Porodnice Obilní trh. Máte aktuální zkušenost?

srnii
2. pro 2021

Jakou máte zkušenost? Vše co jsem našla bylo staršího data tak bych se ráda dozvěděla aktuální zkušenosti. Četla jsem, že odd.šestinedělí je docela děs....

smetulinda
2. pro 2021

@srnii ja jsem byla dvakrat velmi spokojena, co konkretne byl des z toho, co ti kdo rikal?

srnii
autor
2. pro 2021
kacka1994
2. pro 2021

Švagrová tam rodila loni v lednu a byla spokojená... akorát jí teda vyšel po půl dni na obyč pokoji nadstandart no (samostatný pokoj a sprcha se záchodem společně s druhým pokojem) 😀 Jinak jako sprchy i záchody na chodbě pro všechny jsou to, co mě odradilo :( Ale s péčí, radami laktační apod. byla spokojená 🙂

levandulovy_caj
2. pro 2021

Já tam byla 3x naposledy 2020. Jako nečekala jsem petihvezdu, ale všichni tam na mě byli hodní a se vším pomáhali... Nemohla jsem si stěžovat 🙂

srnii
autor
2. pro 2021

@kacka1994 to mi zas tak nevadí, stejně tak to je v porodnici kde jsem měla rodit původně. Jen mě kvůli zdravotnímu stavu přeřadili od mé doktorky tam na rizikový a mám se rozmyslet, kde teda budu chtít rodit, jestli na obilňáku nebo v té malé městské nemocnici. Říkám si, že se všemi těmi komplikacemi co teď mám, bude asi ten obilňák lepší volba, jen se právě bojím toho neznáma.

srnii
autor
2. pro 2021

@levandulovy_caj já bych klidně rodila jak panenka Maria ve stájích to je mi jedno, hlavně aby tam na mě byli hodní 🤣 takže tvá zkušenost je pro mě dobrá zpráva 😊

kacka1994
2. pro 2021

@srnii Já se rozhodovala u staršího nad Obilňákem taky a myslím, že pokud je nějaký problém, tak tam jsou největší odborníci v Brně ;) Tak to za ten diskomfort určitě stojí 🙂 Já plánuji jít k Milosrdným v Brně, i když i tam měl porod své mouchy 🙂 ale pokud by se cokoliv zdálo v nepořádku, tak jedu na Obilňák, případně do Bohunic 🙂

michaela666
2. pro 2021

Na fb skupina recenze porodnic - Obilňák se tam řeší docela často a info je aktuální. 😉

srnii
autor
2. pro 2021

@michaela666 nemám FB takže se tam asi nedostanu ale díky za tip 😉

jipe
2. pro 2021

@srnii já rodila 2015 a 2018 na Obilňáku a byla jsem spokojená, poprvé si myslím, že mi zachránily sestřičky i kojení, přestože porodnice byla plná k prasknutí, tak se mi věnovaly. Ty společné sociáky se dají přežít v pohodě.

jjasmina
2. pro 2021

@srnii rodila jsem únor 2020 a teda jestli ten děs myslíš starší vybavení pokojů, tak nově zařízeno to není. Já tam měla super porod, bezvadný přístup porodní asistentky avelmi vstřícný a příjemný personál. Cítila jsem, že jak já tak moje holčička sme v těch nejlepších rukou.

srnii
autor
2. pro 2021

@jjasmina jak jsem psala výš, rodila bych klidně ve stáji, nevadí mi staré prostředí ani společné sociálky. Jde mi o to, jaký je tam personál, s kterým jak píšeš, jsi byla spokojena.

honeya
2. pro 2021

Rodila jsem leden 2020. Všechny sestry byly milé až na jednu, která byla dle mého dost nepříjemná a nebyla mi schopná ani ukázat, jak manipulovat správně s dítětem. Pak mi ještě vynadala, že mám gelový nehty🤦‍♀️ A plno dalších keců, když mi pomáhala s kojením. Jinak bylo tam dost mladých sester, za těma jsem ráda chodil pro rady.

srnii
autor
2. pro 2021

@honeya tak pokud jen jedna, tak je to dobrá bilance ale bohužel i jedna taková paní dokáže člověku zkazit den ale aby byli všichni jak sluníčka, to bych chtěla moc 😁

honeya
2. pro 2021

@srnii Jako popravdě byla jsem pak úplně vystresovaná, že mi nešlo malýho přikládat. A vždycky když jsem šla za těma sestrama, tak jsem se úplně klepala, aby tam nebyla. No nakonec jsem se pak pořádně rozkojila až doma, kde byl klid.

lidija1234
2. pro 2021

Ahoj rodila jsem před měsícem na Obilnaku, je pravda že 6 neděli je docela děs ale zase tam nebudeš tak dlouho a personál je fakt skvělý i co se týče doktorů. Já byla celkem na 3 oddělení skrz komplikace a 6 neděli z toho bylo nejhorší ale jak říkám je to na pár dní a sestřičky jsou super ☺️

srnii
autor
2. pro 2021

@lidija1234 mě zajímá právě ten personál na tom šestinedělí, ne prostředí, napsala jsem to do úvodu nepřesně a už to nejde upravit. Takže sestřičky hodné, ochotné?

biciklissie
2. pro 2021

Rodila jsem na obilňáku v roce 2018 a teď letos v září. Co se týká toho personálu, to se tak nedá říct. Vždy je to o lidech, někdo je milejší, někdo zase méně. Ono je to i o tom, že po té hormonální smršti člověka vynervuje i to, že se sestricka malo usmívá. Za mě, opravdu je tam vidět ten trend, že se snaží pracovat na tom, aby bylo zdravotnictví pro lidi lidštější, více s pacienty mluvit, věnovat se jim, apod. Kor s těmi čerstvými maminkami. Takže při porodu se fakt věnují, jsou ochotni, trpelivi vysvětlují. A na šestinedělí hodně pomáhají, chodí se ptát, informují o miminku, pomáhají s kojením. Můžeš přijít kdykoliv ve dne v noci si nechat miminko pohlídat, poradit s kojením. Za mě v tomto super. Jasně, ne každý je úplně příjemný a sympatický, ale vyloženě na někoho protivného nebo arogantního jsem tam v oblasti porodnice nenarazila. Pokud máš zdravotní problémy ty nebo miminko, tak určitě obilňák nebo Bohunice. Kdybys měla nějaké dotazy, tak se klidně zeptej.

jjasmina
3. pro 2021

@srnii vždycky se tam jedna taková sestra najde, ale za mě super milý personál, ochotný, já sla se poradit i za sestrou ve dvě ráno, že se mi malá nechce prisat a ona jak sluníčko ❤️🙂😉a to si myslím, že i ta asistenka musela mít ze mě dost, rodila jsem mmi 4kg 🤣

jjasmina
3. pro 2021

@srnii a jinak má kolegyně je tak rozhyckana, že mi řekla, že je to tam staré a že by tam nerodila, takže někomu hold vadí i ten nabytek no🤣🤣🤣 což ve finále je to poslední

srnii
autor
3. pro 2021

Všem díky za reakce😊

srnii
autor
3. pro 2021

@biciklissie dotaz bych měla. Oblečení pro dítě a pro sebe noční košile tam musím mít vlastní? Pochopila jsem to tak ze seznamu, co mají na netu. Tam kde jsem měla rodit původně dávali erár, tak abych nebyla nepřipravená.

smetulinda
3. pro 2021

@srnii pro dítě jen to, v čem pojedete domů, plus doporučuju vlastní čepičku, ať se vyhneš té pruhované, co dostanou všechny děti stejnou. Ty si vezmi vlastní kalhotky a podprsenku, dostaneš jen košili, ale vymění ti ji klidne 3x denně to je fuk

biciklissie
3. pro 2021

@srnii Nevím, jak na seznamu, ale oblečení pro dítě tam mají. Ale je to takové všelijaké, vyfasovala jsem třeba body s obr výstřihem a nebo s chybějícími patentkami. Takže jsem měla i vlastní a kombinovala jsem to, podle toho, co mi vyhovovalo. Doporučuji třeba mít pro dítě vlastní mikinku, skončili jsme nakonec na hostinské pokoji s tam byla desna zima, táhlo tam z oken. I dětská deka sebou je fajn, je tam, ale využila bych ještě jednu, syn byl trochu podchlazený a bylo vidět, že potřebuje větší teplo, i když už byl ok. Ty pruhované čepičky už jsou kolorit, tu člověk vyfasuje erár a jako jedinou si ji může od nich vzít domu. Takže ji mam na památku schovanou pro dceru i syna. Ona dobře drží na hlavičce, nesklouzává jako některé. Takže ta ne je fajn, ale když by někomu vadilo mít stejnou, tak taky vzít vlastní. Pro tebe stačí vlastní podprsenky, ideál kojící a poporodní kalhoty. Můžeš mít samozřejmě vlastní noční košile, ale můžeš i nafasovat. Mě ty jejich vyhovují, je to příjemný materiál, výstřih na kojení a nevadí, když se uspiní, dají novou. Ale taky už jsem měla smůlu na takový starší kousek, asi je dobré si to zkontrolovat, jak ji očekává nafasuje. Měla tu tkanici u vystrihu na kojení úplně vytrhanou. Klidně se ještě ptej, když té něco napadne.

veroniquecz
3. pro 2021

@srnii rodila jsem letos v únoru, měla jsem DVP a vše bylo podle mého. Klidně se ptej co te zajímá 🙂

kacka1994
3. pro 2021

@srnii K aktuálnímu stavu v Bohunicích a na Obilňáku :( Tohle mě třeba dost děsí, bohužel prý i ostatní porodnice v JMK jsou na tom dost podobně.. nejde o nadstandart, ale spíš když jsem rodila (u Milosrdných) když nebyla volná PA, rodila mě doktorka a doufám jsem, že tomu tentokrát bude jinak 🙄 protože dle mých přání to tedy nebylo.

farka
3. pro 2021

Byla jsem na Obilňáku 2015, porodní oddělení celkově super, gynekologie taky super, ale novorozenecké mě hodně děsí (termín mám za měsíc). Je mi putna staré vybavení, víc maminek na pokoji, úplně nadšená ze společných záchodů na patro jsem nebyla, jídlo pro kojící úplně mimo, hlavně co mě otrávilo sestry na dětském. Jako prvorodička jsem nevěděla, každá sestra mi řekla jinou informaci, u kojení mi jen mačkaly prso a malé cpaly hlavičku na prso, ač spala (byla hlooooodně spavá), s kojením mi nepomohly, koupání jsem neviděla, stresovalo mě vážení před a po kojení, jejich komentáře k zápisům o kojení. ALE pokud se něco s mimčem po💩, tam jsou špičky v oboru. Proto jsem se pro něho rozhodla, ač z šestinedělí nejsem happy. Mám za sebou i porod v Ivančicích, menší nemocnici, tak nějaké srovnání už mám.

veroniquecz
4. pro 2021

@farka toto opravdu ve 2015 bylo, taky jsem poprvé rodila tam, teď už je to úplně jinde. Taky samozřejmě asi k tomu přispěje to, ze druhorodicka už vi. Ale teď ve 21 to bylo v klidu. Z důvodu výše (covid) bych zvazila ambu porod. A pokud budou mít kapacity se tomu věnovat tak určitě předem probrat porodní prani.

veroniquecz
4. pro 2021

@kacka1994 mas připravené porodní prani? Nabízejí tam konzultace. Je tam zlata vedoucí centra porodní asistence. Jen teď je Fakt doba naprd a dle mého ideál na ambu porod.

kacka1994
4. pro 2021

@veroniquecz Já se zatím přikláním spíš k porodu u milosrdným, otázkou je, kde bude aktuálně místo a vezmou mě. Po téhle zprávě asi bude hodně rodiček, které plánovaly rodit ve fakultce hledat alternativy. Mohu jen doufat, že se to za měsíc zlepší no a kdyžtak se smířím s tím, že nějak to bude 🤷 Porodní přání si chystám, ale na ambu porod se necítím, odejít ale mohu vždycky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru