Ahoj maminky, ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti z porodnicí ve FNO? Co se týká porodu, vybavení, pokojů a personálu? Jsem prvorodička, tak se nechci koukat na nějaké otrávené obličeje. A taky jestli jste některá využili jejich předporodní kurzy? Vzaly jste si z toho něco? Moc děkuji za každý příspěvek 🙂 .
Ja bohuzel taky negativni, velmi arogantni pristup,a to ve vsem! Ted jsem po 3.letech rodila v Karvine a neskutwcny rozdil, pohoda,klid, vstricni,mili...Pan primar je jak skritek z pohadky, uzasny clovek! A z personalu nikdo nebyl byt jen spatne naladeny, proste zlati! Jen to prostredi je horsi,ale uz probiha rekonstrukce a bude i to super! Nakonec jsem rodila akutnim cisarem,ale i za nej jsrm vdecna, ze rozhodli rychle a syn je zdravy!
Záleží na mnoha faktorech. Měla jsem fajn porody, oba v noci, v podstatě o víkendu, takže pohoda. Personál ok, jen jako prvorodička jsem byla dost vyjukaná (ideální by bylo, mít sestru pořád při sobě, ale to nejde nikde). V prvním případě bych měla pár výhrad (třeba že mi malého dali až několik hodin po převozu na pokoj), ve druhém už vůbec žádné (řekla jsem, že ho chci co nejdřív a bylo to tak). U prvního jsme si s PA moc nesedly, u druhého paráda.Co mohli z porodního plánu splnit, splnili.
Tak já patřím do druhé skupiny. Byla jsem spokojená a ráda, že jsem se rozhodla rodit ve FNO. Taky mě zrazovali kvůli přístupu, ale kvůli dvojčátkům jsem si říkala, nějaký ten kyselý ksicht přežiju. Ale nebyl žádný 🙂.
Jo a chodila jsem na cvičení od 14tt, na FN ale na polikliniku. A u prvního i na ten přímo jejich kurz, co je od 32tt 4x i s prohlídkou porodnice. Jako já jsem knihomol, celkem nic moc nového jsem se nedozvěděla. Ale nebylo to špatné.
Ahoj maminky...prosím poradíte mi 😉 chci se jet zatím jen podívat do této porodnice...pořád se rozhoduju, kterou si vyberu...můžu tam přijet který koliv den nebo si mám zavolat, objednat se a oni mě provedou...?Děkuji za info 🙂
Myslím, že tam mají stanovený den a hodinu prohlídek pro rodičky, zkus se podívat na web nebo zavolat 😉
Mám negativní. Přečti si můj clanek
Já neřešila to jestli na mě budou nepříjemné, to mu byli fuk. Chtěla jsem něj vybavení atd. A tragédie. Na šestinedělí pohoda. Porod tragedie
Rodila jsem tam 2x ( v obou případech císařem) a spokojená. Ale neměla jsem žádný problém a vlastně jsem po nich nic nechtěla 😀 Manžel je zaměstnanec fakultky, takže mohl kdykoliv za mnou, což jsem ocenila a možná i proto byli milí 😀
Holky da se u fakultky zaparkovat někde bez placení ??? Jako nedokážu si představit že manžel bude semnou třeba celý den u porodu a pak by měl platit ty šílene prachy za parkování.
Já mám z poruby negativní zážitek ☹
@zirafka1988 mno pokud přijdete na to kde - dejte vědět :( já na to zatím nepřišla - vím kde se teoreticky dá zaparkovat kousek dál - mezi baráky, ale zase ta dochůzí vzdálenost .... je to tam na prd :( a musím to vykoumat co nejdřív ...
@babuna no Já mám termín příští týdenm 😊 kamarádka co tam jezdila na dětské na cely den za dcerou rak byla.z toho hotova. Nakonec si přes nějakého kamaráda co tam pracuje sehnala nějakou kartu pro zaměstnance. Jako je to na prd. Takova obrovský nemocnice. Navíc minuly týden na kontrole jsem nebyla schopna pul hodiny najít místo.
Poruba strasne. A ja mam super zazitek z parkovani. Bydlim v Kousinek od OV a volala jsem muzi, ze se mi po dvou dnech rozjel porod. Parkoval opravdu asi 25 minut a porod prosvihnul. Co se tyka samotneho porodu v pohode, ale ta predchazejici faze- katastrofa.
No a jak to tam je s parkováním ZTP? Ti taky plati?
Mno leda to risknout a v těch přilehlých zahrádkách co jsou za nemocnicí ...zítra tam jdu na kontrolu tak se schválně zeptám .... případně parkoviště před VŠB by už mohla být v létě volnější ...
@babuna to by bylo fajn. Já tam jedu na kontrolu ve čtvrtek tak se zkusím taky poptat. A u VŠB se muže stát? Já si pamatuji rak 4 roky zpátky ze se tam dalo ale pak tam dali ty závory.
@zirafka1988 ty parkoviště co jsou podél cesty (a tramvajového pásu) jsou volná - teda volně k zaparkování, místo tam obvykle nebývá, ale jsou už prázdniny tak by to mohlo být volné ... jinak to co je u budov je na na čip :( ... je to tam fakt na prd... ale Olomouc to má taky tak blbě ...
@babuna aha tak to jsem nevěděla. No v opave je u nemocnice Velké bezplatné parkoviště a jinak všude dokola se dá zaparkovat ruzne v ulicích. Jelikož nejsem z Ostravy tak mam právě strach kdekoliv zaparkovat.
@zirafka1988 tak aktuální info - parkování úplně na prd ... :( pouze onkologičtí pacienti mají stání zdarma ... dá se parkovat také vedle auly VŠB https://mapy.cz/s/LXJO ...aktuálně tu ležím neb jsem po kontrole začala krvácet a nešlo to nějak zastavit ... tak si tu do zítra poležím ... jinak vaří tu nevalně, ale na pokojích je klid 😀
@babuna teda tak ať je hlavně vše ok. No jedu tam ve čtvrtek, tak se na to parkoviště u auly poptam. Díky moc.
Nevim co je na tom pravdy ale kdyz si pry koupi napr jen paralen v lekarne mate parkovani zdarma ;) ale jen jsem slysela nemam vyzkousene 🙂
Rodila jsem tam teď v dubnu, porod byl dlouhý, spoustu času jsem strávila na "hekárně". Vystřidala jsem 2 směny. A musim říct, že za mě super. Nenarazila jsem na nikoho protivného. Sestry i lekaři příjemní a v pohodě. Šestinedělí bylo taky v pohodě. Jinak co se týká parkování u VŠB tak tam už je to taky zpoplatněno.
@michelette jak kde - ty tři jak jsem dávala na mapu zpoplatněna nejsou - zbytek ano .... :( ale je to tu celkem síla s tím parkováním .. dá se pak parkovat mezi barákama ale to musí člověk znát ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@verun_nka Ahoj, já mám zkušenost bohužel velmi negativní!! Ale zase spousty maminek bylo určitě spokojených (jako u každé porodnice), takže myslím, že si z toho nakonec nic nevemeš... 😅
Ale můj názor...FNO bere rodičky jak na běžícím pásu, žádný osobní přístup, já přijela ve čtvrtek, ale nepravidelné bolesti, blbě jsem se otvírala atd. a v sobotu ráno mě propustili domů!!!!Byla jsem týden po termínu, totálně mimo po 2 probdělých nocích s bolestmi!! Cestu domů jsem probrečela bolestí, doma taky, až se muž na to nemohl dívat, odvezl mě na Fifejdy, tam milý personál, mladá lékařka se divila, jak mě mohli pustit, když jsem týden po termínu a otevřená na 4 cm.. 😖 Praskla mi vodu a za chvíli byla malá na světě...Ke konci ovšem pomohli vexem, "pro nedostatek sil matky"... 3 dny v bolestech a 2 noci beze spánku udělalo své😒