Porodnice praha - fototerapie

mommoo
5. srp 2018

Mam dedicnu hemolyticku anemiu, okrem ineho sposobuje silnu novorodenecku zltacku. Moja prva dcerka tuto anemiu po mne zdedila, musela byt hned po narodeni 11 dni nepretrzite na fototerapii u sestriciek, rodila som v Prahe v Podoli a pocas celej tejto doby som za nou nemohla chodit, len mi ju nosili kazde 3 hodiny na kojenie. Inak som ju ani nevidela, bola za zatvorenymi dverami, je to pre mna trauma do konca zivota. Pre moj dalsi porod (a znovu pravdepodobnost anemie) som bola rozhodnuta pre Motol, kde je fototerapia za sklom a mamicka ma k babatku nonstop pristup. Avsak zistila som, ze v Motole su zakazane navstevy deti, takze starsia teraz uz 2 rocna dcerka by za mnou a hlavne za babatkom vobec nemohla, co je pre mna nepredstavitelne (hlavne, ked hrozi, ze tam budeme aj 14dni). Prosim vas vedeli by ste mi niekto odporucit porodnicu kde je mozne oboje? Kludne aj okolie Prahy, zaroven vsak musia mat tu fototerapiu kvalitnu (v Podoli dcerke po 3 neuspesnych dnoch ozarovania vymenili pristroj za najlepsi co mali na JIPu). Pripadne, mamicky, mohli by ste mi popisat vasu skusenost s fototerapiou v prazskych porodniciach? Neviete nahodou o moznosti zapozicania postielky BiliBed domov?

maudd
6. srp 2018

Bohužel radu nemám, spíš si zkus zavolat nebo dojít přímo do pražských porodnic a pozeptat se. Co se týká pobytu děti na oddělení tak myslím, že to není povoleno skoro nikde, většina maminek to řeší tak, že vyjdou ven před oddělení a tak se s dětmi setkají...

astyna
20. srp 2018

Ahoj,ja jsem mela syna na "slunicku",byl predcasny a mohla jsem za nim chodit kdykoliv. Sestra mi ho z boxu vytahla,kdyz jsem tam prisla. Chodila jsem ho tam i kojit,jen vnoci tam zustaval. Byl tam dva dny,manzel tam mohl i starsi syn (tehdy 20mesicni). Bylo to u Apolinare.

ada22
31. srp 2018

V Motole je možné vyjít za mladším na chodbu. Ale zkus se optat ještě u Apolináře. Myslím, že tam je to volnější.

mrs_v
8. zář 2018

@mommoo na přístup ke svému dítěti a ono na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce, máš nárok v každém zdrav.zařízení v ČR. Stejně tak podle charty práv hospitalizovaného dítěte má být hospitalizovanému dítěti umožněn kontakt i se sourozencem. Pokud je třeba intenzivní fototerapie, existují pojízdná světla, která mohou být u matek na pokoji a nebo přímo “destičky” co se připevní miminku na tělo a může se tak mazlit s matkou a nebýt separováno. Ta pojizdna světla minimálně, by měli mít i ve velkých porodnicích.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru