Zdravíčko 😊,
zakládám diskuzi na téma výběr porodnice. Zajímalo by mě s kterou porodnicí máte dobré zkušenosti a kterou byste doporučily. Mám problémy se srážlivostí krve, tak chci vybrat porodnici, která bude zkušená a budou si vědět rady.
Zároveň by mě zajímal váš názor na nadstandardní pokoj. Je to dobré nebo zbytečnost? 🤷🏼♀️
@emamir
rodila jsem 2x v Opavě, měla jsem v záloze do 35tt i Ostravu, protože mi hrozil u syna i předčasný porod...
a za mě, Opava super, ale pokud rodíš rychle a bez komplikací (jako já 2x) 🙂
vím, že je dost maminek co prostě na opavskou porodnici nadává, ale je to o tom, jakého chytneš doktora/doktorku k porodu...já měla poprvé mlaďounkou doktorku, sotva prý dostudovala, porod trval 2,5h, doktorka i porodní asistentky byly super 🙂 podruhé jsem rodila jen s porodní asistentkou, doktorka mě přišla jen zkontrolovat, pak byla u jiného porodu, proto se mi tam náhle objevil úplně jiný doktor, co mě šil...
a k otázce pokojů - nikdy jsem nadstandard neměla, ne že by byl natolik drahý, ale ne vždy je volný (je o něj velký zájem)a já se prostě nerada nudím, miminko spí, jen kojíš a čekáš co bude 🙂 tak jsem prostě ukecaná, jako prvorodička jsem ocenila cenné rady zkušené maminky co byla se mnou na pokoji/podruhé jsem zase já radila prvorodičce co a jak s prckem, navíc jsem ocenila i krátké návštěvy, courat za námi někdo celý den jak je to možné na nadstandardu asi by mě "švihlo", ale to píšu jen jak to mám já...
a pokud se mi podaří i potřetí otěhotnět, hodlám znovu rodit v Opavě 😉
@emamir a jen tak mimochodem, moje ségra má leidenskou mutaci a taky rodila v Opavě, byla spokojená, rodila tam 2x
@veruuu_kubesovic já rodila 17 hodin a byli úžasní. Do ničeho mě nenutili, netlačili, porod nechali "volně běžet". Nakonec teda skončil akutním císařem z důvodu slabých ozev, ale starali se tam o ne dobře. Doktoři mě tam kontrolovali 2 na jedné směně.
Ale asi všude se dá narazit na někoho nepříjemného 🤦♀️
Já jsem rodila v Ostravě Porubě a byla jsem velice spokojená.
Rodila jsem první dítě v Ostravě Porubě, protože byla lehce nedonošená, tam jsem absolvovala i celou předporodní péči. Na gynekologii jsem si poležela týdny kvůli čípku. Nemám žádné výhrady. Byli profesionální, většina lékařů a lékařek milí a vstřícní.
Podruhé jsem rodila v Opavě, také si nemohu stěžovat. Lékaři byli mladí, jeden dokonce přiznal, že je tam úplně nový. Porod probíhal jen za účasti PA.
Příště klidně budu rodit zase v Opavě, jen kdyby byl opravdu závažný problém, zvolím Ostravu.
Ja rodila poprve v Ope a byla jsem spokojena (mela jsem akut cs). Podruhe jsem mela taky v planu, ale kvuli miminku jsem mela doporucene rodit v Ove porube (od 20 tt jsem do Ovy jezdila na kontrolu kvuli nadmernemu mnozstvi plodove vody)-planovany cs- tam jsem byla taky spokojena, ale bylo to tam jak na bezicim pasu. Potreti jsem si uz vybrala Ovu -kvuli 3. cs - myslim, ze v tom maji vice zkusenosti, takze z tohoto hlediska. A taky jsem byla spokojena, ale to uz jsem vedela, do ceho jdu a jak to tam chodi.
A jinak mi vyhovoval normal pokoj, clovek nebyl sam a trosku pokecal.
@monita0806 fakultka ma vetsinou blbe recenze
Taky jsem rodila v Opavě, už po druhé a za mě jsem byla moc spokojená. Porodní asistentky jsou úžasné a sestřičky i doktorky na novorozeneckého oddělení jsou moc milé a hodne. Byla sem tam moc spokojená. Měla jsem nadstandardní pokoj, takže paráda 🙂
@zelenaesmolda podle mě totiž fakultka jede jeden porod za druhým. Nejvíce si ji chváli holky, co chtějí ambulantní porod, myslím, že jsou totiž jedni z mála, co v tom mámu podpoří a nebudou ji to vyvracet.
@bonavoxa já byla hrozně ráda. Po císaři jsem byla unavená a potřebovala klid. Ani návštěvy se u mě tolik nestřídaly. Jen tatínek s námi byl skoro každý den od odpoledne až do 7. hodiny, takže jsem za to byla opravdu vděčná. Na pokoji, kde jsem měla být, byla Vietnamka a ta neuměla slovo česky, takže tam bych se taky nudila 😁
@mzacikova 🙂 Tak to je dobře, že Ti to vyšlo. Návštěvy jsem také mohla mít přesčas. A na Štědrý den jsme měli s rodinou v nemocnici i večeři. Teda, strava nebyla vždy ,,košer" pro kojící matky...pamatuju si, že jsme dostaly tlačenku s octem a cibulí. Taky mě smolilo, že jsem pořád sháněla drobné do TV automatu...pohádky mne tehdy držely nad vodou, protože jsme měla problém s kojením...a celkově ten tlak na kojení byl docela velký, i když jsem kojit chtěla. To mi úplně nesedlo, ale ne všichni byli tak militantní. Taky v Opavě se zůstává v porodnici docela dlouho, obvykle i pět dní, jinde jsou to jen dva, tři dny.
@bonavoxa já porodila v pondělí ráno a domu jsme šli v sobotu odpoledne. I když teda to byl císař. Já jídlo jsem si nemohla stěžovat (až na první 2 dny které byly na dietě po té operaci). Všichni ochotní, sestřičky na šestinedělí úžasné až na jednu o otevřu starší, co mi ukazovala jak malého koupat - ale to jen mě jako prvorodičce přišlo, že ho tahá jako králíka.
Teda na to jídlo co vám dali koukám 🤦♀️ já jsem vybíravá a snědla prakticky vše co mi dali. Ale tohle?!
On ten nadstandard na jistě výhody, no... Televizi jsem si pouštěla celý den jak jsem chtěla. Když jsem ležela na gynde, ty drobné mě štvaly.
@mzacikova No, s koupáním mám vždy ze začátku problém. Podruhé se se mnou sestry nemazaly, protože jsem zdravotník a jedno dítě doma mám. Takže mi to ani neukázaly, aby šetřily čas. Jenže dcera měla v té době už skoro pět, takže jsem si prd pamatovala...a o nějaké zručnosti nemohla být řeč. Pamatuju si, že ten první den jsme se na to radši vykvákly s maminkou vedle...ta měla třetí dítě a doma puberťáky...
@emamir ja rodila v Opave, na porodnim sale jsme byla nadsena. Jsem rada ze na me vysel nadstandart, popravde luxus to neni rekonstrukce by byla potreba. Ale pro me b,lo podstatne byt sama, aby chlap mel vic casu byt s nama. Za me jedine negativum, kt me potvrzuji i dalsi kamosky co rodily tak kojeni, ikdyz tvrdi ze jo, tak moc nepodporuji 🙈 Jinak jsem byla spokojena. Vitkovice jsou hodne vyhlasene, popravde bych se vyhla fakultce jsou vic zamereni na predcasne a zkusenosti jinych z tama brrr
Doporucuji si zajit na prohlidku 😉
Ja byt z Opavy rpdila ve fakultce a nemuzu si na nic stezovat! 2 porody a 2x velka spokojenost 😊
@mzacikova tak me maleho prilozili az po skoro 10 hodinach od porodu! A to jsem nekolikrat keste na porosnim sale upozornovala a zadalo o prilozeni, ale maly nebrecel tak neni duvod 😡
Az po 2 dnech prisla sestra s tim, ze asi zkusime ty kloboukcy, sice ji to napadlo uz minulou smenu, ale nechtelo se ji. Pak jsem mela mlika na rozdavani tak o reseni jsme se taky musela pripominat minimalne 3x, ale tehdy ta sestra byla opravdu neprijemna - asi blby den
Kamoska mela podobnou zkusenost. A slysim to i z dalsich zdroju. Ale asi zalezi na koho natrefis. 😉
@kkkt tak já tam ležela týden (jo, už to budou 3 roky) a byly úžasný. Malý šel císařem, ale donesly mi ho hned, jak jsem se probrala a daly mě na pokoj. Pak ještě přišla ještě starší sestry a ukázala mi techniky kojení. Taky se pak ptaly, jak se to daří a jestli potřebuji pomoc. Takže to fakt koukám 😳
@zelenaesmolda Já byla velmi spokojená. A to sem tam šla na vyvolání. Teď sem se rozhodovala mezi fakultou a Havířovskou. Ale nakonec budu rodit v Havířově ať to mám blíž
Holky, díky všem za názory a zkušenosti 👍🏼.
@zelenaesmolda já jsem ve FN byla ted 2x hospitalizována,nějaké drobné komplikace, ale všichni byli supr ..lékaři i sestry. Úplná pohoda.Za pár dní mám termín, jinam bych nešla.Ja mam zas nedobrou zkušenost Opavou.
Já rodila v Opavě a za mě velká spokojenost.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@emamir rodila jsem v Opavě. Nadstandard jsem měla, ale je potřeba si ho raději zamluvit na datum termínu (jasně, můžete rodit kdykoli jindy, ale přednost mají ty, co rodily císařem jako já a nebo s dvojčaty). Jinak tam byli úžasní! Hodně mi pomohli, sestřičky byly úžasné, doktoři to samé. Porodní asistentka byla skvělá. Vrátím se tam znovu