Má někdo zkušenosti s porodem v Porubě? Jak jste byly celkově s porodem spokojené a s oddělení šestinedělí? Za co se tam platí a co dostane v porodnici a co si vzít sebou do porodnice?
Rodila jsem v Porubě už po druhé. V obou případech vše proběhlo v pořádku a byla jsem moc spokojená. Porodní asistentky byly báječné. A všechny lékařky i lekari, se kterými jsem přišla do styku byli taky příjemní. Já si teda nemůžu stěžovat ani na tu stravu. Moc mi chutnalo a měla jsem dostatek. Já jsem ale vděčný stravnik. Je ale pravda, že maminka která byla se mnou na pokoji se potřebovala ještě trošku dojíst 😅 . Tak pokud jsi jedlik, tak si něco ještě přibal, popřípadě si nechej přinést.
Sebou si vezmi hygienu, dostatek porodnickych vlozek, kalhotky síťové, prsní vložky a pro miminko plenky a ubrousky. Doporučuji kouknout na jejich stránky, tam je přesně napsané co vzít sebou 😉 .
Hodně štěstí, ať vše dobře dopadne a jsi s porodnici taky spokojená 🙂 .
Ja jsem spokojena nebyla, pristup personalu byl hodne zvlastni, proste tovarna...kazda sestra na sestinedeli rika neco jineho..Pred mesicem jsem rodila v Karvine a uplne neco jineho, personal skvely, vsechno bylo naprosto super!
Ahoj, přidávám také svoji zkušennost s porodnicí. Celkově jsem byla spokojená. Velice se mi líbil přístup sester a lékařů na porodnickém oddělení. Porodní asistentky, které vedly můj porod byly velmi milé, empatické a dávaly velice dobré rady během celého porodu. Byly neustále po ruce. Lékařka, která měla zrovna službu sice mladá, ale velice pozorná a milá.Opravdu bylo vidět, že se stará. Byla jsem nadmíru spokojená, jak vše probíhalo. Na oddělení šestinedělí už to bylo trochu horší, ale nedá se říct, že bych nebyla spokojená. Asi je to způsobeno i hormony a celým tím porodem. Někdy mi nesedla sestra, ale nic hrozného. Jediné, co mi opravdu vadilo bylo, že nás na malém pokoji bylo až moc. Tři řvoucí mrňouskové na pár m2 to je už trochu k zbláznění. Navíc už je tam v takovém počtu trochu těsno. A ve vedrech jako jsou teď to taky není žádná pohoda. Možná bych ještě uvítala více informací ke kojení (osobnější přístup ne jen 1 minutové letecké seznámení). Ale jinak mohu doporučit. Vše bylo ok a co ne, dalo se překousnout. Nikde to asi není 100%.
@jarai Souhlasím s @veri0007 to jídlo to byla fakt síla.V 7 jsme měli snídani,oběd ve 12 a v 5 večeři.Mezitím prostě nic.Byla jsem tam hrozně hladová😀.No a na oběd knedlíky.Opravdu ideální strava pro kojící matky.Jinak se vším ostatním jsem byla moc spokojená.Kdybych měla v budoucnu rodit po třetí tak už jedině tam.🙂.A nedali mi epidurál za to jsem je nenáviděla,ale prý jsem byla už otevřená na 5cm takže už bylo pozdě...musela jsem hodně nálehat aby mi dali alespoň něco na bolest.Nechtěli dát nic..doteď vlastně ani nechápu proč..
@krystynaraszkova asi je to individuální. Mně se ptali snad už při příjmu jestli chci něco na bolest. Nechtěla jsem,přijela jsem tam na 8 cm,bylo to pak rychlé.
Svačiny jsem měla s sebou,jídla moc nebylo,ale dobré. Jelikož u prvního jsem měla jen mlezivo,mléko až doma,tak vhodnost jsem moc neřešila. U druhého bylo mm už druhý den,ale taky se dalo.
Větší podpora a vysvětlení kojení mi chyběly,ale měla jsem načteno.
@andelka Asi jo..já je pomalu na kolenou prosila a nic.Az pak přítel vyprosil buscopan ale stejně byl k ničemu takové lepší placebo..co se týče kojení to mi poradili dobře🙂
@krystynaraszkova tak vidíš že je to různé 😉
Já nechápala o čem je řeč,ještě u příjmu mi bylo OK,mazec nastal později,ale to už zbývala do narození prcka slabá hodinka.
Jako druhorodicka jsem byla spokojená, a v pokoji jsme byly vždycky jen dvě,jeden den jsem byla i sama.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Spokojená jsem byla, další porod bude opět v Porubě😉 Na odd. šestinedělí sestry mohly být empatičtější. Už si neuvědomují, že my prvorodičky jsme zmatené z nového přírůstku a nevíme co dělat a ony berou starost o prcka jako rituál. Ale jinak jsem v celku velmi spokojená😉 Platí se jen za nadstardartní pokoj, epidurál či plyn se nehradí😉 Pro sebe si vem hygienu, spoustu tmavých ručníků a pro prcka hlavně plenky. Nic moc jiného nepotřebuješ😉 Jo ale s čím jsem byla nadmíru nespokojená je strava, ale to nevím zda si někde polepšíš. Za celé 4 dny jsem měla jedno rajče a jedno jablko. Snídaně a večeře pro mě teda nedostačující, doporučuju se předzásobit😉 Svačiny tam nejsou... Prostě ,,vyvážená,, strava pro kojící matky 😀