porodnice obilní trh brno.. co sebou do porodnice.. jak pro me tak pro mimi.. dekuji
máte nejaký seznam nekdo co třeba davaj že se má tam sebou vzít ?.. dekuji... v březnu bych tam mlea jít tak abych už zhruba vedela co chystat.. dekuji
bud su blbá ale nemožu to najit.. asi tak pul roku zpatky sem to videla ale tedkom su jaksi slepa
@anezkanovakova Snažila jsem se to teda najít jen chvilku (do porodnice už mám sbaleno, tak leda že bych jen něco upravila), ale taky jsem nenašla. Jen že to řeknou na tom 1. předporodním kurzu... Na tom jsem kdysi byla v Bohunicích, tam to dávali na papírku a říkali další informace, ale během porodu mě odtamtud vystěhovali na Obilňák (nebylo místo) a tam to samozřejmě bylo jinak... Pak u druhého už jsem věděla, co a jak, ale zase třeba dávali vlhčené ubrousky jako součást reklamního balíčku, což jsem netušila (u prvního nedávali skoro nic, vzorek sudocremu a možná nějaký další a to ještě oproti úpisu nějaké reklamní společnosti, to jsem nepodepsala a zaměstnanci porodnice se na mě dívali dost divně, že takový poklad nechci...). Takže jsem pak měla zásobu vlhčených ubrousku a nevěděla, co s nimi (zbytečná útrata).
Tentokrát jsem teda jela podle svého seznamu a zeptala se tady v brněnské skupince, zda ještě něco takového dávají, ale prý už zase ne (ale nepanovala úplně shoda, prý je to podle pojišťoven, ale to se mi nezdá, to je organizačně dost náročné a od pojišťovny dostáváme balíček když jdeme nahlásit dítko na pojišťovnu...). Tak jsem zvědavá, co mi bude chybět nebo co budu mít navíc tentokrát...
a má teda prosím nekdo ten papír co posílají nebo dávají?.. já jen bych rada vedela do čeho du... dekuji 😉
@anezkanovakova Asi bych se ptala tady na MK nebo na FB v nějaké brněnské skupince maminek než tady na fóru, to je větší pravděpodobnost, že to někdo zachytí, kdo to má k dispozici...
před 3 lety poskytovali pro tebe na pokoj /tedy až po obložení tě po porodu cca 20ks porodnických vložek, to je tak na den, plenky miminku na dobu kdy ho mají na novorozeneckém, jakmile ho dostaneš k sobě, už dáváš newborn plenky svoje. Na mytí tam byly čtverce perlanu nastříhaného, na navlhčení+umytí miminka. Oblečky, zavinku miminko dostane, látkové pleny též, chodí ráno sanitářka a vymění ti ušpiněné za čisté. Nočních košil jsem spotřebovala tak 3-4 denně - pro mě jistě lepší mít jejich, kvůli znečištění od krve a taky jsem se hrozně potila.
@lv No, na mně s těmi vložkami asi šetřili :D, dali mi po porodu, kolik bylo potřeba a při přeložení na šestinedělí bylo ve skříňce tak 7 kousků, dohromady tedy tak 10 (půlka z toho, co píšeš 🙂). A u prvního (necelé 4 roky) jsem nepotřebovala přebalovací podložky, vždycky se to stříkalo takovým dezinfekčním sprejem a nějak přetřelo, a u mladšího (cca 2 roky) jsem je používala, už to bylo myslím jinak. A jak říkám, dostávaly se i ty vlhčené ubrousky (2 roky zpět) a teď ne. Prostě se některé věci mění i na stejném pracovišti v průběhu času, takže by to chtělo ideálně někoho, kdo tam teď nedávno byl (osobně nebo na kurzu).
A máš pravdu, dřív býval seznam věcí na webu a zrušili to, fakt to tam není.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
mají to napsané na stránkách..