Porodnice Motol. Mají k zapůjčení odsávačku mléka?

katarzyn
22. dub 2023

Ahoj, mám jít v létě rodit do Motola a na stránkách uvádějí, že je doporučeno vzít si s sebou odsávačku mléka.
Nemám s porodem ani kojením zkušenost a odsávačku jsem chtěla pořizovat až po porodu, jestli bude potřeba. Můj dotaz zní: máte někdo s tímto čerstvou zkušenost z Motola? Opravdu tam nemají na půjčení a musíte mít vlastní?

kristyn86
22. dub 2023

@katarzyn Ja jsem si ji kvuli tomu neporizovala. Rodila jsem tam 2x. Ani jednou jsem ji nepotrebovala. Takze ani nevim,jestli ji pujcuji nebo ne. Ale kdyz by ji nepujcovali,tak v Motole je lekarna,tak se da urco dokoupit. Moje spolubydlici si takhle bezela koupit pro dite dudlik 😉 Jinak se mi to zda zbytecna investice,kdyz clovek nevi,zda pak uzije...

eleanor151515
22. dub 2023

Rodila som 7/2022 a poziciavali Medelu.
Ale asi ako komu - mne ju neponukli, stale som mala "skúšať" davat k prsu. Nakoniec mi po 3dnoch PA povedala, ze som mala odsavat aby sa mi rozbehla laktace 😡

eleanor151515
22. dub 2023

@katarzyn co ti doporucujem si pribalit, co v zozname od porodnici nie je - gel a krem na prsia (nedaju ti - takze kup si purelan). A urcite TOP bude Herbalon!!

ada22
22. dub 2023

Já měla svou a celkem jsem ji užila u první dcery na rozjetí laktace a pak i na úlevu přeplněných prsou. Zrovna jsem měla smůlu, že nebylo místo na pokoji, kde jsi s miminkem. A to pak miminko vozí v noci po třech hodinách. Pak jsem ji ještě párkrát použila, když mi přišlo, že mám méně mléka, když už jsme byly doma. Jako je to věc kterou použijes třeba jen třikrát a nebo vůbec, ale ideální, když ji už potřebuješ, tak když je hned po ruce. Jinak pár let zpátky co jsem rodila, tak tam nějaký půjčovali, ale zas jich neměli tolik, takže je většinou dávali holkám až když už byl problém.

squezy
22. dub 2023

Ja byla s dvojčaty na jirpu (ne na jipu, ne na klasickém šestinedělí) a tam meli takový maly kamrdlik, kde meli elektrické odsávačky Medely a chodila jsem si tam dle potřeby. Na základě toho jsem si domů koupila svoji, ale asi první 3 dny jsem odsavala jen prstama, ručně, ale sestra mi automaticky po porodu ukázala, jak to mam dělat. Kluky jsem kojila skoro rok.

cilkat
24. dub 2023

Pokud vím, mají jich na půjčení pár a půjčují vlastně primárně v situaci, kdy matka má mléka dost ale dítě z nějakého důvodu nesaje. (ale je to 7 let stará zkušenost)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru