Porodnice Nymburk. Máte aktuální zkušenost?

cekamnazazrak
11. bře 2022

Ženy, máte někdo nějaké aktuálnější zkušenosti z Nymburka? Kolik třeba mají nadstandartních pokojů a po kolika je normální pokoj (představa pokoje po 6 mě děsí..😂 ) Jaký je přístup k porodu? Jaký na šestinedělí? A i obecně jak jste byly spokojené.. 🙏

anonymka123456789
11. bře 2022

@cekamnazazrak Moje mamka tam rodila dvakrát poprvé 2000 a vše v pořádku a podruhé 2010 a prý katastrofa. Po porodu ji nepřišli ani zkontrolovat. Pro srovnání v roce 2021 byla i hospitalizovana. Nechali ji uložit do nějakého kumbálu dostala přes sebe nějaký modrý hadr a ráno v 5 si do toho kumbálu přišla převlect sestra ani napít ji nedali a kdyby se ji náhodou udělalo špatně hodili ji do postele hnusneho plyšáka s přivazaným klasickým zvonkem.

anonymka123456789
11. bře 2022

@anonymka123456789 po její zkušenosti volím určitě jinou porodnici

kokca
11. bře 2022

@cekamnazazrak Já mám naopak výbornou zkušenost z obou porodů - 3/2017 a 1/2022, oba plánované SC. Standardy jsou po 2, pokud je volněji, obsazují pokoje samostatně, vybavení v pohodě, jen sociálky jsou společné na patře. Já byla teď na nadstandardu, hlavně kvůli tomu WC a sprše, máš to blíž a jen pro sebe 😁 Nadstandardy jsou 2. Sestry porodní skvělé úplně všechny, na novorozeneckém mi 2 moc nesedly, stará škola, ostatní úžasné. Snaží se i v jídle, nabízí za příplatek zdravější stravu, na nadstandardu už je v ceně. Oblečení pro mimi dostatek, porodnických vložek mraky, čaj, horká polévka, jogurty, trochu ovoce stále na chodbě k dispozici. Klíďo se ptej. Ze svého okolí neznám ženu, která by tam nebyla spokojená. Naopak mám špatné ohlasy na Kolín.

anonymka123456789
11. bře 2022

@kokca mužů se zeptat v čem jsou špatné ohlasy na Kolín?

kokca
11. bře 2022

@anonymka123456789 Velice neosobní přístup (3x nezávislá zkušenost) a nesprávné vyhodnocení porodu, holcicka měla velký odhad váhy, maminka drobná, doktoři trvali na přirozeném porodu, dopadlo to tak, ze rodicka měla rozsáhlá zranění a miminko se zaseklo v porodnich cestách, vydolovali ji v bezvědomí a má pochroumanou ručku, možná doživotně. 1 kamarádka tam naopak byla spokojena, ale těch negativních je víc…

emamaira
11. bře 2022

Nymburk jsem zvazovala loni, slyším teď na něj samou chválu. Mají asi 2 roky nového primáře a prý výrazně lepší přístup, myslím že tam měli v poslední době i nějakou rekonstrukci. Mrkněte na jejich web, na fotkách jsou pokoje po dvou.

ejmate
11. bře 2022

@cekamnazazrak já mám zkušenost z r. 2019 a z 2021. Super přístup u porodu i na šestinedělí. Je to vše na jedné chodbě. Nadstandardní pokoj myslím že jsou tam dva. Na normálním pokoji jsme byli 2, někde byly holky 3. Pokoje menší, ale čisté, pěkné. Je tam takové rodinné prostředí. Celé dopo je k dispozici polévka, v lednici jsou celý den jogurty. Jídlo je moc dobré, velké porce. Já byla spokojená 🙂 Klidně napiš, jestli máš nějaké otázky.

nat
11. bře 2022

JA mam zkusenost 4x a posledni v roce 2020 a proste vzdy TOP 🙂 Opravdu si nemuzu na nic stezovat 🙂 Co jsem videla pokoje jsou tam vetsinou po 2 ale me se stalo jen jednou ze jsme byly na pokoji 2 jinak jsme byla vzdy sama ,asi jsme nechytla frmol 😀

katulatko12
8. únor 2023

Ja uz nikdy vic. Rodila jsem srpen 2021.pokoje jsou po 2.ale ten pristup. 🤦🏻‍♀️. Byla jsem tam hospitalizovana uz v pondeli protoze nebyli schopni me vzit krev. A maly mel velkyodhad vahy a ja mela po terminu. Ve stredu rano me zacli bolesti a jako ze dost rychle po sobe. Tak jsem si zbalila tasku a sla do sprchy. Mezitim prisel pritel a odvedli me na nejaky pokoj hned vedle jejich stolu bylo tam kreslo a lehatko. A tam sem byla celou dobu do porodu. Ani me nedali na ten krasny porodni pokojs vanou a vsim moznym jak nam ukazovala PA pri prohlidce. Takze ja kontrakce prodychavala oprena o stul nebo o to lehatko.nikdo mi ani neukazal jak si ulevit. Pak teda me odvedli na porodní sal. Tam mi pichli vodu a rovnou udelali nastrih 😧. A ja 30minut tlačila. PA mi tam poustela jednu kontrakci zadruhou do žíly. 🤦🏻‍♀️A doktorka jen stala a koukala. Nakonec sel maly ven klestemi.a to mi jeste ta PA tlacila vsi silou na bricho.!!! Nemohla jsem ani dychat. jen rvat jak sem nemohla dychat. 🤬😡. Kdyz byl maly venku hned ho odnesli ani neco jako bonding neprobehlo. Jen mi ho prisli ukazat v zavinovacce cervene. Dala sem mu pusinku fotka a nazdar odnesli ho. Ani tatinek si ho nepochoval. Pak mi rekli ze furt krvacim tak ze me na 10minut uspi a vycisti mi delohu a zasiji. Po probuzeni mi vytahovali ze spodu nejmin 2metrovou gazu nasaklou plnou krve. Dost to bolelo. A pry mam vstát pomalu ze pujdeme do sprchy ale ze jsem ztratila hodne krve vic jak 500ml tak opatrně. Ze mi nechteji davat tranzfuzy. Z te ztraty krve sem se citila jak kdybych byla nejaky stroj. Telo fungovalo delalo to co melo ale ja si pripadala jak v jinem těle. Bylo mi hodne zle z toho. Ale kdyz sem v den odchodu rikala ze je mi zle tak rekli jen ze mam ležet. 🤦🏻‍♀️. Maly se narodil s kefalhematomem na hlavicce který mu museli odsavat v Motole. A od nasi pediayricky jsme se dozvedeli ze maly mel zlomenou klicni kost ale ze uz mu srusta. Jestli o tom vime. Tak to me dostalo uplne. V nemocnici se o tom vubec nikdo nezminil. 😡A to samy kojeni. Prisla sestra a ze mi nese kloboucek kvuli plochym bradavkam. Jen ukazala jak ho namocit dat na prso a tot vse. Maly se prisal a odešla. Nikdo neukazal polohy nic.do druhého dne jsem mela silene bolave bradavky a ragady. Mazala jsem ale nepomohlo to. A navic maly začal hodne ubírat na vaze a ja jeste nemela mleko a tak mi dali dokrm umele mleko. Nechtěli nas kvůli tomu pustit domu. Nakonec jsem ho celou noc dokrmovala um aby pribral a my sli konecne po tydnu domu. 🙏. Nejhorsi jsou ty zelezne zidle na pokoji po nastrihu se na nich uzasne sedí. 🤦🏻‍♀️. Za me uz nikdy vic. Je tam plno skvelich lidi hodne sestricky ale zalezi smena od smeny. 🤷🏻‍♀️.

katulatko12
8. únor 2023

@kokca no ja teda spokojená nebyla. Porod 8/2021

katulatko12
Autor odpověď smazal
Zobraz
nita1984
8. únor 2023

Porod 5/2021 a nic lepšího jsem nemohla zažít. Od pece v rizikové poradně, přes porod a sestinedeli. Proti Neratovicim 9/2019 nebe a dudy. Kdybych měla rodit znovu, tak jedine Nymburk

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru