Porodnice Ostrava Poruba nebo Fifejdy?

eva_marie
14. dub 2017

Ahoj, rada bych znala vaše názory na porodnici v Porubě a na Fifejdach. Byla jsem celkem pro Porubu, jelikož ji mám z nosu. Před par dny přišly problémy a ve 33tt mi odešla hlenova Zátka a jsem na prst otevřená, jeli jsme do Poruby, ale měli plno tak mě poslali na Fifejdy, ze prý se můžou starat o děti od ukončeného 32tt. Tak teď tady lezim s nohama nahoře a modlím se, ať ještě chvíli zůstaneme 2v1. Za chvíli mě pošlou domu a dej se vůle bozi. Přemýšlím kam jít pak rodit pokud by se porod rozjel. Jak jste byly kde spokojene a mohly jste v Porubě rodit v různých pozicích?

andelka
14. dub 2017

Já rodila 2X v Porubě,mám ji taky u nosu. Spokojená jsem byla, šestinedělí horší, náročné na psychiku ale to bych tak měla asi všude. Pozice..No po příchodu na pokoj jsem šla na WC, pak jsem sebou placla na postel a už neslezla. Polohovali mě jednu dobu na bok,noha hore, kvůli rotaci. Jinak jsem byla v polosedě tuším,nohy volně, žádná " koza". Porody jsem měla rychlé,takže žádné experimenty.

eva_marie
autor
14. dub 2017

@andelka co na tom sestinedeli bylo špatně nebo co té nejvíc stvalo? Nedokrmovali ti děti bez tvého vědomi nebo nedělali nějaké úkony o kterých jsi nevěděla?

andelka
14. dub 2017

@eva_marie to ani ne,i když poprvé mi malého přivezli dost pozdě,můj převoz se sešel s ranním shonem, vizitami,takže bez dítěte jsem byla možná do 11h. Netuším proč ho měli u sebe,prý spal. Podruhé jsem to řekla hned,že chci miminko k sobě co nejdřív,a přivezli ho na pokoj tak 20 minut po mně. Poprvé jsem byla zaskočená, nejistá,nechala jsem ho pak i půlku noci u sestřiček ( druhá maminka taky,ať se vyspime), vím že jednou měl dokrm ( přes prst) ,to bylo na pokoji,to jsem věděla,jestli mu ho dali i jindy nevím. Podruhé jsem miminko nedala z ruky a z postele. Jinak podpora kojení nic moc,není čas. Naštěstí jsme problémy neměli a měla jsem nastudováno.

michelette
14. dub 2017

Rodila jsem v Porubě, od začátku těhu jsem byla rozhodnuta. Co se týkalo porodního, tak jsem tam strávila asi 20 hodin než jsem porodila, prostřídala snad všechny sestry a nemůžu říct špatné slovo. Co se polohy týká, tak to už nevím. Byla jsem ráda, že ležím a blíží se konec 😃 Jinak šestinedělí mě strašně zklamalo. Přístup některých sester byl na přesdržku 😏

andelka
14. dub 2017

Mě nejvíc štvala uklízečka 😀
Jinak snad jen to,že opravdu maminek hodně a sestry toho mají moc. Připadala jsem si taková.. osamocena. Podruhé ne,to věděly že mám doma batolatko a pomoct nepotřebuju nebo bych si řekla. Podruhé to bylo fajn,i bych si vzpomněla na sestry které byly moc fajn, chápavé. Ale to i poprvé. Vyloženě s někým negativní zkušenost nemám. U mě šlo spíš o psychiku a emoční rozpoložení. Od druhého dne jsem strašně chtěla domů.

unow
14. dub 2017

Jsem jednoznačně pro Porubu. Rodila jsem tam dvakrát a uklidňoval mě hlavně fakt, že tam mají neonatologické oddělení. Kdyby se náhodou něco dělo s mimi, má nejlepší péči hned v místě. Z jiných porodnic, i z Fifejd, by ho tam museli převézt. Prostě jsem uvažovala takto racionálně, na alternativní porody mě moc neužije 🙂 Naštěstí vše bylo ok. Poslední fáze vždy v polosedě, tak mi to vyhovovalo. Celkem mi nabízeli během porodu balon do sprchy atd., ale nevyhovovalo mi to.
A ještě má Poruba jednu výhodu - hned po příchodu tě dají na box, kde i rodíš a můžeš tam být s manželem. źádná nejdříve hekárna, tatínek domů a pak se mu až volá. Takže je ti partner po ruce hned od začátku. To jsem ocenila nejvíc.

eva_marie
autor
14. dub 2017

Taky nechci rodit nijak alternativně, jen bych byla rada, pokud zjistím, ze mi bude vyhovovat jiná poloha než na zádech, tak jestli jsou tomu vůbec pristupni. 😉 Děkuji za vaše info...trochu mě teda odrazuje to sestinedeli,ale zas to jsou 4 dny,ze 😉

petulka_ov
14. dub 2017

Za mě určitě Fifejdy. Rodila jsem tam dvakrát, podruhé letos v lednu. Porody fajn, poprvé normálně na zádech ale po druhé na boku a bylo to daleko lepší. Při druhém porodu byla porodní asistentka naprosto úžasná, na všechno se ptala, nic nevnucovala. Na šestinedělí sestřičky příjemné, po prvním porodu vše ukázaly a několikrát se doptávaly. Po druhém jsem nic nepotřebovala 🙂
Manžel také se mnou šel hned na porodní box, žádná hekárna, a je tam novorozenecká jip, takže pokud je nějaký problém s miminkem nikam tě nevezou, jste spolu.

michelette
14. dub 2017

@unow je pravda, že když já rodila, tak tam byl slušný fičák. Ale i tak jsem skončila na hekárně a i přes to, že tam nikomu přítel nevadil, tak ho sestřička poslala domů. 😔

unow
14. dub 2017

Musíš si říct. Tak je to se vším. Když jsem si řekla, přístupní byli. Na šestinedělí jsem byla přes týden, malý měl novorozeneckou žloutenku, a řekla bych jako všude. Někdo ok, někdo méně. To samé i lékaři na porodním.Podle toho bych se asi nerozhodovala. Rozkojit se mě snažili až moc 🙂

kukukacka
14. dub 2017

Mam termin v pulce zari a tez se rozhoduji mezi temito porodnicemi. Ucim anglictinu lekarky a ostatni personal (skvela parta zen ;))) na Fifejdach a taktez kritizovaly poporodni v Porube. Porodni naopak chvalily. Co se tyce problemu kdyby byly s miminkem tak je skvela pece i moznosti na Fifejdach. Problem ve Vitkovicich. Maminu tam nechaji a dite odvezou. Takze budu rada za kazdou radu.

unow
14. dub 2017

Asi záleží na vážnosti případu. Ze svého okolí znám případ, kdy bylo dítě (i s matkou) převezeno z Fifejd do Poruby. Proto jsem se rozhodla rodit tam. Pro vážné případy, tam mají opravdu nejlepší péči v regionu. Zkuste si vygooglovat. Stejně tak jsou tam odesílány rodičky, které rodí předčasně, čeká se u nich rizikový porod z různých důvodů (nemoc atd.).

petrajurinova
15. dub 2017

@andelka můžu se zeptat (jestli to není příliš osobní), proč bylo po porodu miminko od tebe oddělené? Ve Vítkovicích byl převoz z porodního pokoje na pokoj šestinedělí společně matka s dítětem pořád spolu. Nikoho ani nenapadlo, aby miminko někam odnášel a vrátil ho k mamince až po dvaceti minutách, nebo dokonce po několika hodinách.

laurinka2016
15. dub 2017

Rodila jsem v Porubě kvůli předčasnému odtoku plodové vody dcera se narodila 31+6, byla jsem tam převezena z Karviné a co se týče porodu samotného tak doktoři super, porodní asistentka na prd, než mi dokázala vysvětlit jak pořádně zatlačit tak to byl fičak teda, polohy pokud si dobře pamatuji byli dvě ulevilo se mi na boku kdy jsem začala správně tlačit, ale odrodila jsem pak musela normálně na zádech,, na koze " po porodu malá přiložena na malinkou chvíli pak po převezena na jip neonatologii. Doktoři v nemocnici určitě bezkonkurenční, sestry se tam střídaly jak na běžícím pase takže záleželo na jakou jsme zrovna narazili některé úžasné jiné totálně na zabití po porodu děs oddělení, byla jsem umístěna na oddělení po porodu mezi maminky které u sebe měli miminka takže druhý den jsem si vyrvala odchod domu s tím že budeme za malou stále dojíždět, když jsem nemohla být přímo sní...

andelka
15. dub 2017

@petrajurinova popravdě? Nevím. Ale je to tak,že mě převáželi na šestinedělí a až jsem se za pomoci manžela ubytovala,tak přišla sestra z novorozenců a v postýlce mi přivezla miminko. Poprvé jsem na něho čekala fakt snad 3 hodiny možná dyl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru