nejméně bolestný porod bez komplikací a zbytek se nějak vyvrbí. jsou to 3-6dní a to se určitě dá přežít 🙂

terinda
6. led 2017

V Mostě taky nemíchají. Myslím, že už je to tak snad všude.
Jinak jsou pokoje většinou po 2. Za nadstandard jsem platila asi 550? a využila jsem ho hojně, protože mě velmi trápily hemoroidy a potřebovala jsem větrat a soukromí na odsávání mm atd.... 😉
Na personál jsem asi měla velké štěstí, všichni v pohodě, sestřičky milé a nápomocné. Velká podpora kojení, odsávačky apod.
Na nadst. tv a lednice.

bublina91
autor
7. led 2017

A u nás jde první vždycky dřív...Mě mamka pororodila po dvou dnech ve 37tt v Teplicích (dr. Černý). Ségra měla právě prvního v Mostě, akutní císař ve 33tt a byla tam spokojená. Dokonce ji převáželi rychlou z Ústí, byli v rekonstrukci sály. A druhého měla ve 37tt v Ústí a klasicky s přítelem u porodu. Takže se spíš přikláním k nemocnici s novorozeneckou Jipkou, kdyby náhodou. 😉 Jinak o teplické porodnici jsem taky slyšela jen dobré věci. Ale zkušenosti s teplickou nemocnicí jako takovou nemám zrovna nejlepší, tak právě nevím a mám to 5-10min od baráku. Ústí 30min a Most ... 😀 ve špičce se člověk přes Bílinu dostává i hodinu. 😀

barumat
7. led 2017

@bublina91 Pokud to máš tak blízko, tak neblbni a bude v Tp. Kdyby se něco zvrtlo, vezmou tě stejně do Mostu, ale rychlou, takže zácpu v Bílině řešit nemusíš 😉

hance09
7. led 2017

@bublina91 myslím,že Neruda pracuje v Litoměřicích v nemocnici. Obě děti jsem rodila v Ústí, s porodem jsem byla spokojená, šestinedělí za mě nic moc...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru