Ahoj holky,
Četla jsme toho hodně, ale nějak se nedokážu dopatrat odpovědi. 🙂
Čeká mě první porod. Zvažuji Podolí nebo Bulovku.
Zajímá mě, jak to tam chodí a to především před porodem. Tzn. Po příjmu se čeká někde na nějakých porodních pokojích a zajímá mě, zda samostatně nebo s dalšími maminkami a zda tam může být partner?
Rodit se pak chodí do porodních boxů? Tam je rodička sama s partnerem? (Jsou to samostatne pokoje?!)
Jde mi o to soukromí během přípravy na porod a porod samotný. 🙂 Díky moc. R.
Byla jsem v Podolí minulej rok..Pokoj jsem měla sama pro sebe, dvě postele, sprchovej kout, záchod atd, byla jsem za to ráda, protože bych nerada možnou spolubydlící otravovala tím, že celou noc co jsem tam byla jsem jen vydejchávala a chodila jak zvíře v kleci.:D Netuším ale jestli to bylo tím, že měli prakticky volno a přijímali mě po desátý večer, nebo je to tam takhle běžně a ženský jsou samy, dokud to jde. Na boxu byl manžel, míč, sprcha, záchod atd, osobně jsem doufala ve vanu (na nějakých fotkách myslím i byla), ale aspoň něco. Bylo to jen pro nás, nic tam nebylo průchozí, bylo to i celkem velký a jako bylo to tam hezky udělaný, působilo to na nemocnici celkem utulne.)Primárně tam byl se mnou manžel, pa a doktorka chodily kontrolovat průběžně, kdyby něco, mohla jsem dát vědět. Jako doktoři, porodní asistentky atd, všichni příjemní, trochu mi tam ale chyběla pomoct ze strany PA, upřímně jsem netušila třeba jak cvičit s balónem, jakou lepší polohu můžu zkusit, než na něm hopsat a teda nenapadlo mě se zeptat:D každopádně když jsem pak někde viděla, že je třeba i fajn si k míči kleknout a opřít se, říkala jsem si, proč mě to sakra nenapadlo a proč mi to nikdo nezkusil navrhnout, vždycky kontrola jestli se otvírám a když ne “tak tomu pomůžeme” .:D Pokud Vám je jedno co sestinedeli, zkusila bych to Podolí.)
@pampeliska1313 jen chci ještě dodat, že na pokoji při příjmu manžel být nesměl, poslali ho domu a že až na porodní box. Jako mrzelo mě to, ale ve finále bych ho tam asi ani nechtěla, protože jsem byla ráda, že mám klid.)
@pampeliska1313 ahoj, moc děkuji. To je právě to, že si myslím dle diskusi, že tohle je nahoda, když mají volno, ale právě nevím jistě, proto mě zajímá víc názoru. Každopádně moc díky! To, že muž nebude po příjmu by mi vadilo, ale to asi je taky všude. :( Na porodní box se jde opravdu až při druhé době porodní?
Šestinedělí neřeším, to si říkám, že už nějak zvládnu, ale jde mi o to pohodlí, soukromí a podporou před a během porodu. 🙂
@robin11 jako já jsem se neotvirala ani po nejakejch patnacti hodinach kontrakci. Do ty doby mě nechali samotnou na pokoji. A pak jen ze mi teda budou porod vyvolávat a ze už muzu zavolat manželovi, ze se jde já box.)
@robin11 Na Bulovce mají i nějaké porodní apartmány, ale ty budou asi dost plné. Jinak za mě Bulovka má super oddělení rizikového těhotenství (tam jsi, pokud se cokoli semele). Jediné, co je tam špatně (bylo 3 roky zpátky) je oddělení velkých gynekologických zákroků, kam se dostaneš, pokud rodíš císařem nedonošené dítě, které pak jde na neonatologii (jinak jsi po císaři 24 hodin na JIP, ta je v pohodě, dítě ti tam vozí). Ale pokud nemáš žádné komplikace, tak je asi taky vše v pohodě a neonatologii tam mají suprovou.
Jinak já tam byla několikrát kvůli kontrolám při problémech a vždy super jednání. Jen kontroly s rizikovým těhotenstvím při porodu v zimě jsou blbý, protože sedíš moc blízko vchodu do budovy a profukuje tam.
Klasický porod jsem tam bohužel nezažila, neprošla jsem ani celý přípravný kurz, ale ten mají suprově vedený, ten se mi moc líbil a nechali mě tam chodit, i když už se vědělo, že se mě to vlastně netýká - jen jsem nešla na prohlídku porodních sálů, to bylo opravdu zbytečné.
Což mě napadá, že ta prohlídka porodních sálů je snad dostupná pro všechny a dá se tam dostat i pokud si jen volíš, kde rodit. Pokud se zadaří a budu rodit znovu, tak Bulovku určitě raději než Podolí (ale volím i podle vzdálenosti do porodnice - já tam pak ještě lítala na neonatologii za malým, na kontroly jizvy i když už byl malý doma - a to opravdu chceš něco, co máš u nosu). Kdybych měla velmi blízko Podolí, budu možná volit to.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Na Bulovce jdes rovnou na box, kde si sama s partnerem. Nektere jsou pruchozi, nektere uplne oddelene. Kdyz je hodne plno, muze se stat, ze pujdes na pripravu, kde muze byt vic zen a pokud je, tak bez partnera. Ale to se stava vyjimecne