Ahoj holky. Jelikož jsem ve 3 měsíci, pomalinku koukam na porodnice. Moje dvě kamarádky byly v Mladé Boleslavi.. Ale mě to tam přijde takové nemoderni a staré a i třeba že jsou 3 maminky na pokoji.. Ta představa mě děsí.. A v Jičíně jsem nikoho neměla a dle fotek je to tam modernější.. O peníze nějaká nejde pobyt si klidně zaplatím. Jen mi jde o to aby jsem mohla rodit pro mě v příjemném prostředí..
Máte zkušenosti nebo víte ještě o jiné porodnici v Okolí Mladoboleslavska? Děkuju moc
@lalusheee nadstandarty tam jsou celkem 4 (dva jsou dvoulůžkové a mají koupelnu na pokoji, jeden je uplně nový jednolůžkový ale má koupelnu naproti pokoji přes chodbu a jeden je apartmán, kde může přebývat i tatínek). Taky mi nebylo příjemný mít cizí lidi napokoji ale je tam místnost pro návštěvy tak vw chvíli kdy jsme byli na pokoji už dvě jsme chodili s návštěvou tam a na pokoj za mnou chodil jen manžel abych se mohla skočit osprchovat a někdo byl s maličkou. Naštěstí se u mě jednalo jen o jeden den, jinak jsem byla na pokoji sama a návštěvy jsem měla tam.
V jičíně porodnice dobrá ale oddělení šestinědělí hrůza, furt někam berou miminko, matce ani neřeknou kam ho vezou, hromadné vizity bez maminek na denním pořádku, stalo se mi že mi dceru odvezli v 8 ráno na vizitu a vratili v půl 11, kojení nekojení, ještě k tomu mi ji přivezli vykoupanou, nevím co to mají za móres, koupat bez matky a ještě když o tom nevím... Druhou dcerku jsem jela rodit do Trutnova, kde je to maličká porodnice , porodní plán plnili do puntíku a na oddělení šestinědělí dávají (pokud kapacita dovolí) na pokoj po jedné mamince, měla jsem tam neuvěřitelný klid, nikdo mi nebral miminko, vše nechali na mém úsudku,vizity pokaždé se mnou, na každé vyšetření jsem šla s malou...Obrovský rozdíl... Ale jak říkám v JC je porodnice dobrá,ale to šestinědělí 🤦♀️
Rodila jsem v MB celkem třikrát. Jestli ti nevadi rodit klasicky na koze, tak je to dobrá volba. V prvni dobe porodni ti dovoli delat snad vse, pak uz na tlaceni jen koza. Když jsem se naposledy sveho gynekologa ptala, jestli bych si tam mohla přinést porodní plán, bylo mi vysvětleno taktně, ať si radsi moc nevymyslim, ze pak mohou nastat situace, ktere jsou nebezpečné az život ohrožující, a že plán by tohle komplikoval. Ale jinak porodní sály ok, asistentky hodne, maji eutonox, ale nevyuzila jsem. Na pokojich jsem naopak spolubydlící vítala, bylo aspon s kym mluvit. Za me dobra standartni porodnice. Ale je pravdou, ze kamaradka ted nedávno prohlasila, ze tam teda rodit nebude ani nahodou, a ze voli Prahu. Proc to nevím, nebylo mi objasneno.
@sahrazad1 ahoj, chci se zeptat, jak me muze porodnice donutit rodit na koze? Tohle jedna z mych podminek, ze v zadnem pripade nechci rodit na koze na zadech a natrhnout si zadek, chci na ctyrech, ve stoje max na boku, maji porodni stolicky? Na koze je mozno vice poloh? Nebo jen leh na zada? To jako kdyz budu uz ve fazi tlaceni, tak me na tu kozu nasilim polozi nebo jak?
@lobella tak musim napsat, ze mi takto rodit ted potřetí nevadilo, bo mi pořád padal tlak a ja viděla vsude hvězdičky a omdlevala jsem. Ale myslím že koza je polohovaci, urcite pri dobre vuli by slo na vsech 4 na koze, jen teda jestli by to umoznili, to nevim. Zadek si většina žen nenatrhne, to o dirku vpred uz nekdy ano 🙂 nevim, jestli jsou stolicky, viděla jsem balon, sprchu, vanu, pokoje nejsou staré, vlastně je pred par lety renovovali. Delaji myslím i prohlídky porodnice vč sálu, detaily budou na stránkách Klaudianovy nemocnice.
@sahrazad1 dekuji za info, na kurz jdeme za 14 dni s manzelem, tak uvidime... Prave ze na strankach pisou hezky o bondingu a prirozenem porodu, tak se chci ujistit, zda to nejsou jen reci, chci prirozeny porod co nejvice bez jakychkoliv leku a dalsich radoby pomocniku, pokud to samozrejme bude mozne a vse bude probihat v poradku, ale nikde nepisou o tom, zda si zena muze zvolit polohu pro tlaceni, mno uvidime...dokonce jsem snad nekde na strankach klaudianky naopak nasla info, ze sepsany porodni plan vitaji, ze je to super vedet, co si rodicka preje, tak prave premyslim, zda ho psat nebo ne...
Rodila jsem v Jičíně 2x, a kdyby se dvojky v srpnu nerozhodly přijít na svět dřív (v Jičíně na nedonošence nejsou zařízení, tak mě vezli urgentně do Hradce - a tam musím říct, že teda ještě i lepší, než Jičín), rodila bych tu zas 🙂 Jsou tu milí a i prostředí hezké, nadstandard tu taky je (i když já byla ráda za kolegyni na pokoji), jinak pokoje po dvou.
@kachnicky Teda, nic takového jsem v Jičíně nezažila, ani po císaři mi malou neodváželi, naopak, hned druhý den už mi ji nechali na pokoji. A když bylo potřeba vyšetření, byla jsem s ní, jak s první dcerou, tak i s druhou...
@lobella me tohle rekl muj gyndar pred odesláním do porodnice. Oni mi nezasahovali do porodu, teda az ke konci, nebudu rozebirat. Jinak urcite pokud to pujde hladce, nic do vas cpat nebudou, a stejne byste musela souhlasit. Me nabizeli oxytocin. Ta poloha pri tlaceni, fakt nevim, zeptejte se.
@oveckaluky tady píšete že se vaše dvojčata narodili v HK, tudíž podle profilu jste tam rodila před 12lety, nezlobte se ale já mám velmi čerstvé informace a i sama jsem tam rodila! Tak asi vím aktuální situaci, já si nic nevymýšlim
No koukala sem na tu Boleslav. Mají nadstandart sice 1400 ale snad to bude fajn. Vypadá to tam i hezky a hlavně máme to blízko 15 min dojezd což je asi rozhodující..
@kachnicky Neříkám, že si vymýšlíte, jen že mně se tam nic takového nestalo...ležela jsem tam i teď před porodem.
@oveckaluky ale já mluvim o tom že neustále odvážejí miminko někam pryč, tak s tím asi čerstvou zkušenost nemáte... Nezažila jsem to jen já, je spousta maminek co si později stěžovali a teď raději volí jinou porodnici , viz recenze porodnic - místní stránka porodnice Jičín apod ..
sestřenka rodila v Jičíně na podzim 2016 a byla spokojená. Na porod měla klid, volba polohy byla povolena. Rodila sice na porodním lůžku, ale na čtyřech. Miminko nepustila z očí, všechny vyšetření probíhaly pod jejím dohledem. Jelikož při porodu ztratila trochu víc krve, byla malátná. Ale měli zrovna dost místa a dostala nějaký "sociální pokoj" a mohl tam s ní být přes noc přítel. Poplatek asi 500 / noc.
Rodila jsem v Bolce dvakrát - poprvé jsem bonding neměla, u porodu byly problémy a malého mi po porodu hned vzali na JIP, měla jsem ho v ruce asi 1 minutu, ale nešlo dělat nic jiného, chtěla jsem zůstat na koze na boku, ale nedovolili mi to, násilím mě otočili. Po prvním porodu jsem byla celou dobu na pokoji sama a bylo mi z toho akorát smutno.
Podruhé jsem šla i přes předchozí zkušenost opět do Boleslavi - musela jsem opět rodit v klasické poloze na koze, ale jelikož byl porod bez komplikací tak jsem tentokrát měla alespoň docela hezký bonding. Podruhé jsem byla na pokoji s jednou maminkou a bylo to mnohem lepší - já bych tedy pokoj sama nechtěla. Ani sprcha se záchodem na chodbě mi ani po jednom porodu nevadila.
Jedu rodit potřetí do Jablonce...na pokoji jsou 2 maminky, je tam takové rodinné prostředí...sprcha i záchod na pokoji, všichni příjemní, jídlo taky celkem ujde😊😊
Jinak na pokoj návštěvy nechodí, chodí se na chodbu... až, když odjíždí maminka domů, tak na pokoj jde třeba pomoci tatínek...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lalusheee ahoj, já jsem v lednu rodila v Boleslavi a přesto, že jsem byla rozhodnutá, že tam rodit nechci a měla vybraný Jablonec nad Nisou tak dcera měla jiné plány a byla jsem ráda, že je porodnice blízko. Švagrová rodila v roce 2017 v Jičíně a nemůže si stěžovat ale znovu už by tam prý nerodila. Když budeš mít vše bez komplikací, v termínu a nebudeš rodit rychle abys to stihla tak je Jičín super volba 😊 já to v Boleslavi zvládla nakonec celkem v pohodě (hodně mi pomohlo, že jsem měla pokoj sama pro sebe a další maminku ke mě dali až na poslední noc). Jediný co musim opravdu vytknout je koupelna mimo pokoj na standartních pokojích. Je nepříjemný nechat novorozeně samotné v pokoji, když musíš na záchod. Ale jinak se to dá přežít a vlastně si těch negativ s miminkem v náručí ani tolik nevšímáš 😊 takže pokud se v nejbližší době podaří tak tam budu příští rok rodit znova 😊