Bydlím v Benátkách nad Jizerou a jsem právě ve 20 týdnu těhotenství. Rozhoduji se, která porodnice by byla pro mne nejlepší - a také zároveň dostupná. Nenajde se mezi Vámi pár "čerstvých maminek", které v poslední době absolvovaly porod v NB nebo v MB? Napište mi prosím, jaké zkušenosti z těchto dvou porodnic máte.
Mohu ještě vědět, jak se tam tváří na porodní plán (V MB)? Jinak moc děkuji za reakci.
@benatky_petra ahojky, jsem také z Benátek nad JIzerou 🙂 a rodila jsem v Mladé Boleslavi v říjnu 2015 (synovi je teď skoro 16 měsíců) - personál příjemný, ale mají hodně velkou tendenci Ti porod urychlovat - pořád mi dávali nějaké injekce na uvolnění dělohy, píchali vodu, nedovolili mi rodit v jiné poloze než na koze a na zádech, dělali mi i kristelovu expresi (snad píšu dobře - zkrátka mi tlačili na břicho).. Takže negativa při porodu byla, ale na druhou stranu musím říct, že já jsem se jim nějak zvlášť nebránila (jako prvorodička jsem měla pocit, že jim do toho nemám moc co mluvit - oni jsou profíci ne??).. Musím pochválit dětské sestry - byly mi vždy k ruce, snažily se pomoci s rozkojením, pokoje pěkné po dvou lůžkách, koupelny hned naproti pokojům - nikdy jsem nemusela chodit daleko ani nijak čekat až se koupelna uvolní.. Personál na gynekologické straně oddělení šestinedělí je asi trošku horší (nebo já z toho měla takový pocit), za celou dobu nechtěli ani jednou zkontrolovat jestli se mi poranění z porodu hojí dobře - musela jsem si sama dojít k sestřičkám poprosit aby mě zkontrolovali.. Návštěvy jsem měla na pokoji, píšou na stránkách porodnice, že je na to speciální místnost, ale sestry mi řekly, že záleží na domluvě mezi Tebou a spoluležící.. Až podruhé otěhotním (doufám, že to bude brzy 🙂 ) tak asi zase budu rodit tam, ale už budu asi trošku otravnější co se požadavků na porod týká.. Koukám, že jsem se teda pěkně rozepsala 🙂 Přeju pohodový zbytek těhotenství a rychlý bezoproblémový porod 🙂
@benatky_petra u mě porodní plán úplně ignorovali - ani se do něj nepodívali.. Řekli jen: "Hmm, jasně" a položili ho mezi ostatní papíry.. Vím určitě, že ho ani nečetli...
Prosím hlavně ne MB...už bych tam znovu nešla. Tentokrát jedeme až do Neratovic
Rodila jsem před rokem a něco v Nymburce. Ležela jsem tam i před porodem. Musím říct, že super přístup od lékařů po uklízečky. Ochotný a milý personál, vše bylo vždy vysvětleno, nikdo do ničeho nenutil. Už bych jinam nešla. I na ambulancích jsem byla spokojená, Já tedy vybírala mezi Kolínem a Nymburkem. JInak nemají dětskou jipku, takže pokud je problém vozí Praha nebo Kolín, ale maminka má možnost jít za mimčem. Navíc těd mají po rekonstrukcí sociálního zařízení i porodních sálů, tak to tam bude ještě hezčí. Já tam byla opravdu nadmíru spokojená a to jsem ani neměla nadstandart, který jsem původně chtěla.
soda365 - To je přesně to, čeho se bojím. Moc děkuji za informace i za přání 🙂
sowelo26 - Děkuji za informace - to zní dobře...
kituska20 - Neratovice jsem také zvažovala - ale dočetla jsem se, že je tam poměrně velký nával a často mají stop stav - takže i po registraci se stává, že maminku v den D nemohou příjmout ☹
Rodila jsem v Nymburce 05/2015 a nemůžu nic vytknout. Pristup skvělý a veškerý personál moc milý. Pokud budu někdy ještě rodit, tak jedine tam!
@benatky_petra jsou tu i skupiny o obou porodnicich a maminky tam pisi recenze ;)
https://www.modrykonik.cz/group/6577/ To je o nymburske porodnici.
@loilla děkuji za odpověď 🙂
@fifina86 Děkuji za informaci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Bydleli jsme v Milovicích, když jsem čekala kluka a přemýšlela jsem nad Nymburkem , ale bylo mi tam řečeno, že když se něco stane s miminkem, tak ho odváží buď do Boleslavi a nebo do Prahy, takže proto jsem to zamítla , všichni okolo mě jezdili do Boleslavi rodit 😉