Porodnice Roudnice nad Labem nebo Mělník?

zuzana0809
15. čer 2016

Ahoj holky.Máte některá nové zkušenosti s těmito dvěma?Rozhoduji se kam jít.A nevíte některá co tyto dvě porodnice mají v seznamu věcí, které si má rodička vzít do porodnice? Případně, jestli by jste byli tak hodné a napsali i co v seznamu nebylo ale máte pocit, že by se to hodilo?Já to hledala na stránkách, ale nějak se mi nedaří to najít a tak jsem se rozhodla zeptat zkušenějších😃.Díky moc za každou odpověď.Možná je ještě brzy, ale já mám ráda vždy ve všem pořádek v předstihu.😉

lucie_vavi
15. čer 2016

http://www.nemocnice-melnik.cz/rubrika/804-Zdra...

v pravo dokumenty ke stažení - info pro ženy k porodu. Jinak já se tam chystám rodit každým dnem, byla jsem na prohlídce. skvělý personál, na monitory chodím k jedné PA která bude i u porodu. Na miminko ti dají všechno, kromě plen, těch je asi jen 15 na pobyt, takže pleny s sebou a oblečení na cestu domů. Jinak hza pár dní můžu dát aktuálnější info a pocity 🙂

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@lucie_vavi Určitě dej vědět a moc díky za odkaz.Já hlavně hledám taky porodnici kde pustí co nejdříve domů😃. Kvůli miminku vydržím co bude třeba, ale ležet tam bude utrpení a budu ráda když budu co nejdříve doma.

lucie_vavi
15. čer 2016

Tady pouští po 72 hodinách, pro mě je to teda šíleně dlouhá doba 🙂 Určitě dám vědět 🙂

olga_
15. čer 2016

Holky, pokud budete vy i mimi v pořádku, není problém odejít i po pár hodinách. Jedná se o tzv. ambulantní porod.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@olga_ Jo ale já tomu zatím moc nerozumím jak to celé funguje a taky mám strach, že se pak něco stane a bude to moje vina, protože jsem hned odešla😞.Ale určitě se na to zeptám až půjdu omrknout porodnici😃

urtica
15. čer 2016

Mám zkušenost s Mělníkem...s sebou určitě poporodní vložky, kalhotky i plínky pro mimčo...a něco na přebalovák

olga_
15. čer 2016

@zuzana0809 Je to normálně uzákoněná možnost. Některým porodnicím se to nelíbí, ale to je asi tak všechno, co můžou dělat. V Británii je to úplně normální postup. Třeba moje zkušenost z porodnice je úděsná (a to jsem měla hlavně díky partnerovi a dule úžasný přirozený porod). Ty následující dny byly ale horor. Při dalším už neváhám ani chvilku a letím domů. To, co stihla za těch pár dní napáchat porodnice, jsem ze sebe sklepávala docela dlouho. Nechci nijak strašit, ale přirozené je být doma s miminkem. Člověk se vyhne spoustě nesmyslných parad a rovnou si to dělá, jak mu srdce a rozum velí. U mě třeba jedna blbá věta sestry: "Pane Bože, snad nebudete kojit vleže!!!" pronesená před námi několika maminkami měla za následek to, že jsem podvědomě považovala kojení vleže dlouhou dobu za jakousi nepřístojnost. Teď je to už zase dlouhou dobu naše téměř jediná poloha. A bylo by toho víc.

Ale obavy z neznáma jsou jasné, to chápu.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@olga_ A prosím Vás já jsem četla,že když půjdu tedy hned domů tak musím druhy den s miminkem k doktorovi.To jako k nějakému dětskému praktickému lékaři stačí?Mám jednoho pár metrů od domu totiž,tak by to bylo skvělé😃

olga_
15. čer 2016

@zuzana0809 Pediatra pro mimi je třeba najít už před jeho narozením. U nás byla paní doktorka přímo doma a běžně se to tak při první návštěvě myslím i dělá. Může se stát, že lékař může zkusit odmítnout do péče takto čerstvé miminko, ale nesmí to udělat.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@urtica A kosmetika pro miminko se do porodnice brát nemusí?

urtica
15. čer 2016

@zuzana0809 V Mělníku měli Leniensku pro mimčo, možná bych ještě vzala něco na prsa - ale já nepotřebovala. Na opruzeniny u malé mi nejlépe pomáhá Infadolan.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@olga_ No tady jsou ve městě asi tři,jeden že tří by to možná vzít mohl.I kdyby nechtěl přijít tak bych poprosila přítele nebo maminku ať jdou se mnou pro případ že budu grogy😃 . Děkuji moc za tuhle radu

zuzana0809
autor
15. čer 2016

Holky mě nejvíc straší to že mi nepůjde kojit a budou na mě hnusný.Ja mám tak blbý prsa.Žádný bradavky a roste jen jedno.Mam strach že mě tak vystresujou, že prostě nezvládnutí to ani zkoušet a já to zkoušet chci.Klidně i odsávačku ale nesnesu aby na mě někdo čumel, komandoval a stresoval mě.

urtica
15. čer 2016

@zuzana0809 Tohle je prokletí porodnic...ale nebojte, v nejhorším se rozkojíte doma - nám se to taky povedlo. A pokud chcete být klidnější, domluvte se předem s nějakou laktační poradkyní, aby za Vámi po poorodu zašla přímo do porodnice...

olga_
15. čer 2016

@zuzana0809 To byl u mě největší problém v souvislosti s porodnicí. Hrůza. Rozkojila jsem se až v klidu doma a porodnici proklínám doteď. Fuj, jen si na to vzpomenu... Stejně jako @urtica radím domluvit se dopředu s LP na tom, že příjede do porodnice.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@urtica Jo to určitě zkusím, nechat si poradit, ale stejně si myslím, že doma,v klidu se s tím poperu lépe a dostanu toho že sebe více.Moje mamka mi říkala, že to měla úplně stejné.U mě kvůli sestrám a stresu přišla i o tu trochu mléka už v porodnici.U mě podepsala reverz,šla domů a prý zvládla každý den nějaké mléko alespoň vymačkat a odsát.Prý musela dokrmovat sunarem ale já budu vděčná pokud se mi to taky podaří nějak alespoň ty dva měsíce a třeba i víc.Alespon něco prostě.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

Oprava-U sestry podepsala reverz když ji porodila.

pamich
15. čer 2016

Ahoj holky, když jsem rodila obě děti na Mělníku, tak vždy proběhlo dobře. Nemůžu si stěžovat. Ani když jsem kojila v leže. Sestra se mi vždy přišla zeptat po nějaké době, kolik vypili a zase odešli. Ale teď je tam jiný personál a prý je to tam supr. I primář. Mám termín 4.8.tak jsem nato zvědavá, jak to všechno proběhne.

zuzana0809
autor
15. čer 2016

@pamich Tak dej pak určitě taky pak vědět jak to tam bylo😃

pamich
19. čer 2016

@zuzana 0809 Dám určitě vědět 🙂

valentovasasa
8. srp 2016

@zuzana0809 mohu vám dát číslo na výbornou laktační poradkyni ze Slaného.

zuzana0809
autor
9. srp 2016

@valentovasasa To bych vám byla moc vděčná.😃

lucie_vavi
9. srp 2016

Ahoj všem, tak v den, kdy jsem psala, že na MLK budu rodit každým dnem, jsem porodila ))) dovolte mi tedy popsat zážitek a přidat užitečné info 🙂
PA všechny skvělé, veškerý personál ok. porod probíhal ve velmi přátelské atmosféře.bonding 2 hodiny, veškeré požadavky splněny. zbytečně nedávají medikaci, což je fajn. pa mi stále masírovala záda, radila manželovi i mě. Dr přišla až na závěr, takže se tam nestřídá kupa lidí a atmosféra je klidná. vše se mnou konzultovali. po porodu a bondingu mi pa pomohla do sprchy a na pokoj.
určitě mějte s sebou : plíny, látkové plíny (na ublinkávání) přebalovací podložky (dostanete 2 na pobyt) bepanthen nebo něco na zadeček, perlan nebo ubrousky, věci na mytí miminka.
je dobré, pokud vám někdo donese jídlo, strava je hnusná a nadýmavá.
personál neklepe a tříská dveřma :D laktační sestry snad ani komentovat nebudu, bojovala jsem pak doma s kojením 3 týdny, naštěstí ok....ale zbytečný stres, kontroly, neochota! to mi přišlo jako velká škoda.
pokud vás ještě něco zajímá, ptejte se 🙂

valentovasasa
10. srp 2016

@zuzana0809 máte číslo ve zprávě.

valentovasasa
10. srp 2016

@lucie_vavi fajn, takže Mělník ne 🙂

zuzana0809
autor
10. srp 2016

@valentovasasa Děkuji mockrát😃

milana18
7. zář 2016

@lucie_vavi Zdravím, jen bych trochu doplnila. Na Mělníku jsem rodila podruhé teď v červenci. Souhlasím, že všechny PA byly skvělé. Jen teda přebalovacích podložek i perlanu jsem dostala, kolik jsem potřebovala, stejně tak malou tubu bepanthenu (vzorek) a věci na koupání miminka normálně půjčují. Vtipné je, že půjčují i špunt do umyvadla, na pokoji nebyl. 🙂 Plínek dávají 15 na celý pobyt a u všeho ostatního mi sestra řekla, že když budu potřebovat, mám si k nim dojít. Laktační sestry mi ani v jednom případě moc nepomohly. Ne že by byly neochotné, ale spíš jsem si díky nim uvědomila, že mi chybí třetí ruka (ta jejich), než že by mi pomáhaly s technikou. Takže za mě porodnice 1* a neonatologie 2-3.

lkjhgfd
14. říj 2016

Zdravím všechny, rodila jsem před měsícem a půl na Mělníku a byla jsem naprosto spokojená. Bonding byl automatický, dětská sestřička se jen podívala, že je s malým všechno v pořádku a pak už jsem měla s prckem a manželem dvě hodinky soukromí. Na víc používají aroma lampy🙂 Špunt mě také pobavil, ale prý je lidi kradou 🙂, pleny, perlan, vložky jsem dostala.
Využila jsem i služeb laktační poradny po propuštění. Za mě můžu 100% doporučit. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru