Porodnice Motol. Byly jste spokojené?

kristyna03
20. led 2020

Ahoj holky, za týden mě čeká registrace do Podolí. Protože ale vím, že se ne všem se registrace podaří, řekla jsem si, že se poohlednu po druhé variantě. Predbezne jsem rozhodnuta pro Motol, ale co se mi tak povedlo zjistit, nemůže být manžel celou dobu se mnou. Také mě překvapilo, že doprovod může být pouze 1 osoba (chtěla bych s sebou soukromou PA) a o šestinedělí jsem občas četla takové ne úplně pozitivní zkušenosti. Prosím rodila jste tam některá letos nebo v minulém roce? Moc děkuji 🙂

eliska93
20. led 2020

@kristyna03 zdravím, rodila sem v Motole přesně pred rokem a byla sem naprosto spokojena, partner s tebou může být celou dobu co si na porodnim pokoji, jestli tam budeš na "hekarne" tak tam ne, ale to dá rozum když je tam vic rodicek, to je podle me vsude.
Vsichni byli moc hodný, při porodu pani asistenka přímo skvěla! A šestinedělí taky bez problému, pokud nejsi princezna co potřebuje luxus, ale stačí ti čistý pokoj a v pohodě věcné chovani sestřiček se kterym ja sem byla spokojena a tím padem i oni semnou tak je to pohoda ;) akorat si dej možná trochu pozor na kojeni, nech si to pořádně vysvetlit, to bylo asi jedine čeho lituji. Jinak nemaj problém dat cokoliv na bolest a jidlo taky není hruza 🙂 určitě by sem šla zase tam. Drzim palce

karla2015
20. led 2020

@kristyna03 Druha dcera se narodila v Motole,v nedeli rano mi rupla voda, ale odtekala po castech,na prijmu ze me udelali blbku, ze je to zatka, nastesti hned v pondeli sem mela kontrolu a zacal ficak, tableta na vyvolani atd....porodni pokoj super (sla jsmem tam rovnou, sprcha, zachod, mic) epidural sem dostala a nic pak necitila, tak to bylo super. Bohuzel dcera byla velka (4,5kg), nenastrihli me a jak ji pak tahali, mela lehkou parezu leveho ramene a doted ma vetsi levou tvar (byla na sonu, MR atd, uvidime, co dal).....jinak pokoj po 2,spolecny zachod a sprcha s druhym pokojem, ale nikdy jsem necekala (pro deti maji pleny i obleceni, i ty si muzes vzit erarni kosile, kolik potrebujes)...dceru mi privezli az rano (narodila se v noci,a hlidali ji cukr kvuli te vetsi hmotnosti), sestry ok (jako vsude), jidlo nic moc a malo, muselo se chodit do jidelny a vzdy druha mama hlidala obe mimca. nakonec jsme tam lezely 5 dni (cekalo se na vyjadreni neurologa, fyzioterapeutky a plus zloutenka)....a na navstevu tam smi deti starsi 10let....Dcera se tam narodila pred 2 roky.

pe_tu_ss_ka
20. led 2020

@kristyna03 já rodila v Motole v prosinci 2018, kvůli malému, protože pak šel hned druhý den na operaci. Ve středu mi odtekla plodova voda, a až do soboty jsem si polezela na přípravném pokoji, kde rozhaneli kontrakce, abych stihla dostat injekce na dozrani plic.. Všichni tam byli moc příjemní, hodní.. Jak jsem šla na porodní pokoj, partner byl od začátku semnou až do konce. Porodní asistentka byla moc hodná (stejně jako všechny před ní, které se tam do středy vystřídaly). Původně jsem také byla registrovaná v Podolí. Ale v Motole jsem byla moc spokojená, je tedy pravda, že jsem pak nelezela na šestinedělí, ale na rizikovém, abych nemusela koukat na novorozená miminka, když jsem své měla na dětské jip chirurgii.. Ale i na riziku byli moc hodní, díky jedné starší sestře jsem se rozkojila (respektive, podpořila laktaci a mohla malému přes měsíc odsavat mléko). Takže záleží co chceš no.. Mě se líbila nabídka Podolí, ale i tam se doctes nějaké negativa.. A ta si myslím, jsou všude.. Kzde vyhovuje něco jiného 🙂

cilkat
20. led 2020

Rodila jsem dvakrát v Motole, obojí vyvolávané z důvodů těhu cukrovky. Naposledy 1.4.2019. Motol se snaží být "idiotenfest", tudíž má různé předpisy, které čerstvou matku poměrně prudí: dítě nesmí zůstat samo v pokoji (ani když jdeš vedle do sprchy), na jídlo se musí do jídelny (nenosit do pokojů), na chodbách nesmíš nést dítě volně v ruce (mají pojízdné postýlky), dítě nesmí být na posteli matky (ideálně ani při kojení) zákaz návštěv dětí pod deset let, konkrétní návštěvní hodiny... Ale zas s většinou těhlech předpisů nepruděj do extrému, maximálně jednoduše upozorní (a i to většinou až když to teřba trvá dlouho). Zároveň je ale o oba postaráno natolik, že vpodstatě opravdu potřebuješ jen kartu pojišťovny a mobil, aby sis přivolala doprovod na cestu domů (dostaneš všechno, erárním oblečením počínaje, vložkama konče...) Jídlo mi přišlo v pohodě, ale docela jsem se smála, protože "těhotenská cukrovka končí porodem", od druhého dne normální jídlo... a normální znamenalo třeba snídaně dva rohlíky s medem a melta s mlíkem (měla jsem glukometr a měřila... takle vysoký hodnoty jsme neměla celý těhotenství :D ). Krom toho občas nedomyleli, že třeba do tuby sýru se plastovým nožem nedoatneš...
Lidi mi přišli fajn, i když je to trochu velkovýrobna, ale nesáhnou na tebe ani dítě bez tvého výslovného souhlasu. Při druhém porodu jsme si poněkud nesedla s porodní asistentkou (přišla mi studenej psí čumák), ale to je o náhodě.
Nicméně manžel, ketrý dělá v MOtoel na genetice k tomu vzkazuje, že po tom, co v létě odešla většina zkušených porodníků, tak se máš koukat dostat do toho Podolí 😉 .

malenka11
20. led 2020

Ja jsem rodila právě v tom Podolí. Taky jsem úplně nepochopila ty různorodé informace ohledně přítomnosti partnera u porodu po celou dobu v různých porodnicich. V tom Podolí je to tak, že partner sice může být celou dobu s tebou,ale oni tě zase nevezmou dřív, než jsou přesvědčeni, že fakt rodíš. Mně porod začal kontrakcemi, přijeli jsme na příjem. Otevřená jen na 1,5,tak mě poslali pryč, že mám chodit nebo si dát vanu. Za pár hodin jsem se vrátila otevřená na 4,tak mě vzali na porodní box i s manželem (za mnou zavřeli krám pro naplnění kapacity). Kdyby to bylo v jiné porodnici, tak by mě třeba už přijali dřív, dali na hekarnu a partner by musel odjet. Nevím, jak by to bylo u prasknutí plodovky, ale to by mě podle mě vzali na rizikové (pokud by bylo volno) a partner by taky musel pryč, abych jim neblokovala sál, když se porod nerozjel. Takže ono to s tou přítomnosti na sále bude stejně. Ale je teda fakt, že v Podolí lze vzít 2 osoby.

patmouse
20. led 2020

Rodila jsem v motole v zari 2018. Planovana sekce. Neni to Hilton,jasne, ale nemuzu si absolutne stezovat na nic!
(Jedine na tu “divnomatku”, se kterou jsem byla na pokoji 🙄🙈😂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru